EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: galingas A. Gudaičio sugrįžimas, įstrigęs R. Giedraitis ir „Žalgirio“ kapitono pavyzdys

Sunkią traumą išsigydęs Artūras Gudaitis per Eurolygos ketvirtojo turo rungtynes žaidė taip, tarsi jokios priverstinės pertraukos nebūtų buvę, ir padėjo Milano „Olimpia“ komandai iškovoti dar vieną pergalę.

Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Artūras MIlaknis pasižymėjo ir dėjimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras MIlaknis pasižymėjo ir dėjimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras MIlaknis pasižymėjo ir dėjimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras MIlaknis pasižymėjo ir dėjimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai iškovojo antrąją pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai iškovojo antrąją pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis žaidė veržliai kaip visada.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis žaidė veržliai kaip visada.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Sugrįžęs Artūras Gudaitis pelnė 17 taškų.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Oct 26, 2019, 8:33 AM, atnaujinta Oct 26, 2019, 10:55 AM

Šią savaitę laimėjo ir Kauno „Žalgiris“, kuriame pasižymėjo ne vien sėkmingai atakavę Marius Grigonis bei Artūras Milaknis, bet ir ypač daug juodo darbo atlikęs Paulius Jankūnas. Tuo tarpu du legionieriai Rokas Giedraitis ir Mindaugas Kuzminskas teigiamo pažymio nebuvo verti.

„Žalgiris“. Šį sezoną po ilgos pertraukos į Eurolygą grįžęs Vilerbano ASVEL klubas Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nebuvo visai lengvas grobis. Vis dėlto lėtai įsibėgėję Lietuvos čempionai penktadienį savo aikštėje užtikrintai įrodė, kad yra visa galva pranašesni nei Prancūzijos čempionai, ir pasiekė pergalę 70:56.

14 828 sirgalių palaikomam „Žalgiriui“ reikėjo laiko, kad prisitaikytų prie varžovų – kauniečiai pirmąjį kėlinį pralaimėjo 14:20. Tačiau antrojo kėlinio pirmoje pusėje šeimininkai pelnė 14 taškų be atsako ir nuo tada visas žaidimo vadžias laikė savo rankose. Treneris Šarūnas Jasikevičius likus dviem minutėms iki sirenos netgi galėjo nesijaudindamas į aikštę įleisti Karolį Lukošiūną ir 18-metį estą Kerrą Kriisą. Šiedu krepšininkai per Eurolygos rungtynes pirmą kartą pateko į dvyliktuką, kuriame pakeitė susižeidusius Alexą Perezą ir Roką Jokubaitį.

„Žalgirio“ dvyliktuke penktadienį buvo septyni Lietuvos krepšininkai. Jie pelnė lygiai pusę – 35 iš 70 – komandos taškų. Marius Grigonis įmetė 11 taškų, kartą net ir dėjimu sirgalius nudžiuginęs Artūras Milaknis – 10, Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas – po 5, Lukas Lekavičius – 4. Martinas Gebenas ir K.Lukošiūnas taškų nepelnė.

Vilerbano ekipoje žaidė šeši Prancūzijos krepšininkai. Jie pelnė 33 taškus.

Kitą savaitę Eurolygoje bus žaidžiamos dviejų turų rungtynės. „Žalgiris“ trečiadienį (spalio 30 d.) priims Sankt Peterburgo „Zenit“, o paskui keliaus į Turkiją ir penktadienį (lapkričio 1 d.) susitiks su Stambulo „Fenerbahce“.

Eurolygos debiutantas „Zenit“ šią savaitę namie nusileido Atėnų „Panathinaikos“ klubui 79:89 (M.Ponitka 16, A.Albicy 15), „Fenerbahçe“ svečiuose – Milano „Olimpia“ komandai 74:87.

„Žalgiris“ po keturių turų lenkia abu būsimus varžovus. Kauno komanda iškovojo dvi pergales, „Zenit“ ir „Fenerbahce“ – tik po vieną.

Legionieriai. Penktadienį pirmąsias šį sezoną Eurolygos rungtynes žaidė Milano „Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis. Vasario pirmąją dieną sunkią kelio traumą patyręs lietuvis į aikštę po aštuonių su puse mėnesio pertraukos grįžo praėjusį savaitgalį per Italijos lygos mačą, bet jame žaidė gana trumpai (per 11 min. pelnė 5 taškus),

Užtat penktadienį A.Gudaitis rungtyniavo gana ilgai (gal būtų praleidęs dar daugiau, jei trečiajame kėlinyje nebūtų pakeistas dėl prakirsto antakio) ir labai naudingai. Jis per 21,5 min. pelnė 17 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 8 pražangas.

Milano komanda namie įtikinamai nugalėjo Stambulo „Fenerbahce“ klubą 87:74. „Olimpia“ dar pirmajame kėlinyje pelnė 16 taškų be atsako ir 8-ąją min. pabėgo nuo varžovų 18:6, o paskui beveik visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu. Tarp nugalėtojų rezultatyviau nei A.Gudaitis žaidė tik 22 taškus įmetęs Sergio Rodriguezas.

Kiti du lietuviai – Rokas Giedraitis iš Berlyno ALBA ir Mindaugas Kuzminskas iš Pirėjo „Olympiakos“ – penktadienį aikštę paliko nuleista galva. Įdomu, kad ALBA ir „Olympiakos“ pralaimėjo vienodu rezultatu 66:82.

Trečią iš eilės nesėkmę patyrusi ALBA namie pripažino Maskvos CSKA klubo pranašumą. Berlyniečiai du su puse kėlinio beveik niekuo nenusileido Eurolygos čempionams, bet trečiojo ketvirčio viduryje CSKA pradėjo nesustabdomai tolti.

R.Giedraitis žaidė beveik 30 min., pelnė 10 taškų (2/4 dvitaškių, 1/6 tritaškių, 3/4 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius. Vis dėlto lietuvis rinkti taškus pradėjo tik tada, kai mačo baigtis buvo aiški, o per tris pirmuosius kėlinius nepataikė nė vieno iš 4 tritaškių ir pelnė tik 3 taškus.

Kęstučio Kemzūros treniruojamas „Olympiakos“ išvykoje panašiai pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“ komandai. Pirėjo krepšininkai pusę rungtynių spardėsi, bet po pertraukos buvo priversti paklusti daug geriau žaidusios „Baskonia“ valiai.

M.Kuzminskas žaidė tik 7 min. ir pelnė 2 taškus.

Po keturių turų „Olimpia“ sąskaitoje yra trys pergalės, ALBA ir „Olympiakos“ – po vieną.

Savaitės lietuviai

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Sunkią traumą išsigydęs A.Gudaitis žaidė tarsi jokios aštuonių mėnesių pertraukos nebūtų buvę. Tiesa, jo veiksmai po savo krepšiu ne visada buvo pakankamai tikslūs, bet kitoje aikštės pusėje „Olimpia“ vidurio puolėjas rungtyniavo taip, lyg varžovų ten nė nebūtų. A.Gudaitis per 21,5 min. pelnė 17 taškų (5/8 dvitaškių, 7/9 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 8 pražangas. Jis surinko 25 naudingumo balus. Šiame ture daugiau balų surinko tik „Baskonia“ puolėjas Tornikė Šengelija (28) ir „Anadolu Efes“ aukštaūgis Bryantas Dunstonas (27).

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Nors Kauno komandos kapitonas per 10 min. gavo 4 pražangas, jo žaidimas trečiajame kėlinyje buvo pavyzdinis ir tapo viena pagrindinių įtikinamos „Žalgirio“ pergalės priežasčių. P.Jankūnas išvijo varžovus iš savo baudos aikštelės, o kitoje aikštės pusėje patikimomis užtvaromis laužė svečių gynybą ir valė kelius savo komandos draugams. Per 6,5 min. trukusią atkarpą, kurioje vyriausias žalgirietis užtikrino tvarką aikštėje, Kauno komandos persvara padidėjo nuo 5 iki 14 taškų. P.Jankūnas pelnė 5 taškus (2/2 dvitaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. Jo sezono vidurkis yra 4,3 taško.

Marius Grigonis („Žalgiris“). M.Grigonis buvo rezultatyviausias tarp „Žalgirio“ lietuvių. Jo metimai varžovus ypač erzino pirmajame kėlinyje, per kurį gynėjas pelnė 8 taškus ir neleido Vilerbano komandai įgyti dar didesnės persvaros. Tiesa, po pertraukos M.Grigonis nepelnė nė taško ir susidūrė su didelėmis problemomis stabdydamas staigius varžovus. Iš viso jis žaidė 20 min., pelnė 11 taškų (1/1 dvitaškio, 3/4 tritaškių) ir gavo 4 pražangas. M.Grigonio rezultatyvumas per visas ketverias šio sezono rungtynes buvo dviženklis, o jo vidurkis yra 11,8 taško.

Savaitės nusivylimas

Mindaugas Kuzminskas („Olympiakos“). M.Kuzminskas neįtikina naujojo „Olympiakos“ trenerio Kęstučio Kezmūros, kad gali būti naudingas komandai. Puolėjas iš Lietuvos į aikštę buvo įleistas tik antrajame kėlinyje, žaidė vos 7 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio). M.Kuzminsko sezono vidurkis yra 5,3 taško.

Eurolyga. 4-asis turas

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Atėnų „Panathinaikos“ 79:89 (M.Ponitka 16/ J.Fredette‘as 22, N.Kalathis 8, 15 rez.perd.),

Stambulo „Anadolu Efes“ – Madrido „Real“ 76:60 (B.Dunstonas ir K.Simonas po 17/ S.Llullis 14),

Tel Avivo „Maccabi“ – „Valencia“ 76:63 (S.Wilbekinas 14/ J.Loydas 17),

Miuncheno „Bayern“ – „Chimki“ 74:87 (G.Monroe 18/ A.Švedas 19),

Belgrado „Crvena Zvezda“ – „Barcelona“ 65:73 (J.Gistas 10/ N.Mirotičius 21),

Berlyno ALBA – Maskvos CSKA 66:82 (N.Giffey, T.Schneideris ir L.Sikma po 11/ M.Jamesas 22, D.Hilliardas 21),

Milano „Olimpia“ – Stambulo „Fenerbahce“ 87:74 (S.Rodriguezas 22, A.Gudaitis 14/ J.Vesely ir J.Lauvergne‘is po 14),

Vitorijos „Baskonia“ – Pirėjo „Olympiakos“ 82:66 (T.Šengelija 25, Y.Fallis 8, 16 atk.kam./ B.Paulas 15),

Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL 70:56 (Z.LeDay 13, Th.Walkupas 12, M.Grigonis 11/ T.Jekiri 10).

Naudingiausias turo žaidėjas: T.Šengelija („Baskonia“) – 25 tšk. (9/16 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 1/1 baudos), 9 atk.kam. ir 28 balai per 30 min.

Rezultatyviausi turo žaidėjai: T.Šengelija – 25, M.Jamesas (CSKA) – 22, J.Fredette‘as („Panathinaikos“) – 22, N.Mirotičius („Barcelona“) – 21, D.Hilliardas (CSKA) – 21.

Daugiausiai žiūrovų: „Anadolu Efes“ – 15167.

Lentelė: CSKA ir „Barcelona“ – po 4, „Anadolu Efes“, „Chimki“ ir „Olimpia“ – po 3, „Bayern“, „Baskonia“, „Panathinaikos“, „Žalgiris“, „Maccabi“, „Real“ ir ASVEL – po 2, „Crvena Zvezda“, „Olympiakos“, ALBA, „Fenerbahce“ ir „Zenit“ – po 1, „Valencia“ – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.