EUROLYGA 2023

„Ryto“ direktorius R. Jarutis atkirto R. Kurtinaičiui ir sudėliojo, ko tikrai nebus klube

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo būstinėje – rimto darbymečio metas. Tačiau kai kada tarp neatidėliotinų darbų kontraktų rengimų ekipos vadovai išgirsta įdomios informacijos apie save. „Tiesiog dabar esame įdomioje situacijoje – girdime apie save fantastiškiausius gandus, skaitome iš piršto laužtas „antis“ žiniasklaidoje ir nuoširdžiai juokiamės“, – portalui lrytas.lt sakė naujasis „Ryto“ klubo direktorius 43-ejų Rolandas Jarutis, ekipos reikalais keliaujantis po Europą.

„Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis ir „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis<br> lrytas.lt koliažas
„Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis ir „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis<br> lrytas.lt koliažas
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis<br>G.Šiupario nuotr.
A.Parachouskis<br>G.Šiupario nuotr.
A.Parachouskis<br>G.Šiupario nuotr.
„Ryto“ centras M.Echodas<br>D.Umbraso nuotr.
„Ryto“ centras M.Echodas<br>D.Umbraso nuotr.
 Rolandas Jarutis<br> M.Kulbio nuotr.
 Rolandas Jarutis<br> M.Kulbio nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 4, 2019, 3:22 PM, atnaujinta Jul 4, 2019, 4:06 PM

Per 16 metų trukusia profesionalaus krepšininko karjerą ne tik „Lietuvos ryto“ ekipoje, tačiau ir Portugalijos, Ukrainos, Prancūzijos, Lenkijos ir Kipro klubuose žaidęs R.Jarutis birželį buvo paskirtas „Ryto“ klubo direktoriumi.

Tai jau buvo trečiasis kartas, kai R.Jarutis žengė į „tą pačią upę“ – prieš tai jis du kartus su pertraukomis vilkėjo Vilniaus krepšinio komandos žaidėjo marškinėlius.

Pastaraisiais metais Kinijoje Fudziano „Sturgeons“ klube trenerio asistentu dirbęs mažeikiškis suskubo neigti dar vienus gandus apie „Ryto“ komandą.

„Skaičiau, kad jau paskyrėme mūsų jaunimo komandos – Vilniaus „Perlo“ naują trenerį, atsisakydami Arvydo Gronskio paslaugų.

Galiu labai atsakingai pasakyti, kad Arvydui neturime jokių pretenzijų, baigėsi jo sutartis, o Andriaus Šležo į jo vietą tikrai nepaskyrėme.

Ir vėl gandai. A.Šležas buvo tik vienas iš penkių kandidatų, tačiau „Perlo“ trenerių štabas vis dėlto bus suformuotas kitu pagrindu“, – uždangą šiek tiek pravėrė R.Jarutis.

– Jei su „Ryto“ komandos trenerių štabu jau viskas aišku ir žinoma, tai aplink Vilniaus ekipos jaunimo ekipą – „Perlą“ sklando gandai, kad A.Gronskio vietą gali užimti nemažai specialistų: Gintautas Vileita, Gintautas Regina, Saulius Kuzminskas, Edvinas Justa ar Mindaugas Noreika. Kuris iš specialistų taps strategu – kuriam siūlysite treniruoti „Ryto“ pamainą? – lrytas.lt paklausė R.Jaručio.

– Visos tos paminėtos pavardės yra atviros deryboms – kol kas yra tik žodiniai susitarimai. Manau, jau kitą antradienį „Perlo“ ekipa turės savo trenerių štabą, tačiau kol nėra padėta parašų po sutartimis, neverta ir kalbėti.

Kai tik bus parašai, klubas praneš – reikia išlaukti, o ne vadovautis gandais. Mūsų bendra sistema dabar bus tokia: Vilniaus krepšinio mokyklų treneriai visi galės patekti į „Ryto“ klubo sistemą ir ne kažkoks dėdė spręs, ar jis tinkamas.

Tereikia pasižiūrėti į moksleivių krepšinio lygą ir matysime, ką, kokio amžiaus jaunimą treniruoja tie patys M.Noreika, G.Regina ar E.Justa.

Tie treneriai bus įtraukiami į sistemą, nes jie vadovauja tai kartai, kuri po truputį žengia į rimtą krepšinį. Todėl su „Perlu“ ir jos specialistais kol kas dar yra laukimo situacija, o „Ryto“ trenerių štabas nesikeičia ir jis jau yra patvirtintas.

– „Ryto“ klubas jau praėjusią savaitę pradėjo komandos komplektavimą ir pratęsė ar pasirašė sutartis su trimis lietuviais. Ar galvojama apie legionierius ir kokių krepšininkų ieškote?

– Mes rinksimės ne pagal nuostatą „galingi ar negalingi“, o suprasdami, ką mes galime įsigyti. Tokia yra aiški klubo situacija.

Mes negalime šokti aukščiau bambos ir įpirkti tų žaidėjų, kurių negalime sau leisti įpirkti – nenorime prisiimti įsipareigojimų, kurių negalėsime įvykdyti.

Tad pagal šią nuostatą ir bus renkami legionieriai. Manau, jie bus jaunesni. Šiek tiek alkani pergalėms ir kurie norės pasinaudoti galimybe pasirodyti Europoje. Viliuosi, kad turėsime gero lygio jaunus legionierius.

– Nemažai kalbų ir gandų sklando apie praėjusį sezoną Vilniaus ekipoje žaidusį baltarusį aukštaūgį Arciomą Parachouskį. Jis liks komandoje?

– Atsižvelgus į finansinę klubo padėtį ir padidėjusią krepšininko kainą, mes neturime jokių galimybių jį išlaikyti.

– Ar „Rytas“ sugebės išlaikyti savo gretose Deividą Sirvydį, kuriam šiuo metu jau peršama NBA ateitis? 

– Mes tikimės, kad jį išlaikysime – na, nebent jis dabar NBA Vasaros lygoje pasirodys įspūdingai ir Detroito klubas dar šiais metais sumokės privalomą išpirką.

Tačiau manau, kad ir „Detroit Pistons“ klubo vizijose yra nuostata, jog Deividas dar sezonui lieka Vilniaus ekipoje ir tobulėja žaisdamas LKL bei Europos taurėje. Terpė tobulėti jaunam krepšininkui šiuo atveju yra labai gera.

Galvoju, kad Detroito komandos atstivai tikrai dalyvaus šiame krepšininko tobulėjimo procese ir mes sulauksime šios ekipos trenerio-konsultanto Vilniuje arba prašymo padirbėti su D.Sirvydžiu individualiai tiek fizinio parengimo, tiek ir technikos klausimais.

– Ar liks ir Martynas Echodas?

– Dėl M.Echodo viskas labai aišku – jis turi galiojančią sutartį su „Rytu“ ir nėra jokių kitų svarstymų.

– Neseniai Maskvos srities „Chimki“ klubą treniruojantis Lietuvos treneris Rimas Kurtinaitis labai kritiškai pasisakė apie „Ryto“ ekipą – neva, klubas ne tik neturi ateities vizijos, tačiau neturi ir aiškių savo veiklos garantų. Jis, trenerio manymu, tiesiog nyksta. Ką galėtumėte jam atsakyti?

– Su visa pagarba puikiam treneriui Rimui Kurtinaičiui, aš tiesiog nenoriu veltis į šį kalbų turgų. Laikas viską parodys...

– „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis, kaip nacionalinės ekipos strategas, jau liepos 22 dieną pradės su rinktine pasirengimą pasaulio čempionatui. Tai bus problema Vilniaus ekipai, nes jo nebus net iki rugsėjo vidurio?

– Mūsų jaunimas pradės treniruotis šiek tiek anksčiau, o mes turime žiūrėti, kada į Vilnių suvažiuos naujieji legionieriai.

Sakysime, planuojame, suderinus su treneriu D.Adomaičiu ir pavaduojančiais jį specialistais, treniruočių procesą pradėti rugpjūčio 12 dieną arba vėliausiai mėnesio viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.