EUROLYGA 2023

LKL finalų nelaimėliai: A. Butkevičius ir M. Girdžiūnas aplenkė Ž. Ilgauską ir K. Kemzūrą

Du Vilniaus „Ryto“ žaidėjai Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius pateko į istoriją kaip pirmieji krepšininkai, kurie po keturis kartus tapo LKL vicečempionais, bet nė sykio nebuvo čempionai.

M.Girdžiūnui nesiseka LKL finaluose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Girdžiūnui nesiseka LKL finaluose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius pralaimėjo po keturis finalus.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius pralaimėjo po keturis finalus.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius pralaimėjo po keturis finalus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius pralaimėjo po keturis finalus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius pralaimėjo po keturis finalus.<br>M.Pata
M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius pralaimėjo po keturis finalus.<br>M.Pata
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 2, 2019, 8:40 AM, atnaujinta Jun 2, 2019, 8:49 AM

Šiais metais šiedu klaipėdiečiai jau ketvirtą kartą atstovavo finale pralaimėjusiai komandai. 2014 ir 2016 metais M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius vilkėjo lemiamoje serijoje nesėkmę patyrusio Klaipėdos „Neptūno“ aprangą, o užpernai kartu perėjo į Vilniaus komandą, kuri pralaimėjo finale 2018 ir 2019 metais.

Tiesa, A.Butkevičius vienoje iš pralaimėtų serijų nedalyvavo. Pernai jis visai nežaidė atkrintamosiose varžybose dėl balandžio mėnesį patirtos traumos. Tuo tarpu M.Girdžiūnas tapo didžiausiu LKL finalų nelaimėliu – dabar jis yra vienintelis krepšininkas, rungtyniavęs keturiose finalo serijose, bet nė sykio netapęs čempionu.

Po tris kartus finale pralaimėjusioms komandoms atstovavo, bet nė sykio LKL čempionais netapo aštuoni krepšininkai. Dauguma iš jų žaidė dar praėjusiame amžiuje ir atstovavo Kauno „Atletui“, kuris per pirmuosius penkis sezonus net keturis kartus pateko į finalą, bet pralaimėjo visas keturias lemiamas serijas.

Visose keturiose „Atleto“ pralaimėtose serijose nedalyvavo nė vienas žaidėjas, o po tris kartus tapti LKL čempionu nesėkmingai bandė Žydrūnas Ilgauskas, Kęstutis Kemzūra, Rytis Vaišvila, Egidijus Kavoliūnas ir Vaidas Stiga. Nerijus Zabarauskas ir Singaras Tribė po tris kartus tapo LKL vicečempionais, bet pirmuosius du kartus – žaisdami „Atlete“, trečiąjį – kitame klube.

Šio amžiaus pirmajame dešimtmetyje žaisdamas „Lietuvos ryte“ triskart vicečempionu tapo, bet čempiono žiedo taip ir neiškovojo amerikietis Aaronas Lucasas.

Krepšininkai, kurie nė karto netapo LKL čempionais ir daugiausiai kartų tapo vicečempionais:

4 – A.Butkevičius („Neptūnas“, „Rytas“), M.Girdžiūnas („Neptūnas“, „Rytas“).

3 – Ž.Ilgauskas („Atletas“), E.Kavoliūnas („Atletas“), K.Kemzūra („Atletas“), V.Stiga („Atletas“), R.Vaišvila („Atletas“), N.Zabarauskas („Atletas“, „Olimpas“), S.Tribė („Atletas“, „Rytas“), A.Lucasas („Rytas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.