EUROLYGA 2023

Rusų klubas neleido Kaziui Maksvyčiui treniruoti Lietuvos rinktinės

Pagrindinis kandidatas treniruoti Lietuvos vyrų nacionalinę krepšinio rinktinę Kazys Maksvytis to padaryti negalės. Permės klubas „Parma“ iš Rusijos, kuriame dirba 42-ejų metų K.Maksvytis, išplatino pranešimą, kad nusprendė neleisti specialistui iš Klaipėdos treniruoti Lietuvos rinktinę. 

K.Maksvytis.
K.Maksvytis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 4:02 PM, atnaujinta Oct 17, 2019, 4:44 PM

„Parma“ klubo vadovybė aptarė su K.Maksvyčiu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) siūlymą jam vadovauti savo šalies nacionalinei komandai ir apsisprendė (tokiam žingsniui).

Atsižvelgus į tai, kad „Parma“ klubas šį sezoną žaidžia VTB Jungtinės lygos svarbiame turnyre, klubas yra suinteresuotas tuo, kad Kazys sutelktų savo dėmesį tik darbui klube“, – rašoma „Parma“ klubo svetainėje internete.

„LKF pasiūlymas tapo mums nors ir malonia, bet staigmena. Mes dar kartą įsitikinome, kad pasirinkome aukštos klasės specialistą, kuris yra paklausus krepšinio rinkoje. Tačiau 2019 metų vasarą, kai mes pasirašėme sutartį su Kaziu, mūsų pagrindinė sąlyga jam buvo – visiškas atsidavimas darbui Permėje.

Mes suprantame Maksvyčio norą padėti savo šalies rinktinei, bet priešakyje laukia sunkus VTB Jungtinės lygos sezonas, kuris kol kas „Parma“ klubui klostosi labai sunkiai.

Esant tokioms sąlygoms, joks klubas negali leisti sau prabangos dirbti su treneriu, kuris plėšosi „dviem frontais“. Esame pasirengę dar kartą svarstyti šį klausimą prieš kito sezono pradžią“, – teigia „Parma“ klubo prezidentas Sergejus Boguslavskis.

Pats treneris K.Maksvytis kalbėjo, kad negali laužyti sutarties su klubu.

„Darbas savo šalies rinktinėje kiekvienam treneriui yra didžiulė garbė. Aš buvai pasirengęs derinti darbą „Parma“ klube ir nacionalinėje Lietuvos komandoje. Tačiau tokios galimybės mano kontraktas nenumatė.

Pasirašęs sutartį su „Parma“ klubu, aš prisiėmiau sau tam tikrus įsipareigojimus, kurių pažeisti neturiu teisės. Privalau gerbti Permės klubo vadovybės sprendimą“, – „Parma“ klubo svetainė cituoja K.Maksvyčio žodžius.

Pagal ankstesnius pranešimus, Lietuvos krepšinio federacija kitų kandidatų į Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio postą neturėjo.

Po 2019 metų pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje iš Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė Dainius Adomaitis.

K.Maksvyčio treniruojamas „Parma“ klubas 2019-2020 metų sezono Rusijos VTB Jungtinės lygos čempionate po trijų turų yra patyręs visas tris nesėkmes (0/3) ir užima priešpaskutinę – 12-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.