EUROLYGA 2023

Į Senegalo rinktinę vinis kalęs Marius Grigonis – apie savo sveikatą: „Gali būti geriau“

Šypsenos ir draugiški paplekšnojimai vieni kitiems per petį – Lietuvos rinktinės krepšininkai į persirengimo kambarį žygiavo tarsi po skanios šventinės vakarienės gerame kinų restorane. Tačiau šįkart restoranu buvo Donguano krepšinio centro arena, o patiekalu – Senegalo rinktinė.

 M.Grigonis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Grigonis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Donguanas (Kinija)

Sep 1, 2019, 4:34 PM, atnaujinta Sep 1, 2019, 7:01 PM

Lietuvos rinktinė 101:47 sutriuškino Senegalo komandą, kuri neturėjo jokių šansų nuo pat pradžių.

Ir prie tų skaudulių stipriai prisidėjo dar per draugišką turnyrą Pietų Korėjoje problemų dėl skrandžio turėjęs Marius Grigonis.

Žalgirietis per beveik 19 minučių pelnė 12 taškų (dvitaškiai: 4/6, tritaškiai 0/2, baudų metimai: 4/4), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir perėmė kamuolį.

„Turėjome užduotį greitai bėgti ir priversti juos žaisti pozicinėse atakose. Išpildėme planą. O man, gaila, tritaškiai nekrito, bet šiaip neblogai sužaidžiau. Žiūrėsime, kaip bus. Taip sužaidėme su Senegalu, bet pažiūrėsime, kaip atrodysime su kitais“, – sakė M.Grigonis.

Krepšininkas neslėpė, kad galėtų atrodyti dar geriau – vis dar jaučiasi patirtų nepatogumų padariniai.

„Gali būti geriau, bet dabar jau visai nebloga“, – sakė M.Grigonis.

Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse tik prasidėjus išsiveržė į priekį. Po dviejų minučių žaidimo lietuviai jau pirmavo 11:2. Senegalo rinktinė per pirmąjį kėlinį surinko vos 10 taškų, o per kitus pridėdavo vos daugiau.

„Tai lėmė mūsų susikaupimas ir tai, kad rungtynes pradėjome žaisti agresyviai. Jie atrodė vangiai, tad mes juos tada ir prigavome, – nuostabų lietuvių startą vertino jis. – Gynyboje buvo svarbu be reikalo neiti į pagalbą, nes jie nori veržtis ir atmesti kamuolį ties tritaškio linija. Žinojome, ką daro žaidėjai, tad mums buvo svarbu neleisti jiems išnaudoti savo stipriųjų pusių.“

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis stengėsi per visas rungtynes neleisti užsnūsti savo komandai, tad ne vieną kartą delnais plodamas skatino judėti greičiau.

Tačiau visa tai – ne tik dėl to, kad rungtynės virto gera treniruote.

„Visi žino, kad šis skirtumas gali daug lemti, jeigu skaičiuosime skirtumus su Kanada ir Australija. Tada viską lems tai, kiek sutriuškinome Senegalą. Tokia ir buvo motyvacija“, – kalbėjo M.Grigonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.