EUROLYGA 2023

NBA legendai prilygstantis D. Sabonis – detalės, neleidžiančios lietuviui tapti lygos žvaigžde

Domantas Sabonis gali puikiai pritapti prie modernėjančio krepšinio, tačiau NBA skaičiai rodo, kad dar didesnis krepšininko karjeros sprogimas gali įvykti jau artimiausiu metu. Ar tai gali būti šie metai?

Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domantas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 23, 2019, 1:12 PM, atnaujinta Sep 23, 2019, 1:13 PM

Krepšinis, o ypač NBA lyga, pastaraisiais metais tobulėja ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Sparčiai besivystančios technologijos leidžia vis giliau ir nuodugniau nagrinėti įvairią NBA statistiką. Tiesa, dažnai šie skaičiai neatspindi tikrojo krepšininkų pajėgumo.

Nepaisant to, portalo fansided.com žurnalistas Jonathanas Marci'as šįkart nusprendė pasigilinti į „Indiana Pacers“ lietuvio 23-ejų 211 cm ūgio D.Sabonio statistikos lobyną.

Sporto analitikas nusprendė peržvelgti visų NBA žaidėjų statistikas, kurie būdami 22-iejų metų ar jaunesni per savo karjerą sužaidė daugiau nei 1,5 tūkst. minučių ir turėjo tokius rodiklius: 20 taškų ir 12 atkovotų kamuolių per 36 minutes.

Vienas tokių yra D.Sabonis.

Į šį sąrašą patenka ir tokios NBA legendos kaip Shaquille'as O'Nealas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Hakeemas Olajuwonas, Kevinas Love'as, Jamesas McAdoo ir jaunieji Nikola Jokičius ar Karlas-Anthony Townsas.

Tiesa, vos trys iš jų sugebėjo rinkti bent tris rezultatyvius perdavimus per 36 minutes: K.Abdul-Jabaras, N.Jokičius ir D.Sabonis, kurio akumuliuotas rezultatyvių perdavimų rodiklis siektų 4,2.

Nepaisant įspūdingų rodiklių, D.Saboniui dar niekada nebuvo priskirtas NBA žvaigždės statusas.

Senamadiškas žaidimas

D.Sabonis nėra taiklus tritaškių metikas, be to, jo blokuotų metimų skaičius (praėjusiame sezone 0,4 bloko per rungtynes) yra mažesnis už tokius krepšininkus kaip Johno Wallo ar Danny Greeno.

Negana to, lietuvio oponentų taiklumas pagerėja vienu procentu, kai juos dengia D.Sabonis. Tarp 120 krepšininkų, kurie stabdo bent 10 varžovo atakų per rungtynes, D.Sabonis rikiuojasi vos 91-oje vietoje.

„Kyla klausimas, ar D.Sabonis yra krepšininkas, kuris turi poziciją, o tai lemia ir dalies „Pacers“ vadovų baimę dėl lietuvio ir Myleso Turnerio dueto viename penketuke artėjantį sezoną“, – rašo fansided.com.

D.Sabonis, turintis puikius įgūdžius po krepšiu, nėra tas žaidėjas, kuris galėtų padėti komandai besiorientuojančiai žaidimui iš už baudos aikštelės.

„Pacers“ praėjusį sezoną pasirašė naują ilgalaikę sutartį su M.Turneriu, ar norėtumėte, kad jūsų mylimiausia komanda permokėtų, sakykime, per ketverius metus 60 mln. eurų D.Sabonio atlyginimui, kai jis tėra pretendentas į geriausiojo šeštojo žaidėjo titulą?“, – dėsto fansided.com.

Žvelgiant į NBA kryptį, kuria lyga suka pastaraisiais metais, ir „Pacers“ padėtį, ar galima tikėtis, kad D.Sabonis bus iškeistas į tikrąjį ketvirtosios pozicijos žaidėją prieš pat naujos sutarties pasirašymo termino pabaigą? Ar „Pacers“ pergrupuos savo puolimo strategijas ir ims prisitaikyti bei išnaudoti stipriąsias D.Sabonio puolimo puses?

Klubo vadovams šią problemą teks spręsti labai greitai. D.Sabonio kontraktas baigsis jau po šio sezono.

„Nepaisant visko, D.Sabonis yra būsima lygos žvaigždė, tai yra tik laiko klausimas, kada kažkas ras raktą ir išleis visus šio žaidėjo talentus“, – baigė fansided.com.

NBA sezonas prasidės spalio 22-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.