EUROLYGA 2023

Turtingųjų bėdos: CSKA bosas A. Vatutinas pažėrė kritikos dėl paviešinto biudžeto

„Manau, kad paviešinti Rusijos klubų biudžetai mums sukuria tik problemų“, – šalies „Izvestia“ laikraščiui teigė Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas.

Andrejus Vatutinas negailėjo kritikos dėl paviešinto Rusijos klubų biudžeto.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Andrejus Vatutinas negailėjo kritikos dėl paviešinto Rusijos klubų biudžeto.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 7:07 AM, atnaujinta Oct 4, 2019, 7:09 AM

Šiame sezone VTB lyga nusprendė paviešinti visų jos klubų biudžetus ir šie buvo patalpinti oficialiame lygos tinklalapyje. A.Vatutino teigimu toks sprendimas jo vadovaujamam klubui tik sukelia papildomų bėdų.

„Visas žemynas skaičiuoja pinigus mūsų kišenėje ir tą daro nuslėpdami savuosius. Nei viena kita lyga, įskaitant ir Eurolygą, neviešina savo komandų biudžetų“, – kaltinimus kitoms lygoms metė CSKA vadovas.

Paviešintoje ataskaitoje matyti, kad daugiausiai pinigų Rusijoje turi Maskvos CSKA komanda. Jos biudžetas siekia 40,7 milijonų eurų. Antroje vietoje rikiuojasi Rimo Kurtinaičio treniruojamas Maskvos srities „Chimki“ klubas su 33,3 mln. eurų biudžetu.

Trečias – Sankt Peterburgo „Zenit“ su 26,6 mln. eurų biudžetu. Krasnodaro „Lokomotiv“ disponuos 18,6 mln. eurų, o Kazanės „Uniks“ – 14,2 mln. eurų.

Kazio Maksvyčio treniruojama Permės „Parma“ sezoną pasitinka su bene kukliausiu biudžetu – 3,315 mln. eurų. Jie lenkia tik Krasnojarsko „Jenisej“ (3,3 mln. eurų).

Palyginimui Kauno „Žalgiris“ praėjusiame sezone turėjo surinkę kiek didesnį nei 11 milijonų eurų biudžetą.

A.Vatutino žodžius šią savaitę paneigė Prancūzijos lyga, kuri taip pat paviešino savo klubų biudžetus. Prancūzijoje Vilerbano ASVEL biudžetas sieka 11,44 milijono eurų, po to rikiuojasi Monako „Basket“ su 9 mln., Strasbūro IG (7,6 mln. eurų biudžetas), būsima Vilniaus „Ryto“ varžovė Limožo CSP (7 mln. eurų biudžetas).

Tačiau CSKA bosas kritiškai žiūrėjo į nuolatinį kitų komandų biudžetų lyginimą.

„Klaidinga daryti išvadas pagal tai. Mes dirbame skirtingose šalyse su skirtingomis ekonomikomis ir mokesčiais. Galų gale, skirtingas klimatas taip pat yra svarbus veiksnys.

Kai klubai finansiškai pasiūlo vienodas sutartis, tarkime CSKA ir „Barcelona“, tai 95 procentai pasirinks Kataloniją. Ten geresnis klimatas, šilčiau, daugiau saulės ir t.t.“, – teigė A.Vatutinas.

Maskvos CSKA penktadienį pradeda Eurolygos kova, kuomet išvykoje susigrums su „Valencia“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.