EUROLYGA 2023

FIBA nubaudė Lietuvą „apvogusius“ arbitrus – jie Kinijoje daugiau neteisėjaus

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) sekmadienį pranešė, kad nubaudė išvakarėse rungtynėse tarp Lietuvos ir Prancūzijos (75:78) dirbusius teisėjus.

 Trys Lietuvos rinktinei teisėjavę arbitrai pašalinti iš čempionato.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
 Trys Lietuvos rinktinei teisėjavę arbitrai pašalinti iš čempionato.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 9:35 AM, atnaujinta Sep 8, 2019, 10:13 AM

FIBA atstovai peržiūrėjo epizodo, kai Rudy Gobert'as po Jono Valančiūno atlikto baudos metimo numušdamas kamuolį prieš tai palietė ranka lanką, vaizdo įrašą ir nusprendė, kad teisėjai suklydo.

„Teisingas sprendimas turėjo būti įskaitytas vienas taškas Lietuvai. Šio mačo teisėjai 2019 metų pasaulio čempionate daugiau nebedirbs“, – rašo FIBA savo paskyroje „Twitter“.

Dėl šio epizodo Lietuvos rinktinė buvo pateikusi protestą, tačiau jis sekmadienį buvo atmestas. To priežastis, kad protestuoti galima tik dėl sekretoriato klaidų.

FIBA atsakyme Lietuvos rinktinei dėl protesto nurodoma, kad protestą galima pateikti tik tokiais atvejais: Kai padaroma klaida sekant rezultatą, dėl laikmačio sutrikimų, kuomet jų teisėjas nepataiso. Taip pat – kai nusprendžiama nutraukti, atšaukti, nukelti ar nebežaisti rungtynių.

Mūšyje dėlk vietos ketvirtfinalyje tarp Lietuvos ir Prancūzijos teisėjavo ispanas Antonio Conde, Danielis Garcia Nievesas iš Venesuelos ir argentinietis Leandro Lezcano.

Komisaras buvo Pietų Afrikos Respublikos atstovas Charlesas Sandersas.

Jei ne teisėjų klaida, likus 30,8 sek. J.Valančiūnas būtų išlyginęs rezultatą (76:76), o abu varžovai teoriškai dar būtų turėję po vieną ataką (24 sek.+6,8 sek.). Arba galėjo nutikti įvairūs variantai.

Lietuva nepateko į ketvirtfinalį ir pirmadienį žais su Dominijos Respublika (11.00 val.) dėl garbės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.