EUROLYGA 2023

74-ajame NBA sezone – intrigų gausa

Spalio 22 dieną (Lietuvoje jau bus 23-ioji spalio) prasidės 74-asis NBA čempionatas. Stipriausioje pasaulio lygoje varžysis ir trys lietuviai bei keturi latviai.

 Spalio 22 dieną (Lietuvoje jau bus 23-ioji spalio) prasidės 74-asis NBA čempionatas. Stipriausioje pasaulio lygoje varžysis ir trys lietuviai bei keturi latviai.<br> Scanpix nuotr.
 Spalio 22 dieną (Lietuvoje jau bus 23-ioji spalio) prasidės 74-asis NBA čempionatas. Stipriausioje pasaulio lygoje varžysis ir trys lietuviai bei keturi latviai.<br> Scanpix nuotr.
Kristapas Porzingis.<br> Scanpix nuotr.
Kristapas Porzingis.<br> Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br> Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis.<br> Scanpix nuotr.
Ignas Brazdeikis.<br> Scanpix nuotr.
Ignas Brazdeikis.<br> Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br> Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br> Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br> Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 22, 2019, 1:46 PM

Pasak daugelio NBA specialistų, šis sezonas bus intriguojantis, o nuspėti čempioną itin sudėtinga, nes lygoje žais būrys panašaus pajėgumo klubų.

Nugalėtojo titulą gins „Toronto Raptors“ komanda, tačiau ją paliko buvęs lyderis Kawhi Leonardas, persikėlęs į „Los Angeles Clippers“ kur suvienys jėgas su Paul George. Panašaus kalibro krepšininko Kanados ekipa nebeturi, todėl, anot ekspertų, labai mažai šansų, kad „Raptors“ išsaugos titulą ir vėl taps čempionais.

Nelengvi laikai atėjo praėjusio sezono finalininkui „Golden State Warriors“ klubui. Vienas jo lyderių Klay Thompsonas dar ilgai nepasirodys aikštėje dėl traumos. Komandoje neliko Kevino Duranto, kuris persikėlė į „Brooklyn Nets“.

Vienais favoritų gali tapti „Houston Rockets“ krepšininkai. Kartu su vienu rezultatyviausių ir naudingiausių lygos krepšininkų Jamesu Hardenu dabar žais ir „trigubų dublių mašina“ Russellas Westbrookas, atvykęs iš „Oklahoma City Thunder“ ekipos.

Kur kas aukščiau nei praėjusį sezoną, kai nepateko į atkrintamąsias varžybas, turėtų kilti „Los Angeles Lakers“ su LeBronu Jamesu priešakyje. Jam kompaniją palaikys Anthony Davisas, buvęs ilgametis „New Orleans Pelicans“ lyderis, taip pat patyręs centras Dwightas Howardas.

Aukšto lygio žaidėjų, pavyzdžiui Kyrie Irvingą, įsigijo „Brooklyn Nets“, bet ekipos naujokas ir ryškiausia žvaigždė K. Durantas dėl sunkios traumos turbūt praleis visą sezoną. Bruklino komandos garbę gins ir du latviai – lengvasis puolėjas Rodionas Kurucas ir NBA debiutantas vidurio puolėjas Anžejus Pasečnikas. Pastarasis atvyko iš Ispanijos „Gran Canaria“ klubo. R. Kurucui tai bus jau antri metai šioje komandoje.

Vėl aukštai turėtų kilti „Milwaukee Bucks“ ekipa, kuri užėmė pirmąją vietą praėjusio čempionato reguliariajame sezone Rytų konferencijoje. Jai atstovauja naudingiausias 2018-2019 m. pirmenybių žaidėjas graikų „monstras“ Giannis Antetokounmpo.

Dėl vietos atkrintamosiose žada pakovoti „Dallas Mavericks“ klubas, kuriam atstovaus dvi Europos krepšinio superžvaigždės – latvis Kristapas Porzingis ir slovėnas Luka Dončičius. K. Porzingis visą praėjusį sezoną praleido dėl traumos, bet priešsezoninėse rungtynėse jau pasirodė aikštelėje ir šio klubo gerbėjams tai puiki naujiena.

Didelių ambicijų turi „Indiana Pacers“ su lietuviu Domantu Saboniu. Šiam aukštaūgiui, kuris praėjusį sezoną buvo vienas geriausių visos lygos atsarginių žaidėjų, numatytas vaidmuo starto penkete.

NBA ekspertų teigimu, nelengvi išbandymai laukia „Memphis Grizzlies“ krepšininkų, tarp kurių yra ir lietuvis Jonas Valančiūnas. Stiprioje Vakarų konferencijoje kažin ar Memfio klubas yra pajėgus prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

„New York Knicks“ gretose žais lietuvių kilmės Kanados pilietybę turintis lengvasis puolėjas Ignas Brazdeikis. Jis neseniai pareiškė norą atstovauti Lietuvos rinktinei.

Daugelio apžvalgininkų teigimu, į antrąjį etapą bus nelengva patekti ir „Washington Wizards“ komandai. Į ją iš „San Antonio Spurs“ persikėlė latvis sunkusis puolėjas Davis Bertanis.

NBA rungtyniaus 30 komandų, po 15 Rytų ir Vakarų konferencijose. Reguliarusis sezonas baigsis 2020 metų balandžio 15 dieną. Atkrintamosiose varžybos vyks nuo balandžio 18-osios. Čempionai paaiškės birželį.

Lietuvos žiūrovai galės mėgautis tiesioginėmis rungtynių transliacijomis įskaitant lietuviškai įgarsintas savaitgalio rungtynes, kurios yra lygos „NBA šeštadienių“ ir „NBA sekmadienių“ Europos iniciatyvos dalis.

Kiekvieną savaitę per „TVPlay Sports“ ir TV6 kanalus bei vaizdo transliacijų internetu platformą „TVPlay Premium“ bus rodoma tiesiogiai iki 7 rungtynių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.