EUROLYGA 2023

Kroato afera nepavyko: po dvejų metų „Šiaulius“ prisiminęs krepšininkas solidžios sumos neiškaulijo

Rugsėjo 25-ąją FIBA arbitražo teismas paskelbė naujausių bylų nuosprendžius, o vienoje iš jų triumfavo ir „Šiaulių“ klubas.

 Kroatui nepavyko pasipelnyti iš Lietuvos klubo.<br> lrytas.lt montažas
 Kroatui nepavyko pasipelnyti iš Lietuvos klubo.<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2019, 10:39 AM, atnaujinta Sep 30, 2019, 3:53 PM

Saulės miesto ekipa laimėjo bylą prieš buvusį komandos žaidėją Domagojų Bubalo, kuris komandos garbę gynė 2015–2017 metų sezonais. Kaip teigia „Šiaulių“ direktorius Mindaugas Žukauskas, bylinėjimasis truko metus laiko.

„Krepšininkas buvo nusprendęs pasipinigauti. Po dvejų metų parašė laišką, kuriame reikalavo jam nepriklausomo atlyginimo, – lrytas.lt situaciją komentavo M.Žukauskas. – Čia ilga istorija, nes viskas prasidėjo, kai tik pradėjau dirbti „Šiaulių“ komandoje. Krepšininkas pasirašė sutartį su praėjusiu vadovu, vėliau D.Bubalo išėjo iš komandos, tai visos problemos krito man ant pečių.“

Kroatas „Šiaulių“ klubą paliko tik prasidėjus 2016-2017 m. sezonui. Tada atrodė, kad sutartį pavyko nutraukti taikiai, tad likusio sezono atlyginimo sumos „Šiauliai“ krepšininkui nemokėjo. Vis dėlto prabėgus dvejiems metams D.Bubalo kartu su nauju agentu vėl prisiminė Šiaulius ir ėmė reikalauti likusios sezono dalies atlyginimo.

„Jis pats norėjo išvažiuoti, teigė, kad blogai jaučiasi. Mes su juo ir žaidėjo agentūra susitarėme, du metus buvo ramu, o tada prasidėjo laiškai iš naujų krepšininko agentų“, – situaciją prisiminė M.Žukauskas.

Krepšininkas siekė prisiteisti apie 30 tūkst. eurų. Tačiau dabar jam pačiam teks padengti 4,9 tūkst. eurų siekiančias „Šiaulių“ klubo teismo išlaidas ir sumokėti 2,5 tūkst. eurų kompensaciją.

28-erių 212 cm ūgio D.Bubalo 2015-2016 m. sezone Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) per ketverias rungtynes rinko po 5 taškus, atkovojo po 4,3 kamuolio ir 3,3 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.