EUROLYGA 2023

Eurolyga neduos Atėnams 2020-ųjų finalo ketverto: tarp naujų pretendentų ir Kaunas

Eurolyga negalvoja 2020-siais rengti finalo ketverto mačus Atėnuos, kaip buvo numatyta anksčiau. Savo sprendimą dėl kitų metų svarbiausių turnyro dvikovų ji nuspręs savo organizacijos pasitarime birželio pabaigoje.

„Žalgiris“ triuškinamai laimėjo paskutines LKL finalo rungtynes ir nepaliko abejonių, kad neturi Lietuvoje konkurentų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ triuškinamai laimėjo paskutines LKL finalo rungtynes ir nepaliko abejonių, kad neturi Lietuvoje konkurentų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
CSKA šiemet tapo Eurolygos čempione<br>AFP/Scanpix nuotr.
CSKA šiemet tapo Eurolygos čempione<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-06-04 08:49, atnaujinta 2019-06-04 08:50

Eurolyga buvo paskelbusi, kad kitąmet visų krepšinio aistruolių akys turi būti nukreiptos į Graikijos sostinę, kur planuojamas finalo ketvertas, tačiau Atėnams nesumokėjus rengimo mokesčio, Eurolyga jau ieško naujos finalo ketvertų sostinės.

„Mes dirbame ties šiuo klausimu, paieška vis dar vyksta. Sprendimas bus paviešintas birželio pabaigoje“, – apie galimą kitų metų svarbiausią Eurolygos miestą teigė turnyro spaudos tarnyba.

Neoficialiai kalbama, kad rengti 2020-ųjų finalo ketvertą pretenduoja keturi miestai: Kaunas, Paryžius, Stambulas ir Maskva.

Rusijos sostinė dar 2017-siais buvo pasirašiusi sutartį, kad po dviejų metų turnyro finalai vyks „VTB arena“ salėje, tačiau netikėtai buvo paskelbta, jog pasirinkimas krito ant ispanų Vitorijos. Šiemet šiame mieste Eurolygos čempionais tapo Maskvos CSKA klubas.

Prieš daugiau kaip mėnesį Lietuvoje viešėjęs Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu nedrąsiai kalbėjo ir apie Kauną, kaip potencialų Eurolygos finalo ketverto varžybų miestą.

„Viskas čia yra, bet šiek tiek trūksta infrastruktūros. Kalbėjomės su Kauno valdžia, klubu. Iš sirgalių pusės, tai jie yra vieni geriausių Europoje. Didžiausia problema Kaune yra apgyvendinimas, bet manau su laiku ši bėda bus išspręsta“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Taip pat mąstoma ir apie Prancūzijos sostinę – taip būtų atiduota savotiška duoklė šios valstybės rinkai: ši šalis nuo artėjančio sezono turės garantuotą vietą Eurolygoje ir sugrįš į ją pirmą kartą nuo 2016 metų, kai sumažinus komandų skaičių nebeturėjo nė vieno atstovo.

Paryžiuje Eurolygos finalo ketvertas pastarąjį kartą vyko ne taip ir seniai – 2010 metais. Tačiau iš viso Prancūzijos sostinė lemiamas varžybas rengė keturis kartus: 1991, 1996, 2001 ir 2010-siais.

„Žalgirio“ klubo arena šį sezoną įsirašė į Eurolygos rekordų knygą, o prie to ryškiai prisidėjo komandos sirgaliai. Kauno ekipa į namų rungtynes šiame sezone vidutiniškai pritraukdavo net 14 737 žiūrovus ir tai yra naujas Eurolygos sezono lankomumo rekordas.

„Žalgiris“ aplenkė iki šiol rekordu besididžiavusią Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą, kurios rungtynes 2014–2015 metų sezone vidutiniškai stebėjo 14 496 žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.