EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis įvardijo, kam reikėtų dėkoti dėl tokio žvitraus rinktinės žaidimo

„Viskas, ką darėme, pasiteisino“, – atsipūtė Mantas Kalnietis. Lietuvos rinktinės įžaidėjas buvo susikaupęs, nors ką tik šventė išties įspūdingą pergalę. Sekmadienį Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate kelionę pradėjo 101:47 sutriuškindama Senegalo komandą.

 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 M.Kalnietis.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Donguanas (Kinija)

Sep 1, 2019, 5:43 PM, atnaujinta Sep 1, 2019, 7:00 PM

M.Kalniečiui ir kitam gynėjui Mariui Grigoniui nuo pat pirmųjų sekundžių buvo nurodyta spausti aukščiausius Senegalo rinktinės žaidėjus. Ir nors pradžioje padarė keletą klaidų puolime, 32 metų įžaidėjas su komanda greitai raškė vaisius.

Per pirmąsias dvi minutes lietuviai išsiveržė 11:2. Senegalo rinktinė per vieną kėlinį daugiausia sugebėjo surinkti 14 taškų, o tai nutiko jau paskutiniame ketvirtyje, kai Donguano krepšinio centro areną netgi pradėjo palikinėti kinai, kurie tikėjosi išvysti rimtą kovą, o ne vienos komandos dominavimą.

„Mūsų žaidime atsirado laisvumas. Kai pavyksta gerai apsiginti, atsiranda tas laisvumas, pasitikėjimas. Viskas prasideda nuo geros gynybos“, – vardijo M.Kalnietis.

Lietuvos rinktinės kapitonas buvo vienas naudingiausių krepšininkų komandoje. Per beveik 22 minutes jis pelnė 13 taškų (dvitaškiai: 2/3, tritaškiai: 3/5), atkovojo 2 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir padarė 4 klaidas. Jis surinko 17 naudingumo balų.

– Senegalas įmetė tik 47 taškus. Treneris labiausiai akcentavo gynybą?

– Viską akcentavo. Negali sakyti, kad tik gynybą, bet ir puolimą. Per visą pasiruošimą buvo ir didelis klaidų skaičius. Šiandieną įsivėliau į kelis epizodus, nesąmones... Bet mes turėjome daug laiko pasiruošti. Svarbiausia buvo gauti geros energijos prieš kitas rungtynes, nes jos tikrai reikės.

– Per turnyrą Pietų Korėjoje neatrodė, kad yra daug tos energijos. Ar dabar matėme reakciją į tai?

– Tai ir reakcija, tačiau reikia pasakyti, kad tada veikė aklimatizacija. Čia jau pliusas fizinio pasirengimo treneriams ir gydytojams. Pietų Korėjoje jaučiausi tarsi bėgčiau per smėlį. Dabar visi jau juda gražiai. Pliusas tiems, kas tai paskaičiavo. Dabar reikia akcentuoti detales aikštėje, nes fiziškai esame neblogame stovyje.

– Geriau Maurice'o Nduro blokas ar Arno Butkevičiaus dėjimas?

– Man tai M.Nduro blokas (juokiasi). Tai – tik vienas epizodas. Mes buvome susitelkę ne į tai.

– Prieš rungtynes buvo daug kalbama apie varžovų bėgimą, tačiau panašu, kad tempą akcentavote jūs?

– Taip. Puolime priėmėme protingus sprendimus, o tai leido tvarkingai sugrįžti į savo pusę ir išsirinkti žmones. Jie neturėjo tų laisvų metimų, tad dažnai metė per rankas, neparuoštus metimus.

– Dabar laukia rungtynės su Kanada. Matėte bent ištrauką?

– Ne. Žinau rezultatą, bet nieko nematėme. Visas dėmesys buvo šioms rungtynėms. Grįšime į viešbutį ir prasidės pasiruošimas kitoms rungtynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.