EUROLYGA 2023

Septyni NBA krepšininkai, iškeitę stipriausią pasaulio lygą į Europą

Faktas kaip blynas – sunku ir ne daug kas nori iškeisti karjerą NBA į kito žemyno turnyrus. Na, nebent tavo karjera jau pasiekė saulėlydį ir tave kviečiasi į savo čempionatus komandos, kurioms tu labiau esi masalas žiūrovams nei pagalbininkas aikštėje. Tačiau šią vasarą krepšinio pasaulis liko nustebęs – ne vienas rimtas ir NBA pasiūlymus svarstęs krepšininkas susirinko savo mantą ir patraukė žaisti į Europą – Eurolygos turnyrą. Eurohoops.net portalas sudarė septynių geriausių krepšininkų sąrašą, kurie dėl Eurolygos palaidojo savo ambicijas NBA.

 Krepšininkai, kurie iš NBA keliasi į Eurolygą<br>lrytas.lt koliažas
 Krepšininkai, kurie iš NBA keliasi į Eurolygą<br>lrytas.lt koliažas
Jimmeris Fredette’as, atvyko į Atėnų „Panathinaikos“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Jimmeris Fredette’as, atvyko į Atėnų „Panathinaikos“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Wesley Johnsonas – į Atėnų „Panathinaikos“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Wesley Johnsonas – į Atėnų „Panathinaikos“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Kosta Koufos – į Maskvos CSKA <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Kosta Koufos – į Maskvos CSKA <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Nikola Mirotičius – į „Barcelona“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Nikola Mirotičius – į „Barcelona“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
 Shelvinas Mackas – į Milano „Olimpia“<br> Reuters/Scanpix. nuotr.
 Shelvinas Mackas – į Milano „Olimpia“<br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Gregas Monroe – Miuncheno „Bayern“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Gregas Monroe – Miuncheno „Bayern“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Alexas Abrinesas – į „Barcelona“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Alexas Abrinesas – į „Barcelona“ <br> Reuters/Scanpix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 10:58 AM

Jimmeris Fredette’as – į Atėnų „Panathinaikos“

NCAA šis krepšininkas buvo nuostabus metikas, kūrė stebuklus Kinijoje, tačiau NBA taip ir sėkmingai neprigijo.

30-ies metų 188 cm ūgio gynėjas Kinijos lygoje žaidė trejus metus, o praėjusį sezoną pelnė po 36 taškus, atkovojo 5,6 kamuolio ir atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

Amerikietis sezoną baigė „Phoenix Suns“ gretose“, kuriose rinko po 3,7 taško. Iš viso jis NBA per šešis sezonus sužaidė 241 mačą ir vidutiniškai pelnė po 6 taškus.

Wesley Johnsonas – į Atėnų „Panathinaikos“

„Panathinaikos“ J.Fredette’o atvykimu neapsiribojo – jiems pavyko prisivilioti ir Wesley Johnsoną. Amerikietis nusprendė debiutuoti stipriausiame Eurolygos turnyre – Eurolygoje būdamas 32-ejų.

Johnsonas NBA naujokų biržoje 2010 metais buvo pasirinktas ketvirtuoju šaukimu. Tad dabar jis yra antras pagal pagal eiliškumą NBA naujokų biržoje pasirinktas krepšininkas, kuris žais Graikijos lygoje. 1982-siais Dominique’as Wilkinsas buvo pašauktas trečiuoju numeriu ir rungtyniavo „Pao“ gretose 1995-1996 metais.

Praėjusį sezoną W.Johnsonas sužaidė 38 mačus „New Orleans Pelicans“ ir „Washinton Wizards“ komandose bei pasižymėjo 3,4 taško rezultatyvumu. Per devynis NBA sezonus jis sužaidė 609 mačus – iš jų 334 rungtynes starto sudėtyje ir pelnė vidutiniškai po 7 taškus.

Kosta Koufos – į Maskvos CSKA

Būdamas 30 metų ir NBA praleidęs 11 sezonų, K.Koufos nusprendė debiutuoti ne tik Eurolygoje, bet ir apskritai Europos krepšinyje.

NBA pirmenybėse JAV ir Graikijos pilietybes turintis 213 cm ūgio vidurio puolėjas rungtyniavo nuo 2008 metų ir galiausiai nutarė priimti Dimitrio Itoudžio pasiūlymą prisidėti prie CSKA.

Praėjusį sezoną jis sužaidė 42 mačus „Sacramento Kings“ ekipoje ir pelnė po 3,7 taško bei sugriebė po 4,2 kamuolio.

Per 11 metų sužaistas NBA 686 rungtynes (228 starto sudėtyje) jis vidutiniškai pelnė po 5,7 taško ir atkovojo 5 kamuolius.

Nikola Mirotičius – į „Barcelona“

Reikia kalbėti apie unikalų atvejį. N.Mirotičius turėjo pasiūlymų iš NBA ir galėjo tikėtis gero kontrakto – buvo siūlomi 45 mln. dolerių Krepšininko žaidimo kreivė nebuvo bloga ir jis buvo įdomus NBA, tačiau „Barcelona“ sugebėjo jį pasivogti. Tai neįtikėtina, nes NBA jis aikštėje praleisdavo po 2ė minutes, o būdavo, kad ir 30 minučių.

Katalonai krepšininkui pasiūlė ketverių metų sutartį, pagal kurią puolėjas uždirbs 25-26 mln. eurų.

Praėjusį sezoną 28-erių metų 208 cm ūgio M.Mirotičius sužaidė „New Orelans Pelicans“ ekipoje 48 mačus reguliariame sezone ir 14 mačų atkrintamųjų stadijoje, įmetė po 13,8 taško, o jo karjeros vidurkiai yra 12,3 taško bei 5,9 atkovoto kamuolio.

Alexas Abrinesas – į „Barcelona“

„Barcelona“ skėlė Europai dar vieną antausį – iš NBA priviliojo dar vieną krepšininką. Tačiau šįsyk – savo buvusį auklėtinį Alexą Abrinesą, kuris Katalonijos sostinės ekipoje žaidė nuo 2012 iki 2016 metų.

2,5 metų praleidęs „Oklahoma Thunder“ ekipoje, praėjusio sezono viduryje atletas su komanda nusprendė išsiskirti. To priežastys – asmeninės A.Abrineso problemos. Krepšininkas, pasitraukus iš Oklahomos komandos žvaigždėms galėjo tikėtis rimto vaidmens „Thunder“ klube, tačiau sprendimas buvo padarytas – žaidėjas nutarė sugrįžti į Europą.

Tiek praėjusį sezoną, tiek ir visą karjerą NBA ispanas vidutiniškai pelnė po 5,3 taško.

Shelvinas Mackas – į Milano „Olimpia“

Shelvinas Mackas NBA niekada nebuvo kertinis NBA krepšininkas. Tačiau jis visada buvo svarbus atsarginis įžaidėjas ir naujasis Milano ekipos vedlys Ettore Messina norėjo prisivilioti šį krepšininką. Pirmą kartą į Europą, kad šis pakeistų buvusį ekipos lyderį ir išprašytą iš jos Mike'ą Jamesa.

29-erių metų 191 cm ūgio amerikietis NBA praleido aštuonerius metus po sėkmingai sužaistų trejų metų NCAA. Sh.Mackas sužaidė NBA 456 mačus (56 starto sudėtyje) ir vidutiniškai rinko po 6,6 taško bei 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Gregas Monroe – į Miuncheno „Bayern“

29-erių metų 211 cm ūgio puolėjas Gregas Monroe nusprendė pirmą kartą išvykti žaisti į Europą, kurioje vilkės Miuncheno „Bayern“ aprangą. Ir kalbame apie žaidėją, kuris lygoje žaidė devynis sezonus ir buvo vienas svarbių „Detroit Pistons“ narių.

Tiesa, skirtingai nei N.Mirotičius, šio krepšininko žaidimas pastaraisiais metais ėmė smukti, o praėjusį sezoną NBA G.Monroe įmetė po 5,1 taško bei atkovojo 3,8 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.