EUROLYGA 2023

Permainų vėjai stumia Lietuvą į priekį: prognozuotas likimas už borto subliuško

Pasaulio krepšinio čempionatas jau visai ant nosies – planetos pirmenybės prasidės jau šį šeštadienį Serbijos ir Angolos rinktinių rungtynėmis. Nors Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato kovas pradės diena vėliau rungtynėmis su Senegalu, lietuvių sirgaliai jau skaičiuoja paskutines dienas iki turnyro pradžios.

Lietuva krepšininkams pasaulio čempionatas teis H grupe neturėtų baigtis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuva krepšininkams pasaulio čempionatas teis H grupe neturėtų baigtis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Giannis Antetokounmpo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Giannis Antetokounmpo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Giannis Antetokounmpo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Giannis Antetokounmpo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Didžiausia našta – ant NBA bokštų J.Valančiūno (kairėje) ir D.Sabonio pečių.<br>T.Bauro nuotr.
Didžiausia našta – ant NBA bokštų J.Valančiūno (kairėje) ir D.Sabonio pečių.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
B.Bogdanovičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Bogdanovičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2019-08-29 17:15

Nesibaigiančios naujienos dėl krepšininkų pasitraukimų, traumų ir staigmenų pasiruošimo etape privertė lažybininkus keisti savo prognozes prieš planetos pirmenybes.

Nors ir toliau prognozuojama, jog finale kausis JAV ir Serbijos rinktinės, Giannio Antetokounmpo vedama Graikija tapo realiausia pretendente į bronzos medalius. Iki šiol graikai rikiavosi už Sergio Scariolio ispaniškos kariaunos. Už ispanų rikiuojasi Prancūzijos rinktinė bei būsima Lietuvos varžovė grupių etape Australija.

Pagal šansus triumfuoti pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė rikiuojasi už Australijos septintoje vietoje. Tiesa, dar nepaaiškėjus komandų galutinėmis sudėtims, TOPsport lažybininkai prognozavo, jog H grupėje dėl pirmosios vietos kovos Australija ir Kanada, o lietuviai liks už antrojo etapo borto.

Vis dėlto, šiuo metu Lietuvos ir Australijos šansai tapti H grupės nugalėtojais yra vertinami vienodai – 40 proc. Kanados šansai vertinami 14,5 proc., o Senegalo – vos 0,5 proc.

Žvelgiant į individualių krepšininkų galimybes čempionate, lažybininkai daug staigmenų nemato. Naudingiausiu turnyro krepšininku įprastai tampa čempionate triumfavusios komandos lyderis, o dėl šios priežasties favoritais atsiimti MVP apdovanojimą yra laikomi trys JAV krepšininkai: Donovanas Mitchellas, Kemba Walkeris bei Jaysonas Tatumas.

Už jų iškart rikiuojasi trys ryškiausios Europos krepšinio žvaigždės: Nikola Jokičius, G.Antetokounmpo ir Bogdanas Bogdanovičius. Štai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis pagal galimybes iškovoti MVP titulą tokiame sąraše atitinkamai atsidūrė 15-oje ir 16-oje vietose.

Daugiausiai šansų tapti rezultatyviausiam turnyro krepšininkui šansų duodama Serbijos žvaigždei B. Bogdanovičiui ir NBA MVP titulą praėjusį sezoną iškovojusiam G.Antetokounmpo. J.Valančiūnas ir D.Sabonis šiame sąraše atsidūrė 12-oje ir 13-oje vietose.

Atkovotų kamuolių statistikos grafoje – jau ne kartą matyta pavardė. Lažybininkai prognozuoja, jog daugiausiai kamuolių pasaulio čempionate atkovos ne kas kitas, o G.Antetokounmpo. Už graiko iškart rikiuojasi N.Jokičius, Rudy Gobertas ir D.Sabonio komandos draugas „Indiana Pacers“ ekipoje Mylesas Turneris.

Lietuvių bokštai šiame sąraše pasidalino 6-9 vietas, kartu su Brooku Lopezu ir Marcu Gasoliu.

Lažybininkai taip pat mato ir ne vieną įdomią mikrodvikovą Lietuvos rinktinėje. J.Valančiūno šansai pelnyti daugiau taškų negu D.Sabonis yra vertinami 65 proc., kai D. Sabonio – 35 proc.

Manto Kalniečio ir Luko Lekavičiaus rezultatyvumo lenktynėse favoritu yra laikomas Lietuvos rinktinės kapitonas. M.Kalniečio šansai rezultatyvumu aplenkti naująjį Kauno „Žalgirio“ įžaidėją yra vertinami 60 proc., kai L.Lekavičiaus – 40 proc.

Štai Mindaugo Kuzminsko ir Mariaus Grigonio mikrodvikova turėtų būti kur kas įdomesnė. Čia nežymiu favoritu yra laikomas M.Kuzminskas, kurio šansai vertinami 55 proc., o M. Grigonio – 45 proc. Dvikovoje tarp Roko Giedraičio ir Renaldo Seibučio – lažybininkai mato lygybę.

Lažybininkai taip pat mano, kad čempionate triumfuosianti komanda nepralaimės nė karto ir iškovos visas aštuonias įmanomas pergales. Tokia tikimybė yra vertinama 60 proc. Kad triumfuosianti rinktinė pralaimės kartą ir iškovos septynias pergales, yra vertinama 30 proc., o kad triumfuoti užteks vos šešių pergalių – 10 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.