EUROLYGA 2023

Krepšinio sekmadienis: R. Seibutis ir M. Kuzminskas laimėjo lemiamus mūšius

Renaldas Seibutis sekmadienį padėjo Saragosos komandai iškovoti kelialapį į Ispanijos lygos atkrintamąsias varžybas.

 R.Seibutis ir M.Kuzminskas šventė pergales.<br> Lrytas.lt montažas
 R.Seibutis ir M.Kuzminskas šventė pergales.<br> Lrytas.lt montažas
 R.Seibutis ir M.Kuzminskas šventė pergales.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Seibutis ir M.Kuzminskas šventė pergales.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Seibutis ir M.Kuzminskas šventė pergales.<br> Twitter.com nuotr.
 R.Seibutis ir M.Kuzminskas šventė pergales.<br> Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 27, 2019, 6:39 AM

Mindaugas Kuzminskas su Milano „Olimpia“, Rokas Giedraitis su Berlyno ALBA ir Augustas Pečiukevičius su Briuselio „Basic Fit“ žengė į Italijos, Vokietijos ir Belgijos lygų pusfinalį, o Devidui Dulkiui su Gdynės „Arka“ nepavyko patekti į Lenkijos lygos finalą.

Ispanijos lyga

34 turas. Saragosos „Tecnyconta“ (R.Seibutis 9) – Manresos „Baxi“ (T.Zubčičius 25) 83:74, „Valencia“ – Vitorijos „Baskonia“ (T.Sedekerskis nežaidė) 92:81, Badalonos „Joventut“ (N.Laprovittola 32) – Madrido „Estudiantes“ (O.Cookas 8) 86:78, San Sebastiano „Gipuzkoa“ (N.Zeisloftas 13, V.Bobrovas 4) – Madrido „Real“ 76:95, Santjago „Obradoiro“ – „Barcelona“ (K.Pangosas 8) 63:83, Malagos „Unicaja“ – Andoros „MoraBanc“ 72:66, Lugo „Breogan“ – Burgoso „San Pablo“ (A.Lima 9) 76:95, „Fuenlabrada“ (M.Popovičius 12) – Lagūnos „Iberostar“ 88:84 (po pratęsimo), Mursijos UCAM – Las Palmaso „Herbalife“ (C.Hannah 9, D.J.Strawberry 6, S.S.Vene nežaidė) 82:77.

Galutinė reguliariojo sezono lentelė: 1. „Real“ – 28, 2. „Barcelona“ – 27, 3. „Baskonia“ – 26, 4. „Valencia“ – 23, 5. „Unicaja“ – 21, 6. „Tecnyconta“ – 18, 7. „Joventut“ – 18, 8. „Baxi“ – 17, 9. „Iberostar“ – 17, 10. „MoraBanc“ – 16, 11. „San Pablo“ – 15, 12. „Herbalife“ – 14, 13. „Fuenlabrada“ – 13, 14. UCAM – 12, 15. „Obradoiro“ – 11, 16. „Estudiantes“ – 11, 17. „Gipuzkoa“ – 10, 18. „Breogan“ – 9.

Finišas. Saragosos krepšininkai laimėjo lemiamą dvikovą dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Sekmadienį „Tecnyconta“ privertė savo sirgalius pasijaudinti, kai ketvirtojo kėlinio viduryje atsiliko nuo Manresos ekipos 63:66. Tačiau tada šeimininkai surengė spurtą 15:4 ir mačo baigtis buvo nulemta.

„Tecnyconta“ gynėjas Renaldas Seibutis per 27 min. pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškių, 1/4 tritaškių).

Poros. Kadangi lentelės viduryje buvo didelės spūstis, laimėjusi Saragosos komanda pakilo į šeštąją vietą ir ketvirtfinalyje išvengė akistatos su kuria nors iš didžiųjų favoričių „Real“ ar „Barcelona“ komanda. Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape „Tecnyconta“ susitiks su „Baskonia“ ekipa, kuriai atstovauja Tadas Sedekerskis.

Kitas ketvirtfinalio poras sudarys „Real“ – „Baxi“, „Barcelona“ – „Joventut“ ir „Valencia“ – „Unicaja“. Ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki dviejų pergalių. Atkrintamosios varžybos prasidės ketvirtadienį.

Dvi paskutines vietas užėmė „Gipuzkoa“ ir „Breogan“ komandos. Jos iškrito iš ACB lygos. Dvi autsaideres pakeis antrosios lygos reguliariajame sezone pirmąją vietą užėmusi Sevilijos „Real Betis“ ir šiuo metu vykstančių atkrintamųjų varžybų nugalėtoja.

Lietuviai. Vienas „Tecnyconta“ lyderių R.Seibutis reguliariajame sezone žaidė 33 rungtynes ir pelnydavo 11,1 taško. Saragosos ekipoje rezultatyviau rungtyniavo tik amerikietis Stanas Okoye, kuris įmesdavo 14,8 taško ir buvo trečias visos ACB lygos rezultatyviausių krepšininkų sąraše. Be to, R.Seibutis atkovodavo 2,4 kamuolio, atlikdavo 2,1 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo 3,3 pražangos ir lygoje užėmė septintąją vietą pagal baudos metimų taiklumą (88,7 proc.).

ACB lygoje be R.Seibučio žaidė dar trys lietuviai, bet jiems teko nežymūs vaidmenys. 21 metų „Baskonia“ puolėjas T.Sedekerskis didelę sezono dalį praleido dėl traumos, bet ir grįžęs į aikštę nesulaukė trenerio pasitikėjimo. Jis žaidė 9 rungtynes ir pelnydavo 2 taškus.

„Baxi“ atstovavo Jokūbas Gintvainis. 24 metų gynėjas žaidė 18 rungtynių ir įmesdavo 2,8 taško, bet žiemą patyrė peties traumą ir abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su Manresos klubu.

„Estudiantes“ pavasarį į paraišką įtraukė 18-metį dublerių komandos gynėją Dovydą Giedraitį. Jis spėjo debiutuoti ACB lygoje, bet taškų nepelnė.

Statistika. Įdomu, kad paskutiniajame ture rezultatyviausiai žaidė du buvę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai. „Joventut“ gynėjas Nicolasas Laprovittola pelnė 32 taškus, „Baxi“ puolėjas Tomislavas Zubčičius įmetė 25 taškus.

Argentinietis N.Laprovittola tapo ir viso sezono rezultatyviausiu žaidėju. Jo vidurkis buvo 17,2 taško. N.Laprovittola taip pat užėmė antrąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 6,4), o šioje statistikos kategorijoje atsiliko tik nuo kito buvusio „Ryto“ žaidėjo Omaro Cooko (vid. 6,4) iš „Estudiantes“.

Italijos lyga

Ketvirtfinalio penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Milano „Olimpia“ (M.Kuzminskas 12, A.Gudaitis traumuotas) – Avelino „Sidigas“ 92:76 (serija 3:2).

Italijos čempionės vardą ginanti „Olimpia“ nepalūžo priremta prie sienos. Milano krepšininkai įtikinamai laimėjo penktąsias ketvirtfinalio rungtynes ir pateko į pusfinalį, kuriame susitiks su Sasario „Banco di Sardegna“.

„Olimpia“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas per lemiamas rungtynes žaidė 17 min. ir pelnė 12 taškų (2/5 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 2/2 baudų).

Lenkijos lyga

Pusfinalio penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Gdynės „Arka“ (J.Bosticas 37, D.Dulkys 15, 5 atk.kam.) – Vloclaveko „Anwil“ (Ch.Simonas 33) 97:109 (serija 2:3).

Gdynės krepšininkų nuo sezono pradžios atliktas darbas nuėjo šuniui ant uodegos... „Arka“ tapo PLK reguliariojo sezono nugalėtoja, laimėjo dvejas pirmąsias pusfinalio rungtynes, bet svarbiausiu metu praskydo: triskart paeiliui pralaimėjo čempiono vardą ginančiam „Anwil“ klubui ir nepateko į finalą.

Sekmadienį „Arka“ idealiai pradėjo lemiamas rungtynes ir jau 2-ąją min. pirmavo 11:0. Tačiau varžovai labai greitai perėmė iniciatyvą ir dar pirmajame kėlinyje išlygino rezultatą, o nuo trečiojo kėlinio vidurio Gdynės arenoje sąlygas diktavo svečiai iš Vloclaveko.

„Arka“ gynėjas Deividas Dulkys žaidė 26 min., pelnė 15 taškų (2/2 dvitaškių, 3/8 tritaškių, 2/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Finale dukart Lenkijos čempionas „Anwil“ susitiks su kol kas nė sykio aukso medalių nelaimėjusiu Torūnės „Polski Cukier“. „Arka“ ir Zeliona Guros „Stelmet“ kovos mažajame finale.

Turkijos lyga

Ketvirtfinalio antrosios rungtynės (iki 2 pergalių). Stambulo „Beşiktaş“ – Bursos „Tofaş“ (K.Kadji 3) 73:82 (serija 0:2), Ankaros „Turk Telekom“ (V.Štimacas 14) – Stambulo „Fenerbahçe“ 88:85 (serija 1:1).

Turkijos čempiono vardą ginančiam, bet traumų išretintam „Fenerbahçe“ nepavyko tiesiausiu keliu patekti į superlygos pusfinalį. Sekmadienį „Fenerbahçe“ permainingame mače, kuriame skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, pripažino „Turk Telekom“ pranašumą ir dėl pergalės serijoje turės kovoti trečiadienį.

Vokietijos lyga

Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Berlyno ALBA (R.Giedraitis) – Ulmo „ratiopharm“ 100:83 (serija 3:0), Miuncheno „Bayern“ – Braunšveigo „Löwen“ 87:77 (serija 3:0).

ALBA ekipai nereikėjo lieti daug prakaito bundeslygos ketvirtfinalyje. Sekmadienį Berlyno krepšininkai įtikinamai laimėjo trečiąsias rungtynes ir pateko į pusfinalį. Rokas Giedraitis žaidė tik 19,5 min. ir prie pergalės prisidėjo 11 taškų (5/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 1/1 baudos).

Pusfinalyje ALBA susitiks su Oldenburgo EWE klubu, kuris kitoje ketvirtfinalio serijoje irgi rezultatu 3:0 nugalėjo Bonos „Telekom“ komandą. EWE reguliariajame sezone užėmė aukštesnę vietą, todėl serijoje su ALBA ekipa turės aikštės pranašumą.

Į pusfinalį taip pat jau pateko čempiono vardą ginantis „Bayern“. Jo varžovas paaiškės, kai baigsis Fechtos „Rasta“ ir Bambergo „Brose“ mačas („Rasta“ pirmauja 2:1).

Prancūzijos lyga

Ketvirtfinalio antrosios rungtynės (iki 2 pergalių). Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ – „Nanterre“ (A.Juškevičius 7, 0/5 metimų) 76:64 (serija 1:1), Limožo CSP – „Monaco“ (D.Bostas 5) 62:90 (serija 0:2).

Nantero komanda per antrąsias ketvirtfinalio rungtynes buvo visiškai bejėgė, o galutinis rezultatas neatspindėjo „Elan Bearnais“ pranašumo. Beveik nieko gero nenuveikė ir „Nanterre“ gynėjas Adas Juškevičius, kuris atakavo labai netaikliai ir per 25 min. pelnė 7 taškus (0/1 dvitaškio, 0/4 tritaškių, 7/7 baudų).

Belgijos lyga

Ketvirtfinalio antrosios rungtynės (iki 2 pergalių). Monso „Belfius“ – Briuselio „Basic Fit“ (A.Pečiukevičius 3) 73:75 (serija 0:2), Haselto „Limburg United“ (W.Mukubu 32) – Šarlerua „Spirou“ (P.Sorokas 2, 5 atk.kam.) 103:101 (po pratęsimo; serija 2:0).

Briuselio komanda, kurioje žaidžia Augustas Pečiukevičius, pateko į Belgijos lygos pusfinalį ir jame susitiks su Antverpeno „Giants“ arba Mecheleno „Kangoeroes“ (šių ekipų dvikovoje „Giants“ pirmauja 1:0). Tuo tarpu „Spirou“, kuriam atstovavo Paulius Sorokas ketvirtfinalyje nepasinaudojo aikštės pranašumu ir abejas rungtynes Haselto klubui pralaimėjo 2 taškų skirtumu.

Suomijos lyga

Finalo penktosios rungtynės (iki 4 pergalių). Kauhajokio „Karhu“ – Kouvolos „Kouvot“ 90:84 (serija 4:1).

Kauhajokio komanda antrus metus iš eilės tapo Suomijos čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.