EUROLYGA 2023

Milano arena, kuri nelaukia Eurolygos, bet tikisi išparduoti A. Gudaičio marškinėlius po 20 eurų

Reklamos mieste ir prie arenos, eilės prie bilietų ir išprotėjęs žiniasklaidos dėmesys pirmajai šio sezono Milano „Olimpia“ ekipos Eurolygos namų dvikovai – taip lietuviai įsivaizduoja artėjančią akistata tarp savo sienose pagaliau žaisiančios italų komandos ir žalgiriečių. Bet tokius miražus kuria tik lietuviai, kurie Kaune praėjusią savaitę sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje surengė tikrą Eurolygos atidarymo šventę. Visai kas kitą – Milanas, kur karalius yra ne krepšinis, o futbolas.

A.Gudaitis, jo marškinėliai ir „Medolanum“ arena<br>lryas.lt koliažas
A.Gudaitis, jo marškinėliai ir „Medolanum“ arena<br>lryas.lt koliažas
A.Gudaičio marškinėliai „Olimpia“ klubo parduotuvėje<br> M.Krukausko nuotr.
A.Gudaičio marškinėliai „Olimpia“ klubo parduotuvėje<br> M.Krukausko nuotr.
Prie arenos afišos, tačiau apie krepšinį – nė žodžio<br> M.Krukausko nuotr.
Prie arenos afišos, tačiau apie krepšinį – nė žodžio<br> M.Krukausko nuotr.
„Mediolanum“ arena Milane<br> M.Krukausko nuotr.
„Mediolanum“ arena Milane<br> M.Krukausko nuotr.
„Mediolanum“ arena Milane<br> M.Krukausko nuotr.
„Mediolanum“ arena Milane<br> M.Krukausko nuotr.
Naujasis „Olimpia“ treneris Ettore Messina jau turi savo plakatus<br> M.Krukausko nuotr.
Naujasis „Olimpia“ treneris Ettore Messina jau turi savo plakatus<br> M.Krukausko nuotr.
„Olimpia“ klubo parduotuvė<br> M.Krukausko nuotr.
„Olimpia“ klubo parduotuvė<br> M.Krukausko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br>IS/Scanpix.com nuotr.
 Artūras Gudaitis<br>IS/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Modestas Krukauskas, specialiai lrytas.lt iš Milano (Italija)

Oct 10, 2019, 10:27 PM

„Krepšinis? Pasiklauskite „Mediolanum“ arenoje apie renginius, bet žinau, kad ten labiau kviečia mokytis šokti pramoginius šokius, ketvirtadieniais suvažiuoja visi“, – prajuokino viešbučio registratūros darbuotoja, kai rimtu veidu jos klausinėjau apie penktadienį į Italiją atkeliaujančią Eurolygą – juk Milano klubas yra vienintelis, kuris šioje šalyje priima prestižinį Europos krepšinio turnyrą.

Ir iš tiesų, ne Milane, o jo priemiestyje Asage stovinti prieš tris dešimtmečius pastatyta „Mediolanum“ arena švelniai tariant tikrai nekvėpavo nė menkiausiu krepšinio aromatu.

Arenos kasos vakarėjant apskritai siūlė eiti kuo toliau nuo jų – atrodė lyg jau metus jose nebuvo nė gyvos dvasios, o po pačią areną zujo tik tie, kas su malonumu vaikšto į „Mediolanum“ įrengtą sveikatingumo centrą ar šiek tiek pigiau firminių drabužių apsipirkti panorę italai.

Na gerai, yra galimybė ir pavalgyti – kaip namas Italijoje be picerijos... Tačiau bent mažiausios nuorodos į būsimą Eurolygos akistatą tarp Kauno ir Milano komandų – nė kvapo.

Ne, žinoma, muzikinių renginių afišos prie įėjimo taip ir kviečia nepraleisti progos pamatyti vieną ar kitą vietinio šou atstovą, tačiau krepšiniu net nekvepėjo.

„Pasižiūrėkite, pas mus parašyta, kad vyks krepšinis, mes turime besidominčius juo laukti nuo pusės septynių. Daugiau neturime jokios informacijos“, – sakė arenos darbuotoja ir rodė Eurolygos startui nežinia kokios valdžios paliktą atspausdintą veiksmų planą.

„O kaip su bilietais?“, – ramiai paklausiau moters, žinodamas, jog atsakymas suglumins labiau mane, nei ją.

„Taip, kaip parašyta – pusę septynių. Tada ir pradės prekiauti“, – su šypsena atsakė darbuotoja, patikinusi, kad prekyba jais vyko ir tuomet, kai buvo parduodami bilietai ir į kitus renginius.

Tačiau moteris aiškino, kad „Olimpia“ ekipos sirgaliai tiesiog nenori stovėti eilėse ir pirkti bilietus į komandos varžybas, tad mieliau įsigyja metinį abonementą.

Tiesiog, ima ir pakloja nuo 250 iki 3 tūkst. eurų už galimybę pabūti „Mediolanum“ arenoje tarp kitų 12 tūkst. aistruolių vietoj to, kad sumokėtų kur kas kuklesnę sumą pinigų.

Mačui penktadienį su „Žalgiriu“, „Olimpia“ aistruoliai už vietą tribūnoje privalės pakloti nuo 13 iki 159 eurų. Tiesa, klubas pateikė statistiką, kad akistatai su lietuviais laisvų bilietų yra kiek daugiau kaip 900. Ir brangiausių liko nenupirktų tik 8. Gal kiti išdalinti rėmėjams?

Vis dėlto, būnant „Mediolanum“ arenoje pasisekė surasti taip atkakliai ieškotą krepšinio pėdsaką – pačioje arenoje yra firminė Milano „Olimpia“ krepšinio komandos parduotuvė, kurioje, be klubo atributikos gali ramiausiai nusipirkti „Los Angeles Lakers“, „Golden State Warriors“, „Chicago Bulls“ klubų ar kitų NBA komandų marškinėlius, kepuraites ir firminius batelius.

Tarp kokių septynių iškabintų pardavimui „Olimpia“ žaidėjų marškinėlių atsirado vietos ir Artūro Gudaičio pavardei.

„Na, jūs suprantate, kad jis dabar yra traumuotas ir vargu ar traumuoto žaidėjo marškinėlius ims ir šluos sirgaliai, – ramiai pasakojo „Olimpia“ parduotuvės darbuotojas Andrea. – Kai lietuvis sugrįš į aikštę, tuomet jo marškinėliai vėl pajudės, vėl turės kažkokią paklausą.

Dar reikia pasakyti ačiū Artūrui, kad liko komandoje, o ne pasitraukė. Žinote, padaromi marškinėliai, žaidėjas turi, sakysime, blogą sezoną ar būna traumuotas ir išvyksta, o ta marškinėlių partija ir lieka. Kur juos dėsi...“.

Už lietuvio ar kito Milano komandos žaidėjo marškinėlius šioje parduotuvėje prašoma po 20 eurų.

„Kokie populiariausieji? Tai dabar Andrea Cinciarini, nes jis komandos kapitonas ir Italijos rinktinės žaidėjas – jis mūsų veidas.

Bet iš esmės, dabar yra du krepšininkai, kurie susirinks devyniasdešimt procentų visų pardavimų – mes turėjome šiek tiek ispano Sergio Rodriguezo marškinėlių, bet jų labai greitai neliko, o dabar lauksime, kada bus pagaminti ne tik jo, bet ir argentiniečio Luiso Scola marškinėliai. Manau, kiek jų padarys, tiek jų ir išpirks – tai superžvaigždės“, – teigė parduotuvės pardavėjas.

„O žinote, kad penktadienį „Žalgiris“ kovos su „Olimpia“ šioje arenoje?“, – provokuodamas paklausiau Andrea.

„Taip, žinoma. Bet kad viskas aišku šioje poroje“, – leisdamas suprasti apie savo ekipos dominavimą mače pokalbį užbaigė italas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?