EUROLYGA 2023

Krepšinio pirmadienis: „Panathinaikos“ – finale, D. Dulkys – su bronza

Lukas Lekavičius pirmadienį negalėjo padėti į Graikijos lygos finalą patekusiai Atėnų „Panathinaikos“ komandai, o rezultatyviai žaidęs Deividas Dulkys su komandos draugais iš Gdynės „Arka“ džiaugėsi Lenkijos pirmenybių bronza.

 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>V.Stolio nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>V.Stolio nuotr.
D.Dulkys 
D.Dulkys 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 7:06 AM

Graikijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Atėnų „Peristeri“ – Atėnų „Panathinaikos“ (L.Lekavičius traumuotas) 75:82 (serija 0:3), Atėnų AEK (J.Mačiulis traumuotas) – Patrų „Prometheas“ 88:60 (serija 2:1).

Be traumuoto Luko Lekavičiaus žaidusiai „Panathinaikos“ komandai pirmadienį teko paprakaituoti, bet Graikijos čempionai laimėjo trečiąsias pusfinalio rungtynes ir 17-tą sezoną iš eilės pateko į finalą.

Buvusio „Panathinaikos“ trenerio Argyrio Pedoulakio vadovaujami „Peristeri“ krepšininkai spardėsi iki ketvirtojo kėlinio vidurio. 35-ąją min. „Panathinaikos“ dar atsiliko 63:67, bet tada pakilo į lemiamą šturmą, laimėjo 3 min. atkarpą 13:2 (rezultatas tapo 76:69) ir serijos baigtis buvo nulemta.

Kita pusfinalio pora ketvirtąsias rungtynes žais trečiadienį.

Turkijos lyga

Pusfinalio antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Stambulo „Fenerbahçe“ – Bursos „Tofaş“ 68:64 (serija 2:0).

35-ąją min. „Fenerbahçe“ pirmavo 66:48, bet per anksti patikėjo pergale ir likus 31 sek. varžovai sumažino skirtumą iki 2 taškų. Vis dėlto favoritai pergalės iš savo rankų neišleido.

Prancūzijos lyga

Pusfinalio antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Monaco“ (D.Bostas 7) – Dižono JDA 84:75 (serija 2:0).

Italijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Venecijos „Umana“ – Kremonos „Vanoli“ 73:75 (po pratęsimo; serija 1:2).

Lenkijos lyga

Mačo dėl 3 vietos atsakomosios rungtynės. Gdynės „Arka“ (J.Florence‘as 33, D.Dulkys 17, 5 atk.kam.) – Zeliona Guros „Stelmet“ 105:80 (pirmosios rungtynės 77:95).

Gdynės komanda šiaip ne taip išplėšė bronzos medalius. „Arka“ pirmąsias rungtynes išvykoje pralaimėjo 18 taškų skirtumu, todėl pirmadienį namie turėjo susikrauti dar didesnį pranašumą.

Trečiojo kėlinio viduryje atrodė, kad ši užduotis nebus įvykdyta – 25-ąją min. „Arka“ pirmavo tik 58:54. Vis dėlto visas žaidimo gijas perėmęs šeimininkų lyderis Jamesas Florence‘as sudraskė varžovų gynybą (jis per paskutines 15 min. pelnė 22 taškus) ir užtikrino Gdynės komandos pergalę.

„Arka“ gynėjas Deividas Dulkys per 29,5 min. pelnė 17 taškų (3/3 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 2/2 baudų). Lietuvis per sezoną žaidė 41 rungtynes, įmesdavo 8,9 taško ir atkovodavo 4,3 kamuolio.

Bronzos medaliu buvo apdovanotas dar vienas buvęs LKL krepšininkas Adamas Lapeta.

Gdynės klubas amžiaus pradžioje buvo aiškus Lenkijos krepšinio lyderis ir nuo 2004 iki 2012 metų devynis kartus iš eilės tapo šalies čempionu. Tačiau nuo tada, kai pasitraukė pagrindinė rėmėja „Prokom“ bendrovė, Gdynės komanda nė karto nepateko į finalą ir tik šiais metais pirmą kartą laimėjo medalius.

Tiesa, siekiai buvo didesni negu trečioji vieta. Reguliariajame sezone „Arka“ užėmė pirmąją vietą, o pusfinalio serijoje 2:0 pirmavo prieš čempiono vardą ginantį Vloclaveko „Anwil“ klubą. Tačiau trejas likusias rungtynes Gdynės krepšininkai pralaimėjo ir buvo priversti žaisti tik dėl trečiosios vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.