EUROLYGA 2023

Maskvos CSKA jau VTB finale, o Adas Juškevičius su kompanija išsigelbėjo

Šarūnas Vasiliauskas iš „Gaziantep“ ir Arnoldas Kulboka iš Bambergo „Brose“ antradienį sužaidė paskutines sezono rungtynes. Šių Lietuvos krepšininkų komandos pralaimėjo lemiamas Turkijos ir Vokietijos lygų ketvirtfinalio rungtynes ir pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų. Daug geriau sekėsi Adui Juškevičiui, kuris su „Nanterre“ klubu žengė į Prancūzijos lygos pusfinalį. Be to, antradienį Nimburko ČEZ iškovojo eilinius Čekijos lygos aukso medalius, buvęs žalgirietis Damiras Markota stipriai stumtelėjo Zagrebo „Cibona“ komandą Kroatijos pirmenybių aukso link, o Maskvos CSKA pateko į Rusijos lygos finalą.

Graiko D.Itoudžio (su taure) vedama Maskvos CSKA komanda triumfavo Vitorijoje ir iškovojo 8-ąjį Eurolygos titulą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Graiko D.Itoudžio (su taure) vedama Maskvos CSKA komanda triumfavo Vitorijoje ir iškovojo 8-ąjį Eurolygos titulą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Adas Juškevičius<br>FIBA.com nuotr.
Adas Juškevičius<br>FIBA.com nuotr.
Š.Vasiliauskas (su kamuoliu) pajuto „Fenerbahce“ ir kitų Eurolygos ekipų jėgą.<br>„Gaziantepbasketbol.com.tr.“ nuotr.
Š.Vasiliauskas (su kamuoliu) pajuto „Fenerbahce“ ir kitų Eurolygos ekipų jėgą.<br>„Gaziantepbasketbol.com.tr.“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 12:15 AM

Turkijos lyga

Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės (iki 2 pergalių). Stambulo „Galatasaray“ – „Gaziantep“ (Š.Vasiliauskas 6, 8 rez.perd.) 89:77 (serija 2:1).

Šarūnui Vasiliauskui ir jo komandos draugams nepavyko iššokti aukščiau bambos. „Gaziantep“ per lemiamas ketvirtfinalio rungtynes išvykoje nepasipriešino „Galatasaray“ ekipai ir baigė sezoną.

Antradienį „Galatasaray“ dominavo nuo pirmųjų minučių ir jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 18:7, o antrojo kėlinio pabaigoje padidino persvarą iki 21 taško (48:27). Nors svečiai bandė kabintis, jiems pavyko tik truputį sumažinti atsilikimą.

„Gaziantep“ trūko Š.Vasiliausko taiklių metimų. Lietuvis žaidė beveik 34 min., pelnė 6 taškus (1/1 dvitaškio, 1/5 tritaškių, 1/2 baudų) ir atliko 8 perdavimus, bet taškus rinko tik rungtynių pabaigoje, kai visiems buvo aišku, kad į kitą etapą keliaus „Galatasaray“. Šis klubas pusfinalyje susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoju Stambulo „Anadolu Efes“.

Nepaisant ketvirtfinalyje patirtos nesėkmės, Gaziantepo klubui šis sezonas buvo geriausias istorijoje. Vos prieš septynerius metus superlygoje debiutavęs „Gaziantep“ šiais metais reguliariajame sezone pirmą kartą užėmė penktąją vietą.

Š.Vasiliauskas per visą sezoną žaidė 27 rungtynes, pelnydavo vidutiniškai 11 taškų ir atlikdavo 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Vokietijos lyga

Ketvirtfinalio ketvirtosios rungtynės (iki 3 pergalių). Bambergo „Brose“ (A.Kulboka nežaidė) – Fechtos „Rasta“ 86:90 (serija 1:3).

Bambergo komandai teko atidėti planus susigrąžinti Vokietijos čempionės vardą ir grįžti į Eurolygą. „Brose“ dramatiškame mūšyje nusileido šio sezono sensacijai „Rasta“ ekipai ir nepateko į bundeslygos pusfinalį.

Ketvirtajame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi net 10 kartų, bet likus žaisti 1,5 min. daug arčiau pergalės atsidūrė „Brose“, nutolusi nuo varžovų 86:82.

Tačiau tada Bambergo krepšininkai patys prisivirė košės. Iš pradžių, likus apie 30 sek. („Brose“ pirmavo 86:85), aikštės viduryje kamuolį vaikiškai prarado Eliasas Harrisas, o per paskutinę ataką („Brose“ atsiliko 86:88) pakankamai laiko turėjęs Tyrese‘as Rice‘as net pats nesuprato, ką norėjo padaryti ir, verždamasis į baudos aikštelę, įsirėžė į kelis svetimus ir savus žaidėjus.

„Brose“ gynėjas Arnoldas Kulboka per visą ketvirtfinalio seriją nė sykio nebuvo įleistas į aikštę. Reguliariajame sezone jis žaidė 17 rungtynių ir pelnydavo 6,1 taško.

Šio sezono atradimu tapusi „Rasta“ pirmą kartą pateko į bundeslygos pusfinalį. Ši komanda, tik pernai grįžusi į pirmąją bundeslygą, apskritai pirmą kartą žaidžia atkrintamosiose varžybose.

Ketvirtfinalyje Fechtos komandai nesutrukdė net traumų lavina. Susižeidus keliems žaidėjams, „Rasta“ treneris Pedro Callesas antradienį į aikštę leido vos septynis krepšininkus.

Pusfinalyje „Rasta“ žais su čempiono vardą ginančiu Miuncheno „Bayern“ klubu, Berlyno ALBA, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis, susitiks su Oldenburgo EWE. Aikštės pranašumą turės „Bayern“ ir EWE.

Prancūzijos lyga

Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės (iki 2 pergalių). „Nanterre“ (A.Juškevičius 6) – Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ 84:69 (serija 2:1).

Prarajos kraštu vaikščiojęs Nantero klubas lygsvaros neprarado ir įšoko į „Pro A“ lygos pusfinalį. Lemiamų ketvirtfinalio rungtynių ketvirtojo kėlinio pradžioje „Nanterre“ atsiliko 58:59, bet sugebėjo susitelkti ir tvirtai perėmė iniciatyvą. Šeimininkai iš pradžių spurtavo 9:0 (rezultatas tapo 67:59), o paskui užtikrintai pribaigė sutrikusius varžovus.

„Nanterre“ gynėjas Adas Juškevičius žaidė 12,5 min. ir prie pergalės prisidėjo 6 taškais (2/3 tritaškių).

„Nanterre“ tarp keturių stipriausių šalies komandų pateko pirmą kartą nuo tada, kai 2013 metais sensacingai tapo Prancūzijos čempionu.

Pusfinalyje Nantero krepšininkai susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoja Liono-Vilerbano ASVEL komanda, kuriai atstovauja Mantas Kalnietis. Kitame pusfinalyje žais „Monaco“ ir Dižono JDA.

Rusijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Sankt Peterburgo „Zenit“ – Maskvos CSKA 68:69 (serija 0:3).

Pirmuoju Vieningos lygos finalininku tapo čempiono vardą ginantis CSKA. Beveik visą laiką pirmavęs Maskvos klubas ketvirtajame kėlinyje iššvaistė 8 taškų persvarą (33-ąją min. rezultatas buvo 59:51), bet atrėmė paskutines „Zenit“ atakas ir šventė pergalę. Sankt Peterburgo krepšininkams nepavyko pasinaudoti tuo, kad CSKA gynėjas Cory Higginsas paskutinėmis sekundėmis nepataikė nė vieno iš keturių baudos metimų.

CSKA finale susitiks su Rimo Kurtinaičio treniruojamu „Chimki“ arba Kazanės „Uniks“. Šių klubų dvikovoje „Chimki“ pirmauja 2:1, o ketvirtosios rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį Chimkose. „Chimki“ arba „Uniks“ kartu su teise žaisti finale gaus antrąjį Rusijai skirtą kelialapį į Eurolygą.

Kroatijos lyga

Finalo trečiosios rungtynės (iki 4 pergalių). Zagrebo „Cedevita“ – Zagrebo „Cibona“ (D.Markota 23) 65:76 (serija 0:3).

Buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Damiras Markota pratęsė puikių rungtynių seriją Kroatijos lygos finale. Antradienį 33 metų puolėjas pelnė 23 taškus, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir dar labiau stumtelėjo „Cibona“ komandą titulo link.

D.Markota reguliariajame sezone pelnydavo 9,8 taško ir atkovodavo 3,8 kamuolio, tačiau finalo serijoje jo statistika šovė į viršų – iki 18,7 taško ir 7,7 atkovoto kamuolio.

Čekijos lyga

Finalo trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Nimburko ČEZ – Diečyno „Armex“ 89:60 (serija 3:0).

Nimburko klubas per visą čempionatą nepralaimėjo nė vienerių rungtynių ir 16-ąjį kartą iš eilės tapo Čekijos čempionu. Nesustabdomas ČEZ nacionalinėse pirmenybėse laimėjo jau 58 iš eilės rungtynes (11 praėjusio sezono pabaigoje ir 47 šį sezoną), o pastarąją nesėkmę patyrė 2018 m. kovo 31 d.

Diečyno komanda sidabro medalius iškovojo ketvirtąjį sykį, o bronzos apdovanojimai šiais metais buvo įteikti Prostiejovo „Olomoucko“ ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.