EUROLYGA 2023

Krepšinio sekmadienis: pasiektas ALBA tikslas, „Tecnyconta“ ir tuščia milžiniška Atėnų arena

Berlyno ALBA pateko į Vokietijos lygos finalą ir iškovojo kelialapį į Eurolygą, Stambulo „Fenerbahce“ parbloškė varžovus pirmosiose Turkijos lygos finalo rungtynėse, Saragosos „Tecnyconta“ privertė visa jėga žaisti „Barcelona“ krepšininkus, o Graikijos lygos mažajame finale žiūrovų buvo ne ką daugiau nei rungtynių dalyvių ir arenos personalo.

 Tuščia Atėnų arena
 Tuščia Atėnų arena
R.Giedraitis (kairėje) padėjo Berlyno ALBA komandai prasibrauti į finalą<br>„Albaberlin.de“ nuotr.
R.Giedraitis (kairėje) padėjo Berlyno ALBA komandai prasibrauti į finalą<br>„Albaberlin.de“ nuotr.
Rokas Giedraitis su komandos draugais džiaugiasi pergale.<br>Twitter nuotr.
Rokas Giedraitis su komandos draugais džiaugiasi pergale.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
„Fenerbahce“ pradėjo kovą dėl Turkijos čempionų laurų lengva pergale<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Fenerbahce“ pradėjo kovą dėl Turkijos čempionų laurų lengva pergale<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 6:30 AM, atnaujinta Jun 10, 2019, 6:35 AM

Vokietijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Oldenburgo EWE – Berlyno ALBA 89:100 (W.Cimmingsas 31, R.Mahalbašičius 18/ P.Siva ir J.Thiemannas po 14, ... R.Giedraitis 10; serija 0:3).

ALBA krepšininkai pasiekė vieną svarbiausių sezono tikslų – pateko į Vokietijos lygos finalą ir iškovojo teisę grįžti į Eurolygą.

Iki šiol Vokietijai svarbiausiame žemyno turnyre atstovaudavo tik čempionai, tačiau Eurolygos vadovai šiais metais padidino kvotą: suteikė Miuncheno „Bayern“ klubui du sezonus galiosiančią licenciją ir skyrė vokiečiams dar vieną kelialapį, kuris atiteks aukščiausią vietą bundeslygoje užimsiančiai komandai, neskaičiuojant „Bayern“. Kadangi „Bayern“ irgi pateko į finalą, antrasis kelialapis bus įteiktas ALBA.

Paskutinėse pusfinalio rungtynėse ALBA nė sykio neleido Oldenburgo komandai išsiveržti į priekį, tačiau beveik visą laiką pirmavo nedideliu skirtumu. Maža to, EWE ketvirtojo kėlinio pradžioje išlygino rezultatą 70:70. ALBA į tai atsakė spurtu 14:4 ir per likusias minutes išsaugojo apie 10 taškų persvarą.

ALBA puolėjas Rokas Giedraitis sekmadienį žaidė 22 min. ir pelnė 10 taškų (1/1 dvitaškio, 2/6 tritaškių, 2/2 baudų).

Kadangi abi pusfinalio serijos baigėsi rezultatu 3:0, abu finalininkai iki svarbiausios sezono dvikovos galės ir atsipūsti, ir detaliai pasiruošti. Finalo serija prasidės tik kitą sekmadienį – birželio 16 d. Jei ir finale užteks trejų rungtynių, čempionai paaiškės birželio 23 d. Bet jei reikės penkerių rungtynių, krepšininkai prakaituos iki birželio 28 d.

ALBA ir „Bayern“ bundeslygos finale susitiks trečią kartą. Abi praėjusias dvikovas laimėjo Miuncheno krepšininkai: 2014 metais – 3:1, 2018 metais – 3:2.

ALBA šalies čempione tapo aštuonis kartus, bet pastarąjį titulą iškovojo dar 2008 metais, o Eurolygoje praėjusį kartą žaidė 2014-2015 metų sezone. „Bayern“ bundeslygos auksą iškovojo keturis kartus.

Šį sezoną ALBA jau pralaimėjo du finalus. Lemiamoje Europos taurės dvikovoje berlyniečiai pripažino „Valencia“ komandos pranašumą, o Vokietijos taurės finale nusileido Bambergo „Brose“ klubui.

Ispanijos lyga

Pusfinalio antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Barcelona“ – Saragosos „Tecnyconta“ 76:70 (Th.Heurtelis 21/ R.Seibutis ir N.Radovičius po 12; serija 2:0).

Saragosos krepšininkai sekmadienį Barselonos komandai priešinosi daug atkakliau nei per pirmąsias rungtynes ir iki trečiojo kėlinio vidurio netgi pirmavo.

Tačiau trečiojo kėlinio antroje pusėje „Barcelona“ kelių minučių atkarpą laimėjo 15:2, įgijo dviženklę persvarą 61:51 ir neleido varžovams atsitiesti.

Renaldas Seibutis vėl buvo rezultatyviausias „Tecnyconta“ žaidėjas. Jis per 20 min. pelnė 12 taškų (2/6 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų).

Turkijos lyga

Finalo pirmosios rungtynės (iki 4 pergalių). Stambulo „Anadolu Efes“ – Stambulo „Fenerbahce“ 56:73 (V.Micičius 16/ B.Dixonas 22, M.Mahmutoglu 17).

Turkijos lygos finalas prasidėjo netikėtai įtikinama „Fenerbahce“ pergale. „Fenerbahce“ krepšininkai jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, po dviejų kėlinių pirmavo 42:32, o trečiąjį kėlinį laimėjo stulbinamu rezultatu 20:4 (rezultatas tapo 62:36) ir paskutinę mačo dalį pavertė formalumu.

Lenkijos lyga

Finalo penktosios rungtynės (iki 4 pergalių). Torūnės „Polski Cukier“ – Vloclaveko „Anwil“ 74:70 (serija 3:2).

Belgijos lyga

Finalo antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Ostende“ – Antverpeno „Giants“ 61:66 (serija 1:1).

Graikijos lyga

Mačo dėl 3 vietos pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Atėnų AEK (J.Mačiulis traumuotas) – Atėnų „Peristeri“ 66:67.

Milžiniškoje Atėnų olimpinėje arenoje per pirmąsias mažojo finalo rungtynes buvo užimtos mažiau nei 1 proc. vietų. Mačas sudomino vos apie 150 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.