EUROLYGA 2023

FIBA patvirtino atrankos sistemą į Tokijo olimpiadą: Lietuvai proga pasinaudoti šansais

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Vykdomasis komitetas (VK) penktadienį patvirtino atrankos sistemą į 2020-ųjų metų Tokijo olimpiadą. Pagal šią sistemą, tiesiogiai į Tokijo žaidynes po 2019-ųjų pasaulio čempionato Kinijoje pateks 7 šalių rinktinės. Dar 16 žemesnes vietas užėmusių komandų iškovos teisę varžytis papildomuose atrankos į olimpiadą turnyruose.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.<br>lrytas.lt nuotr.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 7:41 PM, atnaujinta Jun 28, 2019, 8:45 PM

FIBA nutarė skirti dar po dvi papildomas vietas regionams. Taip keturiuose papildomuose atrankos turnyruose dėl likusių 4 olimpinių kelialapių kovos 24 šalių rinktinės (po 6 komandas viename turnyre).

Papildomos kvotos kiekvienam regionui bus skirtos pagal oficialų FIBA reitingą, kuris bus paskelbtas pasibaigus 2019 metų FIBA pasaulio čempionatui.

FIBA VK taip pat išnagrinėjo duomenis apie 2017-2019 vykusią atranką į pasaulio čempionatą ir teigia, kad naujoji sistema visiškai pasiteisino. Informaciją FIBA vadovams pateikė nepriklausomos sporto konsultacijų kompanijos.

Iš viso pirmąjį kartą taip surengtame atrankos cikle buvo sužaista 420 rungtynių 157 arenose, kuriose apsilankė 1,7 mln. žiūrovų. 157 kartus buvo išpirkti visi bilietai.

Europoje daugiausiai – 12,167 žiūrovus – Helsinkyje priviliojo Suomijos ir Prancūzijos rinktinių rungtynės.

Iš viso atrankos rungtynes FIBA TV partneriai tiesiogiai transliavo į daugiau nei 200 valstybių, socialiniuose tinkluose apsilankė 2,2 milijardo lankytojų, o FIBA siūlomą video turinį pažiūrėjo daugiau nei 429 milijono krepšinio aistruolių.

FIBA nutarė dėl atrankos į 2021 metų Europos čempionatą.

Vėl bus rengiami 3 atrankos langai, kurie įvyks 2020 metų vasarį ir lapkritį bei 2021 metų vasarį. Per vieną langą bus žaidžiamos dvejos rungtynės.

Šios tvarkaraščio korekcijos galioja tik atrankos į 2021 metų kontinentų taurių turnyrus ir nebus taikomos tolimesnėms kontinentų taurėms bei pasaulio čempionatui.

Naujasis tvarkaraštis padės sumažinti žaidėjams tenkantį krūvį ir kelionių skaičių, taip pat leis optimizuoti išlaidas nacionalinėms federacijoms, bei suteiks daugiau erdvės nacionalinėms lygoms dėliojant savo tvarkaraščius.

Kadangi atrankos į kontinentų taurių varžybas rungtynių skaičius mažesnis, negu buvo atrankoje į pasaulio čempionatą, siekiant optimizuoti federacijų logistikos ir organizacines išlaidas, taip pat siekiant sumažinti žaidėjams tenkantį krūvį sezono metu ir atsižvelgiant į tai, kad 2020 metais vyks Tokijo olimpinės žaidynės, VK nusprendė optimizuoti atrankos sistemą.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dėl kelialapio į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes varžysis rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 d. vyksiančiame pasaulio čempionate. Lietuviai žais H grupėje kartu su Australija, Kanada ir Senegalu.

Antrame etape mūsiškiams gali tekti susitikti su G grupės atstovėmis – Prancūzija, Vokietija, Jordanija ir Dominika.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.