EUROLYGA 2023

Dalis, kurios neteko „Žalgiris“ – nuo jautrių atsisveikinimų iki netikėtų sprendimų

Kauno „Žalgiris“ naująjį sezoną pasitiks atsinaujinęs – klubą paliko būrys krepšininkų, o jų vietą jau užpildė nauji ekipos pirkiniai.

 Buvę žalgiriečiai atsisveikino su "Žalgiriu".<br> "Instagram" nuotr.
 Buvę žalgiriečiai atsisveikino su "Žalgiriu".<br> "Instagram" nuotr.
 Buvę žalgiriečiai atsisveikino su "Žalgiriu".<br> "Instagram" nuotr.
 Buvę žalgiriečiai atsisveikino su "Žalgiriu".<br> "Instagram" nuotr.
D.Thompsono atostogos Italijoje.<br> "Instagram" nuotr.
D.Thompsono atostogos Italijoje.<br> "Instagram" nuotr.
D.Thompsono atostogos Italijoje.<br> "Instagram" nuotr.
D.Thompsono atostogos Italijoje.<br> "Instagram" nuotr.
A.White'o atostogos "Disney World"<br> "Instagram" nuotr.
A.White'o atostogos "Disney World"<br> "Instagram" nuotr.
 Buvę žalgiriečiai atsisveikino su "Žalgiriu".<br> "Instagram" nuotr.
 Buvę žalgiriečiai atsisveikino su "Žalgiriu".<br> "Instagram" nuotr.
B.Davieso atostogos Havajuose.<br> "Instagram" nuotr.
B.Davieso atostogos Havajuose.<br> "Instagram" nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 14, 2019, 11:11 AM, atnaujinta Jul 14, 2019, 11:12 AM

Po dvejų metų „Žalgirio“ gretose, kitąmet nebepamatysime amerikiečių Brandono Davieso ir Aarono White‘o. Negana to, netikėtai karjeros pabaigą paskelbė ir aukštaūgis Antanas Kavaliauskas.

Pagrindinis praėjusio „Žalgirio“ sezono atakų organizatorius Nate‘as Wolteras pakėlė sparnus į Tel Avivo „Maccabi“, o sezono viduryje prie ekipos prisijungęs Deonas Thompsonas nusprendė grįžti į Ispaniją.

Naujausia žinia – Leo Westermannas keliasi į Stambulo „Fenerbahce“ ekipą.

Lrytas.lt siūlo pažvelgti, ką šią vasarą jau spėjo nuveikti buvę žalgiriečiai, kurie kitą sezoną Kauno sirgalių nebedžiugins efektingais žaidimo epizodais.

Deonas Thompsonas

Pasibaigus sezonui D.Thompsonas nusprendė priimti Dramblio Kaulo Kranto valstybės pilietybę. Iš pažiūros netikėtas sprendimas yra taktinis manevras.

D.Thompsonas sudarė sutartį su Malagos „Unicaja“ ekipa, tačiau Ispanijos krepšinio lyga taiko griežtus reikalavimus komandoms, kurios mėgsta savo ekipoje registruoti būrį amerikiečių.

Remiantis ACB lygos taisyklėmis, komandoje gali būti vos du legionieriai. Tiesa, šios taisyklės netaikomos europiečiams ir Afrikos valstybių piliečiams, todėl pajėgios Ispanijos ekipos naujiems žaidėjams siūlo priimti egzotinių valstybių pilietybes.

Vos baigęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną, D.Thompsonas išvyko į Dramblio Kaulo Krantą, o vėliau ir atostogų į saulėtąją Italiją. Socialiniame tinkle „Instagram“ žaidėjas pasidalino kadrais iš vieno Italijos kurorto.

Šiuo metu puolėjas yra grįžęs į JAV, kur leidžia laiką su šeima.

Aaronas White‘as

Panašu, kad NBA svajonės dar teks palaukti. Vos prieš kelias dienas pasirodė naujienos, kad amerikietis susitarė su Milano „Olimpia“ klubu, kuriame pakeis Mindaugą Kuzminską.

Po triumfo LKL lygoje, A.White’as kartu su šeima mikliai grįžo į JAV.

Socialiniame tinkle „Instagram“ žaidėjas pasidalino nuotraukomis iš pramogų parko „Disney“, kuriame laiką leidžia kartu su dviem vaikais ir žmona.

Nate’as Woltersas

Įžaidėjas praėjusį sezoną demonstravo solidų žaidimą, tačiau netiko Šarūno Jasikevičiaus schemose, todėl nusprendė persikelti į „Maccabi“ klubą.

Kuklus amerikietis nėra ypatingai aktyvus socialinėje erdvėje, todėl sunku pasakyti, ką šiuo metu veikia gynėjas.

Tačiau yra aišku, kad „Žalgiris“ jo širdyje paliko pėdsaką, mat socialinės paskyros „Instagram“ profilio nuotrauką vis dar puošia akimirka iš praėjusio sezono, kuomet N.Woltersas vilkėjo žaliai baltus marškinėlius.

Leo Westermannas

Netikėtas L.Westermanno sprendimas nustebino ne vieną, o „Žalgirio“ vadovai privalėjo mikliai ieškoti naujos pamainos prancūzui.

Atsisveikindamas su „Žalgirio“ L.Westarmannas negailėjo gražių žodžių.

„Ačiū! Negaliu parodyti savo jausmų ir dėkingumo „Žalgirio“ organizacijai. Ačiū komandos draugams, treneriams, gydytojams, biuro žmonėms, sirgaliams ir visiems, kurie prisidėjo prie mūsų pasiekimų. Mano šeima ir aš čia jautėmės kaip namuose. Jūs buvote tie, kurie manimi patikėjo, kai netikėjo niekas kitas. Amžinai būsiu dėkingas“, – rašė jis.

„Ačiū“, – lietuviškai užbaigė prancūzas.

Šiuo metu L.Westermannas leidžia laiką kartu su šeima atstogaudamas viename iš Prancūzijos kurortų.

Brandonas Daviesas

Amerikietis, kuris „Žalgirio“ sirgalių širdyse išliks ilgam. Tai buvo neeilinis žmogus ir žaidėjas, kuris aikštelėje atsiduodavo visu šimtu procentų.

Triumfavęs LKL, dabar jau buvęs žalgirietis, susipakavo daiktus ir išvyko į Afriką.

Tiesa, ne atostogauti, o apsivilkti Ugandos krepšinio rinktinės marškinėlius.

Sudarius sutartį su „Barcelona“, amerikiečiui iškilo ta pati problema kaip ir D.Thompsonui, tad B.Daviesas sukirto rankomis su Ugandos krepšinio federacija.

Atrankoje į Afrikos žemyno čempionatą buvęs „Žalgirio“ žaidėjas dominavo, tačiau jo atstovaujama rinktinė pralaimėjo visus mačus.

Tiesa, prieš vizitą Ugandoje krepšininkas dar spėjo paatostogauti Havajų salose.

Grįžęs iš Afrikos krepšininkas atšventė ir jautrią dieną – dukros krikštynas.

„Ačiū už prisiminimus. Ačiū už tikėjimą, suteiktą pasitikėjimą ir už meilę man!“, – socialiniame tinkle „Instagram“ su Lietuva atsisveikino amerikietis. – Esu labai dėkingas už tai, ką nuveikėme kartu, kokiomis kopėčiomis kartu užlipome ir pasiekėme puikius rezultatus. Svarbiausia, jog sukūrėme santykius, kurie išliks amžinai“, – komandos draugams ir Šarūnui Jasikevičiui dėkojo žaidėjas.

2019-2020 metų sezonas

Po praėjusio sezono „Žalgirio“ sudėtyje liko: Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Thomas Walkupas, Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus, Lukas Uleckas ir Laurynas Birutis.  

Prie ekipos šią vasarą prisijungė Lukas Lekavičius, meksikietis Alexas Perezas, amerikietis N.Hayesas ir australas J.Landale‘as. Du pastarieji dar gali patekti į NBA lygą. Be to, artėjama prie susitarimo su amerikiečiu Zachu Leday.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.