EUROLYGA 2023

10 žaidėjų pakeitusios „Pieno žvaigždės“ bandys nustebinti LKL: svajoja apie ketvertuką

Skirtingi tikslai, skirtingi pinigai, skirtingi žaidėjai, tačiau noras kautis dėl pergalių – vienodas. Dešimt Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų per vasarą pakeitė savo veidą, o kai kurios ekipos net ir visą branduolį.

Pasvalio ekipa pakeitė komandos struktūrą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasvalio ekipa pakeitė komandos struktūrą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasvalio ekipa pakeitė komandos struktūrą.<br>bcpienozvaigzdes.lt nuotr.
Pasvalio ekipa pakeitė komandos struktūrą.<br>bcpienozvaigzdes.lt nuotr.
Pasvalio ekipa pakeitė komandos struktūrą.<br>bcpienozvaigzdes.lt nuotr.
Pasvalio ekipa pakeitė komandos struktūrą.<br>bcpienozvaigzdes.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-09-21 11:15

2019-2020 metų sezonas turėtų būti kaip niekad įdomus, čia pamatysime atsinaujinusias ir jaunas Kėdainių „Nevėžio“, Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ ekipas, kaip visada energingus Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Utenos „Juventus“ krepšininkus, mažiausią biudžetą turintį Alytaus „Dzūkijos“ klubą bei potencialiai pajėgiausius lygos klubus – Panevėžio „Lietkabelį“, Kauno „Žalgirį“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Rytą“.

27-asis lygos sezonas startuoja šeštadienį, o lrytas.lt pasiruošęs apžvelgti visų lygos komandų vasaros darbus, biudžetus ir šio sezono siekius.

Penktoji ekipa – „Pieno žvaigždės“, kurios sezoną pradės išvykoje, rugsėjo 21-osios dienos dvikova su „Ryto“ klubu.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Treneris. Nors Gediminui Petrauskui dar tik 34-eri, jis LKL klubus treniruoja jau devintą sezoną (nuo 2010 m. su vieno sezono pertrauka). „Pieno žvaigždžių“ vairas šiam treneriui buvo perduotas 2017 m. pabaigoje.

Biudžetas. 780 tūkst. eurų.

Praėjęs sezonas. LKL reguliariajame sezone užėmė penktąją vietą, ketvirtfinalyje pralaimėjo „Lietkabeliui“ 0:2. Lietuvos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo „Lietkabeliui“.

Optimalus penketas. Johnas Gillonas (JAV, 25, 183), Miha Lapornikas (Slovėnija, 25, 194), Arvydas Šikšnius (31, 196), Paulius Petrilevičius (28, 200), Serhijus Pavlovas (Ukraina, 22, 205).

Ką parengė sezonui? „Pieno žvaigždės“, lyg nuolat iš odos išsinerianti gyvatė, kiekvieną vasarą atsinaujina nuo galvos iki uodegos. Tiesa, treneris G.Petrauskas jau antrą vasarą liko savo vietoje, tačiau šį rudenį jis dirba su visai kitais žaidėjais – po praėjusio sezono Pasvalyje liko tik ilgai dėl traumos nežaidęs Ivaras Žviguras bei per visą praėjusį čempionatą vos 13 minučių žaidęs 18-metis Redas Venclovas.

Vis dėlto dabar „Pieno žvaigždžių“ padėtis daug geresnė nei prieš keletą metų, kai ši komanda sezoną pradėdavo net neturėdama dešimties krepšininkų. Šiuo metu Pasvalio ekipa turi pakankamai krepšininkų, o treneris jau galėjo įvertinti, kuriais žaidėjais remsis labiausiai.

Be abejo, G.Petrauskas geriausiai pažįsta iš kitų LKL komandų atėjusius A.Šikšnių, Dominyką Domarką, Laimoną Kisielių, P.Petrilevičių. Matyt, nemažai galima tikėtis iš Slovėnijos rinktinės gynėjo M.Laporniko, Ukrainos rinktinės puolėjo S.Pavlovo ir, ypač, iš amerikiečio J.Gillono. Šis gynėjas yra naujokas Europoje, bet gali tapti „Pieno žvaigždžių“ šūviu į patį dešimtuką.

Ko tikėtis? „Pieno žvaigždės“ sezono viduryje nepakeis nė vieno užsieniečio? To negali būti, nes to tiesiog negali būti. Juo labiau kad jau aiškūs ir pirmieji pretendentai ieškotis kito darbo. Kad ir kokios permainos įvyktų sezono viduryje, Pasvalio klubas prieš sezoną gerai parengė dirvą ir į ją subėrė būsimų pergalių sėklas. Jei visos sėklos sudygs, pasvaliečiai gali pakeisti penktąją vietą į aukštesnę.

„Bandysime šturmuoti stipriausiųjų ketvertą, – ryžtingai kalbėjo „Pieno žvaigždių“ direktorius Arūnas Burkevičius. – Giliai širdyje tikime, kad galime kovoti dėl ketvertuko. Vis dėlto viskas aiškės tik sezono metu. Galbūt reikės komandos papildymo, ar kitų korekcijų.“

Žaidėjai: Redas Venclovas, Ivaras Žviguras, Edgaras Lasenbergas, Sergejus Pavlovas, Arvydas Šikšnius, Dominykas Domarkas, Paulius Petrilevičius, Laimonas Kisielius, Miha Lapornikas, J.B.Gillonas, Trevoras Thompsonas.

Iš klubo išvyko: Lukas Aukštikalnis, Žygimantas Skučas (Utenos „Juventus“), Yannickas Franke (Getingeno „BG Goettingen“), Yancy Gatesas (Didžiosios Lenkijos Ostruvo „Slam“), Jay‘us Threattas (Didžiosios Lenkijos Ostruvo „Slam“), Dagoberto Pena, Tomas Galeckas (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“), Tomas Lekūnas („Lietkabelis“), Vytautas Šulskis („Juventus“), Gytis Sirutavičius, Karolis Petrukonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.