EUROLYGA 2023

Komentatorius V. Čeponis pateikė variantus, kurie treneriai galėtų perimti Lietuvos rinktinės vairą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį sužais jau paskutiniąsias pasaulio čempionato rungtynes prieš Dominikos Respubliką. Antrajame turnyro etape lietuviai dramatiškai krito prieš prancūzus (75:78), o po šių rungtynių rinktinės treneris Dainius Adomaitis prasitarė, kad paliks postą.

 Vaidas Čeponis siūlo savo variantus į rinktinės trenerio postą.<br> lrytas.lt montažas
 Vaidas Čeponis siūlo savo variantus į rinktinės trenerio postą.<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2019, 10:13 AM, atnaujinta Sep 9, 2019, 10:23 AM

„Viską svarstykite logiškai. Pasakymas gali būti tik vienas. Kito nėra, nes Lietuvai būti tarp 16 komandų pasaulio čempionate – nėra geras rezultatas, o už rezultatą atsako treneris. Taip, kad kito varianto nematau. Net nesvarstytina. Sprendimas jau yra priimtas“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Toks trenerio žingsnis privertė susimąstyti, kas galėtų tapti kitu rinktinės vairininku. 

Viešojoje erdvėje pasirodė ne viena prognozė, o komentatorius Vaidas Čeponis pateikė savo variantą.

„Kas realiausi kandidatai treniruoti rinktinę? Manau, Kęstutis Kemzūra, Kazys Maksvytis. Iš jaunų strategų labai talentingi Donaldas Kairys, Mantas Šernius, tačiau jų laikas, mano nuomone, dar neatėjo.

Jono Kazlausko laikai tikriausiai praėjo, o ir jis pats abejoju, ar norėtų grįžti. Rimo Kurtinaičio nenori dabartinės rinktinės branduolys.

K. Kemzūra jau įrodė savo vertę, kai 2010-aisiais su vidutinio lygio komanda iškovojo pasaulio bronzą. K. Maksvytis blizgėjo treniruodamas Lietuvos jaunių rinktinę, taip pat Klaipėdos „Neptūną“. Taip, abu patyrė ir skaudžių nesėkmių, bet, mano galva, tai aukšto lygio strategai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ filosofavo V.Čeponis.

Naujasis rinktinės treneris turėtų paaiškėti artimiausio Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdžio metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.