EUROLYGA 2023

Pirmąjį kartą LKL čempionu galintis tapti „Žalgirio“ gynėjas M. Grigonis: „Rytas“ nepasiduos

Marius Grigonis 2017 metais tapo Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Čempionų lygos nugalėtoju, tačiau nė karto nėra tapęs nacionalinių pirmenybių čempionu. Pirmą titulą M.Grigonis gali iškovoti jau šeštadienį. Kauno „Žalgiris“ pergalės atveju taptų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu.

Marius Grigonis LKL čempionu gali tapti pirmąjį kartą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis LKL čempionu gali tapti pirmąjį kartą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2019, 2:37 PM, atnaujinta Jun 1, 2019, 2:41 PM

„Pirma reikia jį iškovoti, bet jis titulas būtų labai svarbus, tai būtų pirmasis LKL žiedas“, – paklaustas apie čempiono reikšmę lkl.lt sakė M.Grigonis.

Jo atstovaujamas „Žalgiris“ finale kol kas žygiuoja tvirtai. Laimėjo pirmas dvejas rungtynes ir laimėjęs šeštadienį triumfu pabaigtų sezoną, bet M.Grigonis įsitikinęs, kad pirmąsias dvejas rungtynes pralaimėjęs Vilniaus „Rytas“ rankų nenuleis.

„Per pirmas rungtynes pralaimėjome kovą dėl kamuolių, bet antrosiose rungtynėse jautėmės geriau. Reikia žaisti ir bandyti uždaryti seriją, – teigė M.Grigonis, naudingumu šį sezoną komandoje nusileidžiantis tik Brandonui Daviesui. – „Rytas“ nepasiduos ir turime demonstruoti solidų žaidimą.“

„Žalgiris“ ir „Rytas“ šeštadienį nuo 17.20 val. stos į kovą Kaune. Tai bus trečiasis komandų susitikimas per penkias dienas.

M.Grigonio teigimu, laiko apie nuovargį galvoti nėra.

„Visą sezoną žaidėme įtemptu grafiku, mums tai nėra naujiena, – sakė vienas „Žalgirio“ lyderių. – Nematau reikalo šioje sezono stadijoje galvoti apie nuovargį.“

„Žalgiris“ finale pristabdė „Ryto“ lyderį Arną Butkevičių. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje rinkęs po 27,8 naudingumo balo, per finalo seriją puolėjas renka po 16 naudingumo balų.

„Manau, esame pranašesni kiekvienoje pozicijoje, – pabrėžė M.Grigonis. – Bet viską reikia įrodyti aikštėje. Reikia turėti tą norą, kokį rodėme praėjusiose rungtynėse.“

„Žalgiris“ šeštadienį gali devintąjį sezoną iš eilės laimėti Lietuvos čempionatą.

„Stengiamės apie tai negalvoti. Yra ne kartą buvę, kai galvoji, kad laimėsiu, švęsiu, ir taip nenutinka. Turime rengtis rungtynėms, negalvoti, kad laukia paskutinės“, – pabrėžė M.Grigonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.