EUROLYGA 2023

Ko reikia, kad Lietuva žaistų ketvirtfinalyje: visi įmanomi scenarijai

Lietuvos krepšininkams šeštadienį reikės įveikti Prancūzijos komandą bent penkių taškų skirtumu. Tik tokiu atveju lietuviai bus savo likimo šeimininkai kovojant dėl kelialapio į pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Jei Lietuvos rinktinė nugalės prancūzus mažesniu skirtumu, irgi išsaugos galimybes patekti į ketvirtfinalį, bet turės tikėtis palankaus rezultato konkurentų dvikovoje.

Lietuvos rinktinės laukia keli galimi įvykių scenarijai.<br>Gedvilos/BNS nuotr.
Lietuvos rinktinės laukia keli galimi įvykių scenarijai.<br>Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 3:31 PM

Padėtis ir tvarkaraštis

Pasaulio čempionato antrajame etape skaičiuojami visi taškai, kuriuos komandos iškovojo pirmajame etape. L grupės varžybas Prancūzija ir Australija pradeda su trimis pergalėmis, Lietuva ir Dominikos Respublika – su dviem pergalėmis.

Šeštadienį pirmiausiai žais Australija ir Dominikos Respublika, paskui į aikštę žengs Lietuva ir Prancūzija.

Pirmadienį pirmosiose rungtynėse susitiks Lietuva ir Dominikos Respublika, o po kelių valandų grupės turnyrą pabaigs Prancūzija ir Australija.

Į ketvirtfinalį pateks dvi geriausios grupės komandos.

Blogiausias scenarijus

Jei šeštadienį nugalės Prancūzijos ir Australijos komandos, abi ketvirtfinalio dalyvės paaiškės dar prieš paskutinįjį turą. Tokiu atveju prancūzai ir australai dviem taškais lenktų Lietuvos ir Dominikos Respublikos krepšininkus, o mūsiškiams paskutinė čempionato dvikova nieko nebelemtų.

Nors krepšininkai pasaulio čempionate kovoja ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į olimpines žaidynes bei olimpinį atrankos turnyrą, Lietuvos ir Dominikos Respublikos rungtynės nebegalėtų nieko pakeisti. Kelialapį į olimpinę atranką lietuviai jau užsitikrino, o vienas iš dviejų Europai skirtų kelialapių į olimpines žaidynes mūsų šalies krepšininkams būtų nebepasiekiamas.

Painiausias scenarijus

Padėtis grupėje susipainiotų, jei šeštadienį nugalėtų Lietuva ir Australija. Šiuo atveju Australija turėtų keturias pergales, Lietuva ir Prancūzija – po tris, Dominikos Respublika – dvi.

Tada lietuviams reikėtų pirmadienį įveikti Dominikos Respubliką ir laukti arba nebelaukti paskutiniųjų grupės rungtynių tarp Prancūzijos ir Australijos.

Kadangi Lietuvos rinktinė pralaimėjo Australijos komandai 5 taškų skirtumu, mūsiškiams per rungtynes su prancūzais labai praverstų pergalė bent 5 taškų skirtumu.

Jei lietuviai nugalėtų prancūzus bent 5 taškų skirtumu ir paskui įveiktų Dominikos Respubliką, mūsiškiams nebebūtų svarbus Prancūzijos ir Australijos rungtynių rezultatas. Net jei šios trys komandos galutinėje lentelėje turėtų vienodai pergalių, Lietuvos rinktinė užimtų bent antrąją vietą dėl geresnių rezultatų tarpusavio dvikovose.

Jei lietuviai nugalės prancūzus 1-4 taškų skirtumu, o paskui įveiks Dominikos Respubliką, turės laukti Prancūzijos ir Australijos dvikovos baigties. Lietuvius tenkintų bet kokia Australijos pergalė arba Prancūzijos pergalė didesniu skirtumu (kokiu tiksliai – paaiškėtų po lietuvių ir prancūzų rungtynių).

Kvailiausias scenarijus

Jei Lietuvos krepšininkai įveiktų Prancūziją, bet pralaimėtų Dominikos Respublikai, lietuviams realaus plyšelio į ketvirtfinalį nebeliktų net sulaukus palankių rezultatų kituose mačuose (palankūs rezultatai būtų dvi Australijos pergalės).

Prancūzija labai dideliu skirtumu sutriuškino Dominikos Respubliką (net 34 taškais), todėl skaičiuojant trijų komandų Lietuvos, Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rezultatus, mūsų šalies rinktinė aukščiausiai atsidurtų tik tokiu atveju, jei nugalėtų prancūzus dar didesniu skirtumu.

Mažiausiai tikėtinas scenarijus

Jei Dominikos Respublika nustebintų ir iškovotų pergalę prieš Australiją, Lietuvos rinktinei pralaimėjimas prancūzams dar neužtrenktų ketvirtfinalio durų.

Jei šeštadienį nugalėtų Dominikos Respublika ir Prancūzija, prancūzai turėtų keturias pergales, Australija ir Dominikos Respublika – po tris, Lietuva – dvi. Tokiu atveju lietuviams reikėtų pirmadienį įveikti Dominikos Respubliką (kokiu skirtumu, paaiškėtų šeštadienį) ir laukti prancūzų pergalės prieš australus.

Jei šeštadienį nugalėtų Lietuva ir Dominikos Respublika, visos keturios grupės komandos turėtų po tris pergales. Tada paskutiniojo turo aritmetika būtų labai paprasta. Komandos, kurios pirmadienį nugalėtų, patektų į ketvirtfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.