EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ treneris A. Sireika iš „Žalgirio“ nori susigrąžinti nusileidusį žemyn L. Birutį

Prie „Šiaulių“ komandos trenerio vairo liekantis Antanas Sireika nesisieloja dėl praėjusio sezono, kai jo treniruojama komanda liko čempionato dugne. Ilgalaikę viziją turinti Saulės miesto yra apsišarvavusi kantrybe bei tikslu auginti jaunimą.

 Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
 Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika tikisi sėkmingo "Šiaulių" sezono.<br>G.Šiuparys
A.Sireika tikisi sėkmingo "Šiaulių" sezono.<br>G.Šiuparys
Lauryną Birutį šiauliečiai vėl norėtų matyti savo gretose<br>G.Šiupario nuotr.
Lauryną Birutį šiauliečiai vėl norėtų matyti savo gretose<br>G.Šiupario nuotr.
A.Sireika
A.Sireika
Laurynas Birutis praėjusiame prieš metus buvo  LKL sezono MVP.<br>G.Šiupario nuotr.
Laurynas Birutis praėjusiame prieš metus buvo  LKL sezono MVP.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 5:41 PM

Antano Sireikos vadovaujamoje ekipoje po praėjusio sezono liko net 10 žaidėjų, kurių amžiaus vidurkis – 23 metai. Bendraudamas su oficialia LKL svetaine internete, „Šiaulių“ vairininkas kalbėjo apie šios vasaros darbus ir klubo viziją.

„Jei norime remtis jaunimu, tai reikia kažkiek atsitraukti, bet mes šito nebijome, – tinklalapiui LKL.lt teigė A. Sireika. – Kitos komandos to nedaro, nes rėmėjai gali nesuprasti, jie privalo taikytis į ketvertuką, o su jaunimu to padaryti negali.

Mūsų vizija nėra tiesiog nusipirkti žaidėjus ir iškart siekti rezultatų. Mes norime apjungti visą regioną ir kad jaunimas turėtų galimybes žaisti, augti ir tobulėti.

Užimtas vietas galime užmiršti, bet galėsime prisiminti, kad žaidėjas išvažiavo į Eurolygą ar NBA. Apie tai žmonės galės kalbėti dešimtmečius.“

Su legionieriais praėjusią vasarą prašovę šiauliečiai ilgai ir nesėkmingai ieškojo pakeitimų, o šios klaidos nenori daryti šią vasarą.

„Šiauliai“ susigrąžino prieš metus ekipoje žaidusį 34-erių puolėją Akeemą Wrightą bei įsigijo NKL finalo ketverto naudingiausiuoju žaidėju su Marijampolės „Sūduva–Mantinga“ tapusį 25-erių puolėją Aurimą Urboną.

A. Sireika dar dairosi į įžaidėjo bei vidurio puolėjo pozicijose galinčius rungtyniauti žaidėjus, bet skubėti su ėjimais rinkoje nežada.

„Šios grandys yra svarbiausios, – oficialiai lygos svetainei teigė „Šiaulių“ treneris. – Norime, kad būtų patyrę žmonės. Kolegų rezultatai Lietuvos krepšinio lygoje rodo, kad tai yra svarbu.

„Neptūnas“ turėjo Lorenzo Williamsą, kuris, mano manymu, buvo lyg treneris aikštelėje. Jis vadovauja ne pirštais, o galva. Jis žino, kada ir kaip reikia sužaisti, mato, kas yra pakilime, per ką reikia atakuoti. Tai yra didelė paspirtis.

Mums reikia žmogaus, kuris gaudytųsi aikštelėje.“

Ar šiais žaidėjais galėtų tapti prieš metus įspūdingai Saulės mieste rungtyniavę Donatas Sabeckis bei Laurynas Birutis, kurį „Žalgiris“ gali skolinti?

„Žinoma, kad yra noro susigrąžinti Lauryną, – sakė A. Sireika. – Ar yra tokiu galimybių? Kodėl gi ne. Mes padarėme išvadas, rėmėjai supranta, kad vien su pigiais žaidėjais nieko nebus. Reikia surasti ir turėti lėšų svarbioms pozicijoms.

Donatas šiuo metu yra nusileidęs žemyn. Sakau, kad reikia pakelti jį aukštyn ir vėl bandyti jam kabintis. Donatas sakė, kad malonu, jog mes jo nepamiršome.“

Kontraktai baigėsi su legionieriais Sethu Allenu ir Cedricu Bowenu bei 33-ejų komandos kapitonu Arminu Urbučiu. Yra galimybė, kad kai kurie jų grįš į Šiaulius ir artėjančiam sezonui.

„Mes turime iki liepos pirmos nuspręsti, ar norėsime juos išlaikyti. Dabar yra apsisprendimo laikotarpis. Mes nepuolame pirkti. Turime kandidatus, žiūrime ir stebime, tačiau priimti sprendimo aklai nepuolame“, – teigė A. Sireika.

Treneriu, o ne strategu save vadinantis A. Sireika didelių užmojų rezultatų prasme kitam sezonui nepiešia – noras auginti jaunimą bei siekti vietos atkrintamosiose.

„Griežtų tikslų dar nededame, nes tai nebūtų protinga. Svajoti galime, bet dar neturime aiškios sudėtie“, – sakė 63-ejų specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.