EUROLYGA 2023

Drebančias „Real“ žaidėjų kojas išvydę ispanai apie „Žalgirio“ pergalę: kauniečiai juk buvo „pusfabrikačiai“

„Madridas visiškai neprilygo Kaunui savo ambicijomis“, – taip pašaipiai apie Madrido „Real“ ekipos penktadienį rašė ispanų „Marca“, pridūrusi, kad kauniečiai į Ispaniją kitoms komandoms nusiuntė aiškią žinutę: tai ekipa, kurią galima nugalėti savo noru ir entuziazmu.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje<br> G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje<br> G.Bitvinsko nuotr.
„Marca“ dienraštis
„Marca“ dienraštis
„Mundo Deportivo“
„Mundo Deportivo“
 AS portalo medžiaga
 AS portalo medžiaga
'Sport“ dienraštis
'Sport“ dienraštis
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 18, 2019, 1:19 PM, atnaujinta Oct 18, 2019, 1:27 PM

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį namie surengė tikrą šou, sugebėjęs visomis prasmėmis susitvarkyti su galinguoju Madrido „Real“ 86:73.

„Žalgiris“ ir „Real“ iš viso žaidė 28 oficialias rungtynes, per kurias „Žalgiris“ iškovojo 7 pergales.

Šiuolaikinėje Eurolygoje kauniečiai iki įspūdingos pergalės laimėjo tik 2 iš 20 rungtynių: 2014 m. balandį Kaune ir 2019 m. balandį Madride.

„Rungtynių pabaigoje, kai „Žalgiris“ trenkė visu griausmu per „baltųjų“ gynybą, Madrido kojos jau ne tik pynėsi, tačiau ir per televizijos kameras matėsi – jos drebėjo. Kitaip niekaip negali paaiškinti tai, kad 4 taškų skirtumas, kuris buvo baigiantis rungtynėms virto 13 taškų praraja“, – rašė „Marca“.

Tuo tarpu dienraštis AS įžvelgė „Real“ nesėkmę Kauno arenos aikštėje, tačiau ne tarp žaidėjų: „Madridas patyrė pirmąją nesėkmę Eurolygoje, išvykoje, blogai žaidžiant ir teisėjaujant į namų komandos pusę“.

„Prieš porą savaičių dar pusfabrikačiais buvę „Žalgirio“ krepšininkai atrodė blogai ne tik dėl vidinių savo problemų, tačiau ir dėl to paties teisėjavimo.

Porą kvailų ir nesportinių pražangų pamokė lietuvius, kad tai lemia rezultatą, o Šarūnas Jasikevičius dabar visą savaitę seka būsimų varžovų judėjimą. Ir rezultatas yra – pusfabrikačiai laimi prieš „Real , – rašė AS žurnalistas Ricardo Goonzalezas.

„Real“ jau žino, ką reiškia prarasti“, – pavadino savo straipsnį dienraštis „Sport“.

„Žaisti prieš 15 tūkst. 109 sirgalius ir laikyti save nenugalimais yra labai sunku. Ypač Kaune“, – konstatuoja „Sport“.

„Kovoje su „Real“ turėjome pačią geriausią „Žalgirio“ versiją, kurią mes žinome. Baigiantis rungtynėms Kaunas užveržė visus gynybos gniaužtus, neįtikėtiną tolimą metimą atliko Edgaras Ulanovas, dvi baudas pridėjo Zachas Leday'us ir viskas buvo baigta“, – rašė „Mundo Deprotivo“.

Eurolygos trečiojo turo rungtynėse ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ namuose sužaidė kaip niekad šį sezoną darniai ir 86:73 (18:15, 20:19, 19:26, 29:13) nušlavė pralaimėjimų turnyre neturėjusį Madrido „Real“.

Susitikimą sėkmingai pradėję žalgiriečiai išsiveržė į priekį 10:2, bet svečiams pavyko priartėti ir po 10 žaidimo minučių komandas skyrė trys taškai 18:15.

Antrajame kėlinyje šeimininkams atitrūkti nepavyko ir prieš ilgąją pertrauką jie turėjo keturių taškų pranašumą 38:34. Antrą rungtynių pusę geriau pradėjo Madrido klubas ir, įpusėjus trečiajam ketvirčiui, jam pavyko persverti rezultatą savo naudai 48:47, o prieš lemiamą mačo dalį kauniečiai atsiliko 57:60.

Ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 14:7 ir 35-ąją min. išsiveržė į priekį 71:67. Prasidėjus priešpaskutinei rungtynių minutei, kauniečiai pirmavo keturiais taškais (77:73), bet pelnė devynis taškus be atsako ir įtvirtino pirmąją sezono pergalę Eurolygoje.

„Žalgiriui“ 26 taškus pelnė Zachas Leday'us (9 atk. kam.), 15 – Nigelas Hayesas, 13 – Marius Grigonis, 10 – Edgaras Ulanovas, po 6 – Thomasas Walkupas ir Paulius Jankūnas, po 5 – Alexas Perezas ir Jockas Landale'as.

Pirmąją nesėkmę patyrusioje Madrido ekipoje 15 taškų surinko Anthony Randolphas, po 9 – Facundo Campazzo ir Sergio Llullas.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais spalio 25 dieną vėl namuose su Vilerbano „LDLC Asvel“ (Prancūzija) ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.