EUROLYGA 2023

„Neptūno“ veidas be Kazio Maksvyčio: būrys perspektyvių žaidėjų turės ką įrodyti

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

Klaipėdos krepšininkai tikisi medalių.<br>G.Šiupario nuotr.
Klaipėdos krepšininkai tikisi medalių.<br>G.Šiupario nuotr.
Klaipėdos krepšininkai tikisi medalių.<br> bcneptūnas nuotr.
Klaipėdos krepšininkai tikisi medalių.<br> bcneptūnas nuotr.
Klaipėdos krepšininkai tikisi medalių.<br>kkneptunas.lt nuotr.
Klaipėdos krepšininkai tikisi medalių.<br>kkneptunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2019, 2:43 PM, atnaujinta Sep 21, 2019, 2:46 PM

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių" ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

27-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt apžvelgia visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius.

Aštuntasis klubas – „Neptūnas“, kuris sezoną pradės namuose rugsėjo 21-iosios dienos dvikova su „Juventus“.

Klaipėdos „Neptūnas“

Treneris. Iš „Neptūno“ išvykus Kaziui Maksvyčiui, vyriausiojo trenerio pareigos buvo perduotos Tomui Rinkevičiui, kuris anksčiau penkis sezonus (2012-2015 ir 2017-2019 m.) buvo Klaipėdos ekipos trenerio padėjėjas. 41-erių T.Rinkevičius pirmą kartą ėmėsi vyriausiojo trenerio darbo.

Biudžetas. 1,5 mln. eurų.

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, bet pusfinalyje pralaimėjo „Rytui“ 0:2. Mače dėl trečiosios vietos nugalėjo „Lietkabelį“ 3:0. Lietuvos taurės turnyre užėmė ketvirtąją vietą. Čempionų lygos grupėje užėmė trečiąją vietą, aštuntfinalyje pralaimėjo abejas rungtynes Jeruzalės „Hapoel“.

Kur žais be LKL? „Neptūnas“ varžysis ne tik nacionaliniuose turnyruose, bet ir FIBA Čempionų lygoje. Klaipėdiečiai iškart pateko į grupių etapą, kurio pirmąsias rungtynes žais spalio 15 d. „Neptūnas“ sužais bent 14 tarptautinių rungtynių.

Optimalus penketas. Žygimantas Janavičius (30, 193), Deividas Gailius (31, 200), Osvaldas Olisevičius (26, 200), Gytis Masiulis (21, 207), Andre Williamsonas (JAV, 29, 204).

Ką parengė sezonui? „Neptūnas“ tarpsezoniu pasikeitė maždaug perpus, tačiau didelių praradimų nėra labai daug, o labiausiai klaipėdiečiams gaila dėl to, kad išvyko treneris K.Maksvytis bei abu amerikiečiai Lorenzo Williamsas ir Jerai Grantas. Vis dėlto amerikiečius „Neptūnas“ keičia beveik kasmet, todėl ši permaina nebuvo ypatingas įvykis.

Šį rudenį Klaipėdos sirgalių simpatijas bandys užkariauti kiti du JAV krepšininkai Darrinas Dorsey ir Andre Williamsonas, jau seniai klajojantys po Europą, bet retai užsibūnantys vienoje vietoje ilgiau nei kelis mėnesius. „Neptūnas“ taip pat pakvietė patyrusį Žygimantą Janavičių ir du jaunus žaidėjus Tadą Sedekerskį bei Matą Jogėlą.

Vyriausiojo trenerio karjerą pradedančio T.Rinkevičiaus rankose atsidūrė įdomus patirties ir jaunystės derinys. „Neptūne“ yra nemažai žaidėjų, kuriems jau 30 ar daugiau metų (D.Gailius, Tomas Delininkaitis, Simas Galdikas, du naujokai), bet taip pat – daug krepšininkų, kurie būdami 20-ies ar 21-erių jau įrodė, kad yra pasiruošę atlikti svarbias užduotis stipriame LKL klube (G.Masiulis, Džiugas Slavinskas, M.Jogėla, T.Sedekerskis).

Ko tikėtis? Labai daug lems tai, kaip komandoje pritaps nauji amerikiečiai. Vis dėlto net jei „Neptūnui“ reikės ieškoti kitų legionierių, tai turės daugiau įtakos pasirodymui Čempionų lygoje, o ne LKL pirmenybėse, kuriose daug ką galima ištaisyti antroje sezono dalyje. O nacionalinėse varžybose Klaipėdos klubas gali ir turi siekti neprastesnių rezultatų nei praėjusį sezoną.

„Klubui keliame aukštus tikslus: Lietuvoje - trečioji vieta, o FIBA Čempionų lygoje norime patekti į kitą etapą. KMT taip pat sieksime iškovoti medalį. Kol kas klubas yra pilnai sukomplektuotas, todėl naujų žaidėjų neieškome.

Vis dar bendraujame su rėmėjais, todėl biudžetas gali šiek tiek augti“, – teigė „Neptūno“ direktorius Vilius Sukonas.

Žaidėjai: Darrinas Dorsey, Tadas Sedekerskis, Žygimantas Janavičius, Andre Wiliamsonas, Simas Galdikas, Gytis Masiulis, Džiugas Slavinskas, Tomas Delininkaitis, Osvaldas Olisevičius, Tadas Pažėra, Aidas Einikis, Deividas Gailius, Matas Jogėla.

Iš klubo išvyko: Kazys Maksvytis (Permės „Parma“), Jerai‘us Grantas (Strasbūro SIG), Lorenzo Williamsas, Laimonas Kisielius („Pieno žvaigždės“), Arūnas Mikalauskas (Leuvardeno „Aris“), Laurynas Beliauskas (Kėdainių „Nevėžis“), Paulius Dambrauskas (Didžiosios Lenkijos Ostruvo „Slam“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.