EUROLYGA 2023

Į NBA pasibeldusio I. Brazdeikio svajonė – žaisti už Lietuvą

NBA naujokų biržoje pašauktas ir „New York Knicks“ klube atsidūręs 20-metis 201 cm ūgio Ignas Brazdeikis gimė Lietuvoje, tačiau turi Kanados pilietybę. Jis norėtų rungtyniauti Lietuvos rinktinėje. Tai DELFI NBA patvirtino Igno tėvas Sigitas Brazdeikis. Šeima iš Lietuvos į Kanadą išvyko, kai krepšininkui buvo ketveri metai.

Ignas Brazdeikis svajoja žaisti Lietuvos rinktinėje.<br> Twitter nuotr.
Ignas Brazdeikis svajoja žaisti Lietuvos rinktinėje.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-23 15:32, atnaujinta 2019-06-23 15:35

I.Brazdeikis jau žaidė Kanados jaunimo rinktinėse, tačiau gavęs Lietuvos pilietybę galėtų rungtyniauti Lietuvos nacionalinėje komandoje.

„Ignas visada, nuo pat mažumės, norėjo žaisti Lietuvos rinktinėje. Esame tikri lietuviai. Bus matyti, kaip čia viskas susidėlios su federacija ir visa ta dokumentacija. Jei tik Lietuvai jis bus reikalingas, iš mūsų pusės noras visada buvo ir yra“, – DELFI NBA teigė S.Brazdeikis.

Krepšininko tėvas pabrėžė, kad „Igno svajonė yra žaisti už Lietuvą.“

„Ignas savo nuomonę pareiškė – jis nori žaisti už Lietuvą. Didžiuotumėmės galimybe būti Lietuvos rinktinėje. Apie Kanados rinktinę negalvojame, bet durų į ją neuždarome, nes čia jis visada buvo kviečiamas į jaunimo rinktines. Vis dėlto Igno svajonė yra žaisti už Lietuvą, o kaip bus ateityje – matysime“, – DELFI NBA sakė S.Brazdeikis.

2018-2019 metų NCAA pirmenybių sezone Mičigano universiteto komandos sudėtyje 37 rungtynes sužaidęs I.Brazdeikis, per mačą vidutiniškai pelnydavo po 14,8 taško ir atkovodavo po 5,4 atšokusio kamuolio. Iš tritaškio zonos jis atakavo 39 proc. taiklumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.