EUROLYGA 2023

Braškančiai Lietuvos krepšinio galybei – S. Kairio perspėjimas: „Draudimais neužauginsime naujo Šaro“

„Lietuva išgyvena kuriančių gynėjų stygių, tad panašiais draudimais mes neužauginsime naujo Jasikevičiaus ar šiandien siaučiančio Campazzo. Tad prieš siųsdami vieni kitus po lapais gerai pagalvokime, kad patys ten neatsidurtume“, – tokia savo nuomone socialinėje erdvėje dalinasi legendinis treneris Steponas Kairys.

 S.Kairys stebėjosi dėl tam tikro draudimo vaikų krepšinyje.<br> Lrytas.lt montažas
 S.Kairys stebėjosi dėl tam tikro draudimo vaikų krepšinyje.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 9:22 PM, atnaujinta Sep 12, 2019, 9:42 PM

Kol kas Lietuvos krepšiniui vasara buvo itin sausa ir medalius parvežė tik merginos. Įvairaus amžiaus rinktines ir pagrindinė vyrų rinktinė net neturėjo galimybės turnyruose susikauti dėl medalių, mat iš kovos pasitraukdavo gerokai anksčiau nei pusfinaliai.

Netylant kalboms apie įvairiausias Lietuvos krepšinio federacijos bėdas, S.Kairys nusprendė išsakyti savo nuomonę, kas trukdo Lietuvos krepšiniui tobulėti.

„Šį kartą kalbėsiu apie keistą sprendimą, kur besiginantys negali padėti vieni kitiems, negalėdami nutolti nuo tiesioginio dengiamojo per nustatytą atstumą. Faktiškai žaidimas vyksta vienas prieš vieną. Šio draudimo autoriai bando paaiškinti tokio sprendimo naudą, sakydami, kad taip mes padėsi jauniems žaidėjams greičiau tobulėti individualiai“, – svarstė krepšinio specialistas.

Tokio sprendimo šalininkams S.Kairys nusprendė pateikti savo atsakymą.

„Įsivaizduokime šachmatų mokyklą, kurioje vaikai būtų mokomi žaisti jiems draudžiant naudotis arklių ar bokštų figūromis. Komandinės gynybos pagrindai – teisingos padėtis pasirinkimas kamuolio ir ginamojo atžvilgiu, jų matymas vienu metu, savalaikis atėjimas į pagalbą, komunikacija. Tokie dalykai ugdo įgūdžius, taip reikalingus ir taip nelengvai įdiegiamus šioje komandinėje sporto šakoje“ , – rašė S.Kairys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.