EUROLYGA 2023

Rinktinių fizinio rengimo treneriai aptarė artėjančios vasaros darbus

Nenumaldomai artėjant įvairaus amžiaus krepšinio rinktinių stovykloms, jų fizinio rengimo treneriai dalyvavo atviroje diskusijoje ir aptarė artėjančios vasaros darbus.

 Fizinio rengimo treneriai dalyvavo atviroje diskusijoje ir aptarė artėjančios vasaros darbus. 
 Fizinio rengimo treneriai dalyvavo atviroje diskusijoje ir aptarė artėjančios vasaros darbus. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2019, 11:55 AM

Treneriai diskutavo apie sportininkų testavimus – kada ir kokie yra naudingi, apie fizinį rengimą pradiniame etape, kontrolinių rungtynių cikle ir prieš pat čempionatą.

Susitikime dalyvavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės fizinio rengimo treneriai Evaldas Kandratavičius ir Martas Skrabulis. Robertinas Vilimas (U20 vaikinai), Aurimas Bikulčis (U20 merginos), Mantas Valčiukaitis (U19 vaikinai), Laurynas Gendvilas (U18 vaikinai), Vaidas Verbickas (U18 merginos).

„Susirinkome tikrai labai produktyviam ir efektyviam pokalbiui, nes galėjome aptarti tą bendrą sistemos įdiegimą, kuria linkme rinktinės turėtų eiti ruošiantis čempionatui. Rinktinės pasirengimas yra specifinis, skiriasi nuo klubų, todėl apsitarėme ką galime ir kaip turime naudoti pasiruošimo metu.

Mes iš tikrųjų kalbėdami diskutuodami galime suprasti ko reikia, koks yra bendras tikslas. Manau yra labai svarbus tęstinumas, nes tie krepšininkai, kurie treniruojasi jaunimo rinktinėse, po metų, dviejų ar trijų bus jau suaugusių rinktinių kandidatai, todėl jei jie dirbs panašiomis sistemomis, naudos tuos pačius prietaisus, inventorių, tai didelė tikimybė, kad jie augdami šia linkme, atėję į vyrų rinktinę turės tam tikrą lygį, kuris bus lengviau integruojamas į sistemas.

Kitas akcentas buvo planavimo idėja, kaip efektyviau suplanuoti fizinį kruvi ruosiantis čempionatui. Jeigu vyrų rinktinė turi ilgesnį laiko tarpą pasiruošimui, tai jaunimo rinktines spaudzia laikas, todėl pasirengimas turi būti dar labiau koncentruotas.

Bandžiau paaiškinti ir parodyti niuansus, kurie mums yra aktualūs rengime, kad nebūtų švaistomas laikas veltui“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius.

„Dėliojomės visus planus, aptarėme artėjančios vasaros darbus, aptarėme krūvių planavimus ir kaip pasiekti geriausios formos piką čempionatų metu. Pats asmeniškai stengsiuosi išsiųsti merginoms namų darbus, ką jos turės pasidaryti prieš atvykdamos į pirmąją stovyklą. Iš vyrų rinktinės trenerių gavome patarimų kaip turėtų vykti pats pasirengimas stovyklų metu ir kaip efektyviai išnaudoti laiką“, – pasakojo Lietuvos jaunių (U18) merginų rinktinės fizinio rengimo treneris Vaidas Verbickas.

Pirmoji iš jaunimo rinktinių pasiruošimo stovyklą pradės devyniolikmečių vaikinų rinktinė, kuri gegužės 28 dieną rinksis Klaipėdoje. Merginų jaunimo rinktinė pasiruošimą pradės liepos 1 dieną, o vyrų rinktinės pasiruošimas Pasaulio čempionatui prasidės liepos 22 dieną Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.