EUROLYGA 2023

Debiuto NBA laukiantis D. Sirvydis – apie didžiulį dėmesį, norą žaisti įžaidėju ir simpatijas „Rockets“ žvaigždei

„Čia viskas priklausys ne nuo manęs. Vilniuje visada smagu, čia yra mano miestas. Vilniaus „Ryte“ norėčiau rungtyniauti ir toliau“, – lrytas.lt sakė Deividas Sirvydis, kurio karjera jau šią vasara gali pakrypti už Atlanto. Vilnietis yra vienas iš penkių lietuvių, kurie dalyvaus artėjančioje NBA naujokų biržoje. Naujausiomis prognozėmis, D.Sirvydis turi realiausias galimybes praverti NBA komandos duris.

Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Deividas Sirvydis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>D.Umbraso nuotr.
Deividas Sirvydis<br>D.Umbraso nuotr.
Deividas Sirvydis<br>R.Vyšniausko nuotr.
Deividas Sirvydis<br>R.Vyšniausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 16, 2019, 11:23 AM

Lietuvoje tiek garbingų svečių atvykusių iš stipriausios pasaulio lygos nebuvo nuo Jono Valančiūno laikų. 

Sausio mėnesi Vilniaus „Siemens“ arenoje viešėjo „Toronto Raptors“ vadovas Masai Ujiri, o balandį čia atvyko ir „Cleveland Cavaliers“ generalinis vadybininkas Koby Altmanas.

Negana to, Eurolygos jaunimo atrankos metu į Kauną suvažiavo gausus būrys NBA ekipų skautų, kurie specialiai vyko į Kėdainius, kuriuose vasario mėnesį LKL rungtynes žaidė „Rytas“ ir Kėdainių „Nevėžio“ ekipos. 

Lrytas.lt žiniomis, visų jų akys krypo į D.Sirvydžio žaidimą.

„Tos įtampos nejausdavau iki šio sezono. Šiais metais to dėmesio tikrai daug. Gal pats ir neigiu tą jaudulį, bet kažkur giliai širdyje jis yra. Bet manau, kad po šio sezono tos įtampos turėtų nebelikti“, – lrytas.lt šio sezono šurmulį komentavo talentingas jaunuolis. 

Antradienį Čikagos mieste įvyko NBA naujokų biržos loterija. Jos metu paaiškėjo, kurios komandos turi didžiausius šansus pakviesti daugiausiai talento turinčius jaunuosius krepšininkus. 

ESPN žurnalistas Jonathanas Givony atnaujino savo spėjimus dėl naujokų biržos, po kurių viltis sužibo vos vienam iš penkių lietuvių. 

Anot J.Givony, vienintelis D.Sirvydis turėtų būti pakviestas antrajame rate. Ekspertas prognozuoja, kad 48-ąjį šaukimą turintis „Los Angeles Clippers“ klubas gali būti potencialus lietuvio darbdavys.

2019 metų NBA naujokų birža įvyks birželio 20 dieną, tačiau perspektyviausiu Lietuvos krepšininku laikomas D.Sirvydis pirmiausiai nori baigti sezoną Lietuvoje, ir tik tada kurpti grandiozinius vasaros planus. 

Planų tikrai bus daug: nuo naujokų biržos iki pasaulio jaunimo krepšinio čempionato, kuris prasidės birželio 29-ąją. 

Prasidėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamųjų serija. Ką jūsų komanda pakeitė savo žaidime?, – lrytas.lt paklausė D.Sirvydžio. 

– Ištaisėme savo klaidas ir akcentavome atsitvėrimą po krepšiu bei greitą puolimą. Tai svarbiausi uždaviniai.

– Šiemet LKL taikomas trumpesnis atkrintamųjų formatas, dėl kurio nepasitenkinimą išreiškė eilė trenerių. Kokia yra žaidėjų nuomonė šiuo klausimu?

– Nenoriu nieko įžeisti, bet manau, kad reikėtų trumpinti reguliarųjį sezoną, o ne atkrintamąsias. Bet problemų nematau, nenoriu skųstis. 

– Sezono metu gavote nemažai dėmesio iš krepšinio skautų ir NBA pasaulio atstovų. Ar tai padarė įtakos jūsų žaidimui, kurio kokybė antroje sezono dalyje šiek tiek smuko?

– Kiekvienam žaidėjui būna momentas, kai nepadarai to, ko pats norėtum. Bet manau, kad kol komanda laimi, tai viskas yra gerai. Dėl asmeninio pasirodymo labai nesureikšminu, nes žinau, kad galiu žaisti.

– Birželio mėnesį jūsų laukia išties daug darbų. Birželio 20-ąją vyks NBA naujokų birža, o jau po devynių dienų pasaulio čempionatas Graikijoje. Ar jau kalbėjote su rinktinės treneriu Gediminu Petrausku apie laukiantį turnyrą? 

– Su treneriais dar nieko nekalbėjau, o su rinktinės žaidėjais kartais susirašome. Visada malonu pabendrauti ir siekti bendro tikslo. Artėja pasaulio čempionatas, tai bus labai malonu. Aišku, dar visokių niuansų yra, bet tikiu, kad viskas bus gerai. 

– Kokie pirmieji darbai jūsų laukia pasibaigus sezonui?

– Viskas dar nėra pilnai sudėliota, tuo rūpinasi agentas. Po sezono pailsėsiu ir keliausiu trumpam padirbėti, o po to vyksiu į stovyklą. 

– Jūsų ūgis siekia 203 centimetrus, tačiau rungtyniaujate gynėjo pozicijoje. Kur save matote ateityje?

– Man malonu žaisti su kamuoliu. Galbūt gebėjimų aukštame lygyje tą daryti dar trūksta, bet ateityje norėčiau žaisti nuo įžaidėjo iki krašto puolėjo pozicijos. Noriu būti naudingas komandai žaisdamas įvairiose pozicijose.

– Į kurias krepšinio žvaigždes lygiuojatės?

– Jamesą Hardeną („Houstone Rockets“ red.past.), bet nesistengiu jo kopijuoti. Yra daug žaidėjų. Tas pats Kyrie Irvingas („Boston Celtics“ red.past.). Labiau simpatizuoju gynėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.