EUROLYGA 2023

Vilniaus „Rytas“ patvirtino: Eurolyga siūlo kovoti dėl vardinės vietos

Vilniaus „Ryto“ klubas sulaukė ypatingo pasiūlymo iš Eurolygos. Sostinės ekipai buvo pasiūlyta bandyti gauti vardinę vietą kito sezono Eurolygoje ir šiuo pasiūlymu ekipa pasinaudos - ji jau pateikė būtinus dokumentus.

Vilniaus „Ryto“ ekipa sieks žaisti Eurolygoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa sieks žaisti Eurolygoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-27 16:50, atnaujinta 2019-05-27 19:13

Vilniaus „Rytas“ gali pretenduoti į paskutinę laisvą vietą. Kitą sezoną Eurolygos komandų skaičius auga nuo 16-os iki 18-os, o vardinius kvietimus varžytis turnyre gavo Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) ir Vilerbano „Asvel“ (Prancūzija) ekipos.

Reikalingų dokumentų pateikimas Eurolygai negarantuoja dalyvavimo kito sezono turnyre, tačiau suteikia klubui galimybę gauti pakvietimą.

Klubo direktorius Julius Sarapinas teigė, kad šis kvietimas yra įrodymas, jog lyga vertina „Rytą“, kaip ilgametį partnerį. Kalbėdamas apie reikalavimus Eurolygos klubams ir klubo šansus kitą sezoną žaisti geriausiame Europos turnyre, J.Serapinas atskleidė, kad dalį kriterijų sostinės ekipa atitinka.

„Taip, klubas sulaukė Eurolygos kvietimo dėl paraiškos pateikimo ir pasinaudojo galimybe. Kol kas tikrai negaliu pasakyti kokios mūsų galimybės. Paskutinė kito sezono Eurolygos varžybų dalyvė paaiškės šią vasarą. „Rytas“ jau keletą metų nežaidė Eurolygoje, todėl klubui, sirgaliams, pagaliau Vilniaus miestui galimybė grįžti į Eurolygą būtų ypatingas pasiekimas“, – teigia J. Sarapinas.

Sprendimas dėl vardinio kvietimo bus priimtas šių metų liepos mėnesį Barselonoje vyksiančiame Eurolygos valdybos posėdyje.

Paskutinį kartą Eurolygoje vilniečiai žaidė 2013–2014 m. sezone. Tuomet klubas dar vadinosi „Lietuvos Rytas“.

Šiame sezone Vilniaus klubas jau pasiekė visus prieš sezoną keltus tikslus – iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, pateko tarp aštuonių pajėgiausių EuroCup turnyro komandų, o antradienį pradeda „Betsafe-LKL“ finalo seriją prieš Kauno „Žalgirį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?