EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ projektas Prienuose: pavojingas darinys, kuris gali sukelti cheminę reakciją

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>bcprienai.lt nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>bcprienai.lt nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>D.Umbraso nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>D.Umbraso nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>bcprienai.lt nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>bcprienai.lt nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>G.Šiupario nuotr.
Prienų krepšininkai pademonstarvo puikų pasirodymą pasirengimo cikle.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 21, 2019, 8:29 AM, atnaujinta Sep 21, 2019, 8:53 AM

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „CBet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

27-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt apžvelgia visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius.

Ketvirtoji ekipa – „CBet“, kuri sezoną pradės įšvykoje rugsėjo 21-osios dienos dvikova su „Lietkabelio“ klubu.

Prienų „CBet“

Treneris. Prienų krepšinio simbolį Virginijų Šeškų pakeitęs 36-erių Mantas Šernius į LKL grįžta po trejų metų pertraukos. Buvęs „Pieno Žvaigždžių“ treneris pastaraisiais metais spėjo padirbėti Kinijos moterų lygoje ir „Žalgirio“ dublerių komandoje, o šiuo metu vis dar eina ir Lietuvos moterų rinktinės trenerio pareigas.

Biudžetas. 700 tūkst. eurų.

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė septintąją vietą, ketvirtfinalyje pralaimėjo „Neptūnui“ 1:2. Lietuvos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo „Neptūnui“.

Optimalus penketas. Arnas Velička (19, 194), Lukas Uleckas (20, 199), Mindaugas Lukauskis (40, 198), Regimantas Miniotas (23, 206), Skylaras Spenceris (JAV, 25, 206).

Ką parengė sezonui? Prienų komanda tapo „Žalgirio“ inkubatoriumi, kuriame garsiausias Lietuvos klubas bandys grūdinti jaunuosius krepšininkus. Dauguma Prienų žaidėjų vienaip ar kitaip susiję su „Žalgiriu“, o ir treneris M.Šernius praėjusį sezoną krepšinio paslaptis skiepijo Kauno komandos jaunimui.

Nemažai į Prienus pervestų jaunų krepšininkų (A.Velička, L.Uleckas, R.Miniotas, Martynas Varnas) neseniai žaidė „Žalgirio“ pagrindinėje arba dublerių komandoje, tačiau Prienų ekipoje yra ir keletas labiau patyrusių naujokų: Vaidas Čepukaitis, kuris per profesionalo karjerą dar nė viename klube nežaidė du sezonus iš eilės, o su Prienų klubu sutartį sudarė trečią kartą, Karolis Guščikas, amerikietis S.Spenceris ir britas Devonas Van Oostrumas.

„CBet“ jaunimas turės ir dvi labai patyrusias „aukles“: vieną iš dviejų po praėjusio sezono komandoje likusių krepšininkų, vyriausią LKL žaidėją 40-metį M.Lukauskį bei į gimtajį miestą dar kartą grįžusį prieniškį 35-erių Gediminą Maceiną.

Ko tikėtis? Daug jaunimo ir vienas kitas labai patyręs žaidėjas – pavojingas derinys. Kokią cheminę reakciją jis sukels, numatyti labai sunku. Aišku, kad ši komanda nepaisys jokių autoritetų, bet jos žaidime turėtų būti daug pakilimų ir nuopolių. „Prienams“ negresia autsaiderių dalia, tačiau nereikėtų tiėktis, kad jie žengs koja kojon su favoritais.

„Suburta ekipa sieks kuo geresnių rezultatų, o ilgalaikis jos tikslas – po metų kitų žaisti LKL finale, o šiemet finišuoti pirmoje lentelės pusėje. Be to, mes siekiame, kad į Prienų pagrindinę komandą įsilietų šio krašto žmonės“, – kalbėjo „CBet“ direktorius Adomas Kubilius.

Žaidėjai: Karolis Guščikas, Lukas Uleckas, Arnas Velička, Mindaugas Lukauskis, Ernestas Mankauskas, Tomas Digbeu, Devonas Van Oostrumas, Vaidas Čepukaitis, Skylaras Spenceris, Regimantas Miniotas, Gediminas Maceina, Martynas Varnas.

Iš klubo išvyko: Virginijus Šeškus, Arnas Labuckas (baigė karjerą), Gintaras Leonavičius (baigė karjerą), Kšištofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Domantas Šeškus, Vytenis Lipkevičius („Lietkabelis“), Malcolmas Grantas, Martynas Gecevičius (Mekos „Al Wehda“), Žygimantas Janavičius („Neptūnas“), Vitalijus Kozys („Žalgiris-2“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.