EUROLYGA 2023

R. Paulauskas apie neįvertinamą „Žalgirį“ Eurolygoje: „Kaunas padaro stebuklą“

Jau šią savaitę Europos krepšinio galingiausieji stoja į kovą dėl Eurolygos trofėjaus. Kaip pavyko pasiruošti šiam turnyrui, parodys tiek titulą ginantis Maskvos CSKA, tiek į finalo ketvertą po ilgo laikotarpio trokštanti sugrįžti „Barcelona“, tiek autsaideriu jau seniai nebelaikomas Kauno „Žalgiris“.

R.Paulauskas ir „Žalgirio“ ekipa<br>lryto.lt koliažas
R.Paulauskas ir „Žalgirio“ ekipa<br>lryto.lt koliažas
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 "Žalgiris" pradeda šio sezono Eurolygos sezoną<br> G.Bitvisnko nuotr.
 Rūtenis Paulauskas<br>SKM/Čirbos nuotr.
 Rūtenis Paulauskas<br>SKM/Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-10-03 14:17, atnaujinta 2019-10-03 14:25

Penktadienio vakare Kaune įvyksiančios dvikovos su Vitorijos „Baskonia“ laukia ir krepšinio apžvalgininkas Rūtenis Paulauskas, kurio nuomone, ši dvikova parodys tikrąjį šalies čempionų veidą šiame sezone.

Mat po gero pasirodymo praėjusiame sezone Eurolygoje į kitas komandas išvyko Kauno ekipos lyderiai Brandonas Daviesas, Aaronas White'as, Nate'as Woltersas, Leo Westermannas.

Juos pakeitė praėjusį sezoną Europos taurėje po 15,7 taško rinkęs puolėjas Nigelis Hayesas, FIBA Čempionų lygoje po 12,8 taško pelnydavęs įžaidėjas meksikietis Alexas Perezas, Pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje gerai pasirodęs Jockas Landale'as.

Taip pat iš Atėnų „Panathinaikos“ į laikinąją sostinę sugrįžo įžaidėjas Lukas Lekavičius, o iš kito Graikijos klubo Pirėjo „Olympiakos“ persikėlė Zachas LeDay.

Pozityviai į sezono pradžią žiūri „Betsafe“ krepšinio lažybų analitikai. Jie žada džiugų startą „Žalgirio“ sirgaliams – pergalės tikimybė siekia 55 proc., o „Baskonia“ ekipai – 40 proc.

Tiesa, žvelgdami į visą sezoną, jie nėra tokie optimistiški – didžiausia, 20 proc. tikimybė, kad po reguliaraus sezono „žaliai balti“ liks 12-oje arba 13-oje vietoje.

„Pasižiūrėjus į „Žalgirio“ istoriją, negali sakyti, kad neįmanoma patekti į atkrintamąsias. Visada mūsiškiams sezono pradžioje prognozuojama 12–13 vieta, o galiausiai padaromas stebuklas ir patenkama į aštuntuką. Tad tendencijos aiškios – tai įmanoma, nors nieko negalima garantuoti“, – apie sezoną atsiliepia krepšinio apžvalgininkas.

Patekti į aštuntuką kauniečiams gali būti sudėtinga ir dėl pavasarį laukiančio sudėtingo Eurolygos rungtynių tvarkaraščio – laukia išvykos į „Barcelonos“, Valensijos „Basket“ ir Tel Avivo „Maccabi“ tvirtoves, o namie teks priimti CSKA ir Stambulo „Fenerbahce“ komandas. Būtent pastaroji ekipa praėjusiame sezone užkirto kelią „žalgiriečiams“ į finalo ketvertą.

„Jei komanda įsivažiuos, tuomet su stipriais varžovais turbūt ir geriausia žaisti būtent tada. „Žalgiris“ visada sunkiau nuspėjamas sezono pabaigoje – kai labiausiai reikia, laimi net šešerias rungtynes iš eilės.

Tai be galo žavu. Prognozuoti, kas bus pavasarį, labai sunku, tačiau aišku viena – tai yra kovotojų komanda, kuri žaidžia su nauja taktine sistema. Jei žaidėjai ją perpras, rezultatą tikrai pamatysime“, – tvirtina R. Paulauskas.

Nors pavasaris dar toli, tačiau drąsiausi sirgaliai, nepaisant sustiprėjusių varžovų ir sudėtingo tvarkaraščio, pagalvoja ir apie finalo ketvertą, kuriame „žalgiriečiai“ žaidė dar 2017–2018 metų sezone. Pasak Eurolygos lažybų, tikimybė, kad ten jie bus ir šiemet, siekia vos 10 proc.

Tai kur kas mažesni šansai nei, pavyzdžiui, CSKA turima 63 proc. tikimybė. Lažybininkai Kelne įvyksiančiame geriausių keturių Europos krepšinio klubų turnyre mato ir praėjusiame sezone stipriausių gretose atsidūrusius Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbache“.

„Žiūrint į ilgametes tendencijas ir biudžetus, šios trys komandos yra stabiliausios ir didžiausia tikimybė, kad jos ir bus finalo ketverto dalyvės.

Paskutinį bilietą į jį paimti pretenduoja „Barcelona“, „Anadolu Efes“, netgi Maskvos srities „Chimki“ yra rimta pretendentė. Patekti į jį galėtų ir taip pat nedidelius šansus turinti ekipa – kodėl tai negalėtų būti „Žalgiris“?“ – retoriškai klausė pašnekovas.

Iš jo paminėtų komandų lažybų analitikai finalo ketverte mato būtent „Barcelona“ klubą. Nors paskutinį kartą finalo ketverte jis žaidė tik 2014 metais, ispanai matomi ir kaip realiausi kandidatai iškelti aukštyn nugalėtojų taurę – tokia tikimybė siekia 21 proc. Taip mąstyti leidžia ir didžiulis pastiprinimas – komandą papildė Cory Higginsas, B. Daviesas, iš NBA į Europą sugrįžo Nikola Mirotičius.

„Tiek daug žvaigždžių Eurolygoje kaip šiemet, manau, dar nebuvo. Tiesa, tai dar nereiškia gero rezultato, įdomu, kaip šie žaidėjai pritaps, labai įdomu bus pamatyti sugrįžusius iš NBA arba perėjusius iš vieno Eurolygos klubo į kitą“, – į tai, ką reikėtų atkreipti dėmesį, kalba krepšinio ekspertas.

Lažybų analitikai naudingiausio reguliaraus sezono žaidėjo titulą žada rusui ir „Chimki“ žvaigždei Aleksejui Švedui – to tikimybė siekia 15 proc. Jam įkandin seka Willas Clyburnas, Nickas Calathesas, Shane`as Larkinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.