EUROLYGA 2023

„Nevėžis“ be pinigų skęsta – klubui gresia net bankrotas ir mirtis

LKL čempionate gali likti tik devynios komandos. Vienai jų – Kėdainių „Nevėžis“ gali išnykti iš Lietuvos krepšinio žemėlapio arba nugarmėti į žemesnį divizioną – NKL pirmenybes. Portalas muge.eu praneša, kad pirmadienį savivaldybės tarybos posėdyje buvo dar kartą atmestas „Nevėžio“ prašymas padengti klubo skolas ir taip išlaikyti ekipą LKL vandenyse.

Kėdainių "Nevėžio" komanda gali išnykti iš LKL žemėlapio <br>LKL/BNS nuotr.
Kėdainių "Nevėžio" komanda gali išnykti iš LKL žemėlapio <br>LKL/BNS nuotr.
Kėdainių "Nevėžio" komanda gali išnykti iš LKL žemėlapio <br>kknevezis.lt nuotr.
Kėdainių "Nevėžio" komanda gali išnykti iš LKL žemėlapio <br>kknevezis.lt nuotr.
Kėdainių "Nevėžio" komanda gali išnykti iš LKL žemėlapio <br>LKL/BNS nuotr.
Kėdainių "Nevėžio" komanda gali išnykti iš LKL žemėlapio <br>LKL/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-07-09 16:38

Šiuo metu Kėdainių krepšinio komandos skolos siekia apie 200 tūkst. eurų, iš kurių 48 tūkst. „Nevėžis“ skolingas Valstybinei mokesčių inspekcijai. Likusi skolos dalis – neišmokėti atlyginimai, išlaidos už žaidėjų apgyvendinimą ir kiti įsipareigojimai.

Dar kovo mėnesį savivaldybė komandai skyrė 183 tūkst. eurų paramą, tačiau labdaros ir paramos fondas „Krepšinio angelai“ ir jos atstovė Ingrida Marijošienė kreipėsi į Kėdainių miesto vadovus dėl būtinos papildomos finansinės pagalbos. Pradžioje buvo kreiptasi nuo nuo fondo, o kai šis prašymas buvo atmestas, nuo ekipą valdančios viešosios įstaigos „Veržlusis Nevėžis“.

Pirmadienį Kėdainių rajono savivaldybės vadovams susitikus su krepšinio klubo „Nevėžis“ atstovais tapo aišku, jog pinigų ekipa negaus.

„Po šio susitikimo, galima sakyti, viltys žaisti LKL galutinai sudužo. Savivaldybės atstovai teigė nematantys galimybių skirti finansinę paramą, taip pat iš jų pusės nuskambėjo pasiūlymas žaisti žemesniame lygyje“, – vieną „Nevėžio“ dalininkų Darių Jačunską cituoja muge.eu.

Anot jo, savivaldybės taryboje nuskambėjo siūlymas „Nevėžiui“ žaisti ne LKL, o NKL pirmenybėse.

Dar liepos pradžioje buvo pranešta, kad „Nevėžis“ balansuoja ant išlikimo LKL riba ir gali netekti aukščiausios lygos licencijos.

Viena to priežasčių – neskaidrus klubo finansavimas. Mat komanda savivaldybės dotacija anksčiau gaudavo per labdaros ir paramos fondą „Krepšinio angelai“, o tai nusižengia LKL nuostatams, pagal kuriuos klubo valdyme gali būti tik viena įmonė. Oficialiai tai viešoji įstaiga „Veržlusis Nevėžis“.

LKL vadovas Remigijus Milašius tikino, kad „Nevėžis“ dar pernai jam žadėjo nutraukti fondo „Krepšinio angelai“ veiklą, tačiau tai nebuvo padaryta.

„Fondas, per kurį ir toliau buvo daromi mokėjimai, ne tik nebuvo panaikintas iki praėjusių metų rugsėjo 1 dienos, bet ir iki šiol egzistuoja. Pabrėžiu, kad LKL nuostata yra griežta – negali būti dviejų įmonių. Negali būti taip, kad klubas priklauso vienai įmonei, o finansavimą gauna per kitą įmonę. Visas finansavimas turi būti skaidrus.

Dėl to visa krepšinio bendruomenė atrodo kvailai. Jokių pinigų į „Krepšinio angelus“ daugiau negalima pervesti. Dėl šio klausimo esu kategoriškas.

Ir nesvarbu, ar tai verslo pinigai, ar savivaldybės – jie visi turi būti kontroliuojami ir matomi. Artimiausiu metu, liepos viduryje, vėl vyks krepšinio klubų licencijavimas, todėl, jei taip bus ir toliau, Kėdainių „Nevėžiui“ licencija nebus išduota. Antrą kartą šis klubas manęs neapgaus“, – liepos pradžioje sakė LKL prezidentas R.Milašius.

Praėjusiais metais Kėdainių savivaldybė „Nevėžiui“ skyrė 330 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.