EUROLYGA 2023

Italijos krepšininkai tapo keturių komandų turnyro nugalėtojais

Italijos rinktinė be vargo laimėjo Trente vykusį keturių komandų turnyrą. Trečiadienį pasaulio pirmenybėms besirengiančių komandų dvikovoje italai nugalėjo Dramblio Kaulo Kranto krepšininkus 69:58. Tai buvo dvi dienas vykusio turnyro finalo rungtynės.

Italija tapo draugiško turnyro nugalėtoja.<br>Fiba.com nuotr.
Italija tapo draugiško turnyro nugalėtoja.<br>Fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 11:47 PM

Italijos rinktinė šiame turnyre žaidė be trijų geriausių krepšininkų Marco Belinelli, Danilo Gallinari ir Luigi Datome. Tačiau varžovai buvo per silpni, kad šeimininkams sukeltų bent nedidelių problemų.

Tiesa, trečiadienį Dramblio Kaulo Kranto rinktinė, kuriai atstovauja buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Deonas Thompsonas, pelnė pirmuosius taškus, bet jau 5-ąją min. Italijos krepšininkai nuskuodė į priekį 14:2, o paskui atleido vadžias ir nesistengė pasiekti triuškinamos persvaros.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė 22 taškus pelnęs Alessandro Gentile. Jis buvo apdovanotas naudingiausio turnyro krepšininko prizu.

Pralaimėjusiems D.Thompsonas surinko 7 taškus.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Šveicarija sutriuškino Rumuniją 86:66. Šveicarai ir rumunai ruošiasi 2021 metų Europos čempionato atrankos preliminariam etapui, kuris prasidės šios savaitės pabaigoje.

Peru sostinėje Limoje trečiadienį prasidėjo Panamerikos žaidynių vyrų krepšinio turnyras. A grupės pirmajame ture JAV sutriuškino Mergelių Salas 119:84, Puerto Rikas nugalėjo Venesuelą 73:64.

Į Panamerikos žaidynes tik Venesuela ir Argentina atsiuntė stipriausios sudėties rinktines, kurios ruošiasi dalyvauti pasaulio pirmenybėse. Puerto Riko ir Dominikos Respublikos komandose yra po kelis krepšininkus, kurie turėtų patekti į dvyliktuką, vyksiantį žaisti pasaulio čempionate.

Tuo tarpu JAV šiame turnyre atstovauja komanda, sudaryta daugiausia iš NCAA krepšininkų. Tik du žaidėjai jau pradėjo profesionalo karjerą, bet praėjusį sezoną jie rungtyniavo nestipriuose Europos klubuose: Tyleris Widemanas – Zagrebo „Cedevita“, Geoffrey Groselle‘as – „Astana“.

Turnyras Trente

Finalas. Italija – Dramblio Kaulo Krantas 69:58. A.Gentile 22, D.Hackettas 13, A.Tessitori 8/ S.Diabate ir V.Fofana po 10, D.Thompsonas 7.

Dėl 3 vietos. Šveicarija – Rumunija 86:66.

Panamerikos žaidynės

1 turas. A grupė

JAV – Mergelių Salos 119:84. A.Diallo 20/ W.Hodge‘as 18.

Puerto Rikas – Venesuela 73:64. D.Collier 13/ N.Colmenaresas ir Jh.Zamora po 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.