EUROLYGA 2023

Krepšinio penktadienis: triuškinanti M. Kalniečio klubo pergalė ir bejėgė R. Seibučio komanda

Renaldas Seibutis ir jo komandos draugai iš Saragosos „Tecnyconta“ beveik be kovos iškėlė baltą vėliavą per pirmąsias Ispanijos lygos pusfinalio rungtynes, Atėnų AEK krepšininkus parklupdė pirmą kartą į Graikijos lygos finalą patekęs Patrų „Prometheas“.

Manto Kalniečio komanda triuškinamai laimėjo Prancūzijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Manto Kalniečio komanda triuškinamai laimėjo Prancūzijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Manto Kalniečio komanda triuškinamai laimėjo Prancūzijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Manto Kalniečio komanda triuškinamai laimėjo Prancūzijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Seibutis su komandos draugais nepasipriešino katalonų klubui Ispanijoje.<br>Twitter.com nuotr.
R.Seibutis su komandos draugais nepasipriešino katalonų klubui Ispanijoje.<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2019, 7:49 AM

Tuo tarpu Mantas Kalnietis po triuškinamos Vilerbano ASVEL pergalės žengė į Prancūzijos lygos finalą, Venecijos „Umana“ ir Belgrado „Partizan“ iškopė į Italijos ir Serbijos lygų finalus, o „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis vėl nesukūrė jokių galvosūkių Rusijos čempionams.

Ispanijos lyga

Pusfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Barcelona“ (K.Pangosas 8) – Saragosos „Tecnyconta“ (R.Seibutis 9) 101:59.

Saragosos krepšininkai per pirmąsias pusfinalio rungtynes buvo visiškai bejėgiai ir jau antrojo kėlinio viduryje atsiliko 27 taškų skirtumu 19:46.

Nė vieno „Tecnyconta“ žaidėjo rezultatyvumas nebuvo dviženklis ir daugiausiai taškų pelnė Renaldas Seibutis. Jis per 18,5 min. surinko 9 taškus (3/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

Graikijos lyga

Pusfinalio penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Atėnų AEK (J.Mačiulis traumuotas) – Patrų „Prometheas“ 84:85 (po pratęsimo; serija 2:3).

Be sunkią traumą besigydančio Jono Mačiulio žaidžianti AEK komanda nesugebėjo pasinaudoti sumaištimi, kurią Graikijos lygoje sukėlė Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubai.

Po to, kai pagrindiniams favoritams buvo skirtos bausmės už neatvykimą į rungtynes, AEK reguliariajame sezone pakilo į pirmąją vietą ir ankstyvuosiuose atkrintamųjų varžybų etapuose išvengė dvikovų tiek su „Olympiakos“, tiek su „Panathinaikos“. Tačiau pusfinalyje AEK krepšininkams net ir silpnesni varžovai buvo per stiprūs.

Penktadienį AEK krepšininkai savo aikštėje pralaimėjo dramatiškas lemiamas pusfinalio rungtynes ir praleido į finalą „Prometheas“ klubą. „Prometheas“ vos trečią sezoną žaidžia pirmojoje lygoje, bet jau pernai priartėjo prie favoritų ir galutinėje lentelėje užėmė ketvirtąją vietą.

O šiais metais Patrų komandai pavyko žengti dar aukščiau ir ji finale bandys mesti iššūkį čempiono vardą ginančiam „Panathinaikos“ klubui.

Tuo tarpu AEK finale pastarąjį kartą žaidė 2005 metais.

Prancūzijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Nanterre“ (A.Juškevičius 4) – Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 5, 6 rez.perd.) 56:99.

ASVEL krepšininkai pusfinalio seriją pabaigė nelauktai lengva pergale ir po dviejų sezonų pertraukos pateko į „Pro A“ lygos finalą. Penktadienį ASVEL gynėjas Mantas Kalnietis žaidė 22 min., pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, „Nanterre“ gynėjas Adas Juškevičius žaidė 16 min. ir pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių).

Finale ASVEL susitiks su „Monaco“. ASVEL yra labiausiai tituluotas Prancūzijos klubas ir šalies čempionu tapo net 18 kartų, bet šį dešimtmetį į finalą pateko vos antrą sykį. Praėjusį kartą Vilerbano ekipa finale žaidė 2016 metais ir tąkart nugalėjo Strasbūro SIG ekipą.

Tuo tarpu „Monaco“ dar nė sykio netapo šalies čempionu ir tik pernai pirmą kartą žaidė finale.

Italijos lyga

Pusfinalio penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Kremonos „Vanoli“ – Venecijos „Umana“ 69:79 (serija 2:3).

Italijos lygos finale susitiks komandos, kurios reguliariajame sezone užėmė trečiąją bei ketvirtąją vietas ir pusfinalyje neturėjo aikštės pranašumo: „Umana“ bei Sasario „Banco di Sardegna“.

Abi šios komandos į „Serie A“ grįžo arba joje debiutavo panašiu metu: „Banco di Sardegna“ – 2010 metais, „Umana“ – 2011 metais. Šį dešimtmetį abi komandos į finalą pateko antrą kartą, o pirmuoju bandymu ir vienai, ir kitai pavyko tapti čempione. „Banco di Sardegna“ auksą iškovojo 2015 metais, „Umana“ – 2017 metais.

Serbijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 2 pergalių). Belgrado „Partizan“ – Belgrado FMP 97:59 (serija 2:1).

Serbijos lygos finale susitiks du garsiausi šalies klubai Belgrado „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“. „Crvena Zvezda“ finale žais aštuntus metus iš eilės, o praėjusius keturis sezonus (2015-2018 m.) ji tapo Serbijos čempione.

„Partizan“ į finalą grįžta po dviejų nesėkmingų sezonų. Šis klubas nuo 2007 iki 2016 metų net dešimt kartų iš eilės kovojo lemiamoje serijoje, o 2007-2014 metais aštuoniskart iš eilės tapo čempionu, bet užpernai ir pernai iškrito pusfinalyje.

Du praėjusius sezonus „Crvena Zvezda“ varžovė finale buvo FMP komanda.

Rusijos lyga

Finalo antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Maskvos CSKA – „Chimki“ (tr.R.Kurtinaitis) 103:92 (serija 2:0).

Belgijos lyga

Finalo pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Antverpeno „Giants“ – „Ostende“ 67:73.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.