EUROLYGA 2023

Po „Olimpia“ fiasko – kritikos strėlės lemiamu metu savanaudiškai žaidusiam M. Jamesui

Milano „Olimpia“ ekipa sensacingai baigė pasirodymą Italijos krepšinio lygos pusfinalyje, kuomet serijoje iki trijų pergalių 0:3 nusileido Sasario „Banco di Sardegna“ ekipai.

 M.Jamesas išmetė nelogišką metimą.<br> lrytas.lt montažas
 M.Jamesas išmetė nelogišką metimą.<br> lrytas.lt montažas
Kauno Žalgiris, Milano AX ARMANI EXCHANGE OLIMPIA<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Milano AX ARMANI EXCHANGE OLIMPIA<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-03 19:20, atnaujinta 2019-06-03 19:23

Lemiamose serijos rungtynėse Mindaugo Kuzminsko atstovaujama ekipa išvykoje 96:108 (21:29, 31:22, 14:23, 23:15, 7:19) po pratęsimo nusileido Sasario „Banco di Sardegna“ klubui ir pralaimėjo seriją 0:3.

Visgi viskas galėjo pakrypti ir kita linkme, tačiau „Olimpia“ žaidėjo Mike’o Jameso nelogiškas metimas tiksint paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei pasmerkė klubą kovoje dėl vietos finale.

Iki rungtynių pabaigos likus 30 sekundžių rezultatas dar buvo lygus (89:89). Ataka priklausė Milano ekipai, tačiau komandos lyderis M.Jamesas nusprendė nelaikyti kamuolio iki atakos laiko pabaigos ir tik atsivaręs į varžovų aikštės pusę švystelėjo tolimą metimą iš maždaug aštuonių metrų.

Metimas tikslo nepasiekė, o Milano ekipa po pratęsimo nusileido savo varžovams.

Po šio momento socialiniuose tinkluose pasklido šmaikščių komentarų, kurie kritikavo tokį M.Jameso sprendimą.

Visgi netruko sulaukti ir paties krepšininko atsakymo. Žaidėjas socialiniame tinkle „Twitter“ išplatino skambią žinutę.

„Dabar galite sakyti, kad esu pralaimėtojas. Už šitas nesąmones – esu. Jokių pasiteisinimų, – save kaltino žaidėjas. – Nepavyko tai padaryti. Bet užteks kalbėti niekus. Visi, kurie nori su manimi kalbėti niekus – prašom. Esu pasiruošęs jums atsakyti artimiausias 24 valandas.“

Komentatoriai kaip mat užplūdo žaidėją, tačiau pasiskirstė į dvi stovyklas. Vieni žaidėją guodė, kiti uždavinėjo tą patį klausimą, kodėl buvo išmestas toks nelogiškas metimas, kuris galimai kainavo Milano kubui sezoną.

M.Jamesas rungtynėse pelnė 18 taškų.

„Tu negali visko padaryti vienas. Kur kiti komandos žaidėjai. „Olimpia“ žaidėjai privalo suprasti, kad jie negali laimėti be gynybos“, – samprotavo klubo aistruolis.

Italijos čempionatas „Olimpia“ klubui sėkmingai nesusiklostė, tačiau M.Jamesui asmeninis sezonas nebuvo prastas.

Gynėjas gavo garbingą apdovanojimą Eurolygoje. M.Jamesas buvo pripažintas rezultatyviausiu reguliaraus sezono žaidėju ir laimėjo prestižinį Alfonso Fordo apdovanojimą.

Šį sezoną Eurolygoje amerikietis rinko vidutiniškai po 19,8 taško, atliko po 6,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 20,2 naudingumo balų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.