EUROLYGA 2023

Krepšinio penktadienis: grimztanti Milano „Olimpia“ ir tirpstančios D. Dulkio viltys

Penktadienį pralaimėjimus patyrė visos trys užsienio komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai: Mindaugas Kuzminskas ir Milano klubas „Olimpia“ pralaimėjo Italijos lygos pusfinalio rungtynes, rezultatyviai žaidęs Deividas Dulkys ir Gdynės komanda „Arka“ gavo antausį Lenkijos lygos dvikovoje dėl bronzos medalių, o Augustas Pečiukevičius ir Briuselio ekipa „Basic Fit“ nesėkme pradėjo Belgijos lygos pusfinalio seriją.

Mindaugas Kuzminskas ir Simone Pianigiani vargsta pusfinalyje Italijoje, Deividas Dulkys su Sopoto komandos draugais tolsta nuo bronzos Lenkijoje.<br> Twitter/Facebook nuotr.
Mindaugas Kuzminskas ir Simone Pianigiani vargsta pusfinalyje Italijoje, Deividas Dulkys su Sopoto komandos draugais tolsta nuo bronzos Lenkijoje.<br> Twitter/Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-01 07:35, atnaujinta 2019-06-01 07:52

Pusfinalio antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Milano „Olimpia“ (M.Jamesas 32, M.Kuzminskas 4, A.Gudaitis traumuotas) – Sasario „Banco di Sardegna“ 101:112 (po pratęsimo; serija 0:2).

Italijos čempionės vardą ginanti „Olimpia“ atsidūrė dar sunkesnėje padėtyje, negu buvo ketvirtfinalyje, kuriame atsiliko nuo Avelino „Sidigas“ ekipos 0:1 ir 1:2, bet abukart lygino serijos rezultatą, o pabaigoje laimėjo lemiamas penktąsias rungtynes.

Pusfinalį Milano krepšininkai pradėjo dviem pralaimėjimais savo aikštėje ir nebeturi teisės klysti per Sardinijoje vyksiančias rungtynes.

Penktadienį „Olimpia“ trečiajame kėlinyje buvo įgijusi 14 taškų persvarą 81:67, o priešpaskutinę minutę vis dar pirmavo 95:89. Tačiau likus 9 sek. svečių puolėjas Dyshawnas Pierre‘as tritaškiu metimu išlygino rezultatą 95:95, o per likusias sekundes „Banco di Sardegna“ dukart vos neperėmė kamuolio. Vis dėlto „slidžiose“ situacijose teisėjai abukart priėmė šeimininkams palankius sprendimus.

Jau ketvirtojo kėlinio pabaigoje palūžusi „Olimpia“ dar giliau nugrimzdo per pratęsimą, kuriame žaidimas kelias minutes vyko į vieną krepšį – „Banco di Sardegna“ pelnė dar 14 taškų iš eilės! Kelių minučių atkarpą ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir pratęsimo pradžioje svečiai laimėjo 20:0.

„Olimpia“ puolėjas M.Kuzminskas žaidė tik 10 min. (antrajame kėlinyje ir per pratęsimą) ir pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Turkijos lyga

Pusfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Stambulo „Anadolu Efes“ (V.Micičius 16) – Stambulo „Galatasaray“ 82:77.

Ispanijos lyga

Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių). „Valencia“ – Malagos „Unicaja“ 78:87, „Barcelona“ (K.Pangosas 8) – Badalonos „Joventut“ (N.Laprovittola 10) 87:61.

Belgijos lyga

Pusfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių). Antverpeno „Giants“ – Briuselio „Basic Fit“ (A.Pečiukevičius 0) 80:68.

Lenkijos lyga

Mačo dėl 3 vietos pirmosios rungtynės. Zeliona Guros „Stelmet“ – Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 24, 7 atk. kam.) 95:77.

Tirpsta D.Dulkio viltys Lenkijos lygoje iškovoti bent bronzos medalį. Nors penktadienį lietuvis per 31,5 min. pelnė 24 taškus (0/3 dvitaškiai, 7/15 tritaškiai, 3/6 baudos) ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, reguliariojo sezono nugalėtoja „Arka“ iš varžovų arenos parsiveža net 18 taškų deficitą.

Lenkijos lygos serijoje dėl bronzos medalių žaidžiamos tik dvejos rungtynės ir skaičiuojamas taškų skirtumas, o antrąjį kartą komandos susitiks pirmadienį Gdynėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.