EUROLYGA 2023

Krepšinio savaitgalis: favoritus klupdanti „Zaragoza“ ir pirmoji K. Maksvyčio pergalė

Mantas Kalnietis liūdino keliauti į Lietuvą besirengiantį Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą, Salonikų „Aris“ snaiperis Martynas Gecevičius mėtė tritaškius į Atėnų „Panathinaikos“ krepšį, Renaldo Seibučio laikianti „Zaragoza“ parklupdė „Barcelona“ žvaigždyną.

K.Maksvytis Rusijoje iškovojo pirmąją pergalę.<br>G.Šiupario nuotr.
K.Maksvytis Rusijoje iškovojo pirmąją pergalę.<br>G.Šiupario nuotr.
 Ž.Obradovičiaus kariauna įkrito į duobę.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ž.Obradovičiaus kariauna įkrito į duobę.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2019, 7:34 AM, atnaujinta Oct 28, 2019, 7:36 AM

Italijos lygos šeštajame ture nežaidė nė vienas iš trijų šios šalies klubuose registruotų lietuvių, Šarūno Vasiliausko taškai neišgelbėjo Gaziantepo komandos žaidžiant su vienvaldžiais Turkijos lygos lyderiais, Kazys Maksvytis iškovojo pirmąją pergalę prie Permės „Parma“ vairo.

Tartu klube sumažėjo lietuvių skaičius, Mindaugas Kupšas praleido Izraelio lygos milžinų mūšį, o Donatas Tarolis laimėjo tautiečių dvikovą Rumunijos lygoje.

Toks buvo praėjęs savaitgalis užsienio klubuose žaidžiantiems Lietuvos krepšininkams.

Savaitgalio lietuvis

M.Gecevičius. Salonikų „Aris“ gynėjas Martynas Gecevičius bandė priešintis Graikijos čempionui Atėnų „Panathinaikos“ klubui. Dažnai ir taikliai iš toli šaudęs lietuvis per 33 min. pelnė 23 taškus (1/1 dvitaškio, 7/11 tritaškių) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, tačiau varžovų arenoje pustrečio kėlinio puikiai kovojusiam „Aris“ (Salonikų krepšininkai 23-iąją min. atsiliko tik 51:52) neužteko jėgų ir „Panathinaikos“ šventė pergalę 108:86.

Graikijos lygoje „Aris“ laimėjo tik 1 iš 5 rungtynių, o M.Gecevičius pelno vidutiniškai 12,8 taško.

Aukštyn

„Zaragoza“. Saragosos komanda nepasigenda dėl traumos žaisti negalinčio Renaldo Seibučio. Puikiai ACB lygos sezoną pradėjusi „Zaragoza“ sekmadienį namie nugalėjo „Barcelona“ ekipą 89:83 ir įsitvirtino antrojoje vietoje. Saragosos arenoje susitiko du praėjusį sezoną LKL žaidę krepšininkai. Iš Vilniaus „Ryto“ į „Zaragoza“ perėjęs D.J.Seeley pelnė 15 taškų (jis ir vokietis Robinas Benzingas buvo rezultatyviausi nugalėtojų žaidėjai), iš Kauno „Žalgirio“ į „Barcelona“ persikraustęs Brandonas Daviesas įmetė 21 tašką (jis ir kitas „mėlynų-granatinių“ aukštaūgis Nikola Mirotičius buvo rezultatyviausi rungtynių žaidėjai).

Po 6 turų ACB lygoje pirmauja visas 6 rungtynes laimėjęs „Real“. „Zaragoza“ iškovojo 5 pergales ir užima antrąją vietą.

K.Maksvytis. Kazys Maksvytis pralaužė ledus. Lietuvio treniruojama Permės „Parma“ šeštadienį namie nugalėjo Talino „Kalev-Cramo“ ekipą 85:74 ir iškovojo pirmąją pergalę Vieningoje lygoje. Tai kartu buvo pirmoji K.Maksvyčio pergalė oficialiose varžybose vadovaujant Permės krepšininkams. Iki tol „Parma“ patyrė tris pralaimėjimus.

Du Lietuvos krepšininkai prie pirmosios „Parma“ pergalės prisidėjo nežymiai. Adas Juškevičius per 17 min. pelnė 7 taškus (1/2 tritaškių, 4/4 baudų), Eigirdas Žukauskas per 26 min. įmetė 6 taškus (2/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų).

„Olimpija“. Prieš sezoną finansinį užnugarį užsitikrinusi ir kelis patyrusius Pietų slavų šalių krepšininkus pakvietusi Liublianos „Olimpija“ vykdo atgimimo planą. Garsiausias Slovėnijos klubas ypač svarią pergalę pasiekė šeštadienį, kai namie parklupdė kitą Adrijos lygos favoritą Belgrado „Partizan“ klubą 85:69.

„Olimpija“ laimėjo visas ketverias rungtynes ir pirmauja Adrijos lygoje, o abu didieji Belgrado klubai „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ suklupo jau po du kartus.

„Maccabi“. Tel Avivo „Maccabi“ įtikinamai laimėjo Izraelio lygos favoritų dvikovą. Nors „geltonieji“ mačą pradėjo prasčiau ir iki pertraukos beveik visą laiką keliais taškais atsiliko nuo Jeruzalės „Hapoel“ klubo, nuo trečiojo kėlinio pradžios „Maccabi“ žaidė daug geriau ir vienu metu buvo įgijęs net 23 taškų persvarą. „Maccabi“ laimėjo rungtynes 89:73.

„Hapoel“ vidurio puolėjas Mindaugas Kupšas nebuvo registruotas dėl legionierių limito. Nors jis rugsėjį žaidė per Izraelio lygos taurės turnyrą, kuriame „Hapoel“ pranoko visus varžovus, per Izraelio pirmenybių rungtynes lietuvis dar nė sykio nebuvo įtrauktas į dvyliktuką.

M.Teodosičius. Milošas Teodosičius išsaugojo Bolonijos „Virtus“ klubui vienvaldžio lyderio poziciją Italijos lygoje. „Virtus“ išvykoje labai sunkiai palaužė Brešos „Leonessa“ komandą 82:80, o M.Teodosičius vos per 22 min. pelnė 25 taškus, o paskutinėmis sekundėmis įtvirtino Bolonijos klubo pergalę taikliu tritaškiu (po jo rezultatas tapo 82:77).

Bolonijos „Virtus“ per 6 turus iškovojo 6 pergales ir yra vienintelis taškų nepraradęs klubas.

Žemyn

Ž.Obradovičius. Stambulo „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius per Turkijos lygos rungtynes prarado savitvardą ir buvo nubaustas technine pražanga. „Fenerbahce“ strategui sunku išlikti ramiam, nes jo auklėtiniai ne tik atsidūrė tarp atsiliekančių Eurolygoje, bet ir išklydo iš pergalių kelio Turkijos lygoje. Sekmadienį Stambulo derbyje „Fenerbahce“ varžovų aikštėje net 64:83 pralaimėjo „Galatasaray“ klubui.

„Fenerbahce“ pirmajame kėlinyje pirmavo dviženkliu skirtumu, o ketvirtojo kėlinio pradžioje atsiliko tik 57:61. Tačiau per likusią mačo dalį „Galatasaray“ tiesiog sutraiškė grėsmingus varžovus.

Superlygoje pirmąją nesėkmę patyręs „Fenerbahçe“ dalijasi antrąją vietą su Bursos „Tofaş“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Galatasaray“. Pirmauja visas 5 rungtynes laimėjusi Izmyro „Karşıyaka“.

„Gaziantep“. Į Turkijos lygos lentelės dugną grimzta Gaziantepo klubas, kuriame žaidžia Šarūnas Vasiliauskas. „Gaziantep“ laimėjo pirmąsias sezono rungtynes, bet po to įklimpo nesėkmių liūne ir šeštadienį patyrė jau ketvirtą iš eilės nesėkmę – namie nusileido Izmyro „Karşıyaka“ klubui 67:83.

Vos ne vienintelis šeimininkų komandos šviesulys buvo Š.Vasiliauskas, kuris per 29 min. pelnė 20 taškų (3/3 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 5/6 baudų). Š.Vasiliausko vidurkis yra 8,6 taško.

„Tartu Ülikool“. Latvijos-Estijos lygos autsaiderėje „Tartu Ülikool“ komandoje lietuvių skaičius sumažėjo nuo trijų iki dviejų. Sezonui net neįsibėgėjus su Tartu atsisveikino Martynas Mažeika. Jis žaidė 3 rungtynes ir per jas pelnydavo 16 taškų bei atlikdavo 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Tartu Ülikool“, kurioje dar liko Adomas Drungilas (vid. 17,6 tšk. ir 10,6 atk.kam.) bei Grantas Vasiliauskas (7,3 tšk.), laimėjo pirmąsias Latvijos-Estijos lygos rungtynes, bet po to patyrė keturias iš eilės nesėkmes.

Įdomu, kad M.Mažeika pakartojo užpernykštį manevrą. 2017 metų rudenį klaipėdietis buvo sudaręs sutartį su Talino „Kalev-Cramo“, bet irgi jau spalio mėnesį išvyko iš Estijos.

„Stal“. Iškovoti pirmosios pergalės Lenkijos lygoje niekaip nepavyksta Ostrovo „Stal“ komandai, kurioje žaidžia Paulius Dambrauskas. Nors penktadienį lietuvis buvo rezultatyvus ir per 26 min. pelnė 19 taškų, „Stal“ savo aikštėje net 71:96 nusileido Mindaugo Budzinausko treniruojamai Ščecino „King“ ekipai.

„Stal“ pralaimėjo visas 5 rungtynes, o P.Dambrausko vidurkis yra net 17 taškų. „King“ per 5 turus pasiekė 4 pergales ir atsilieka tik nuo visas 5 rungtynes laimėjusio Torūnės „Polski Cukier“.

„Zenit“. Sankt Peterburgo „Zenit“ prieš kelionę į Kauną, kur trečiadienį žais Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“, patyrė skaudžią nesėkmę Vieningoje lygoje. Pusę mačo puikiai žaidę Sankt Peterburgo krepšininkai savo aikštėje 23-iąją min. pirmavo prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą 60:42, bet išbarstė visą persvarą ir pralaimėjo 80:86. „Lokomotiv“ gynėjas Mantas Kalnietis per 22 min. pelnė 8 taškus (1/1 tritaškio, 5/6 baudų).

„Zenit“ laimėjo tik 2 iš 5 rungtynių, o 4 kartus žaidusio „Lokomotiv“ sąskaitoje yra 3 pergalės. Vieningoje lygoje pirmauja Rimo Kurtinaičio treniruojamas „Chimki“, laimėjęs visas 5 rungtynes.

Ispanijos lyga

6 turas. Madrido „Real“ – „Manresa“ (D.Dulkys 3) 94:74,

„Zaragoza“ (D.J.Seeley 15, R.Seibutis traumuotas) – „Barcelona“ (B.Daviesas 21) 89:83,

„Bilbao“ (A.Kulboka 9) – „Fuenlabrada“ (E.Mockevičius 6) 92:80,

Malagos „Unicaja“ – Madrido „Estudiantes“ (D.Giedraitis nežaidė) 62:67,

Las Palmaso „Gran Canaria“ – Badalonos „Joventut“ 68:79, Mursijos UCAM – Santjago „Obradoiro“ (F.Magee 32) 90:95, Burgoso „San Pablo“ – „Valencia“ 62:93, Sevilijos „Real Betis“ – „Andorra“ (C.Hannah 18) 86:81, Lagūnos „Tenerife“ – Vitorijos „Baskonia“ 78:79.

Pirmauja: „Real“ – 6, „Zaragoza“ – 5, „Barcelona“, „Bilbao“ ir „San Pablo“ – po 4,

Kitos lietuvių komandos: „Estudiantes“ – 3, „Fuenlabrada“ – 2, „Manresa“ – 1.

Italijos lyga

6 turas

Romos „Virtus“ – Milano „Olimpia“ (A.Gudaitis nežaidė) 73:79, „Cantu“ – Sasario „Dinamo“ (P.Sorokas nežaidė) 70:87, Pėzaro „Victoria Libertas“ (T.Lydeka nežaidė) – Emilijos Redžo „Grissin Bon“ 65:90,

„Varese“ – Brindizio „Happy Casa“ 102:78, Brešos „Leonessa“ – Bolonijos „Virtus“ 80:82, Venecijos „Reyer“ – Kremonos „Vanoli“ 67:55, Trento „Dolomiti Energia“ – Trevizo „De Longhi“ 76:71, Bolonijos „Fortitudo“ – Pistojos „OriOra“ 82:71.

Pirmauja: Bolonijos „Virtus“ – 6/6, „Dinamo“ – 4/5, „Grissin Bon“, „Happy Casa“, „Fortitudo“ – 4/6.

Kitos lietuvių komandos: „Olimpia“ – 3/6, „Victoria Libertas“ – 0/5.

„Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis nebuvo registruotas per Italijos sostinėje vykusias rungtynes, tačiau sekmadienį į aikštę grįžo kitas dėl traumos sezono pradžią praleidęs Milano komandos krepšininkas – buvęs „Ryto“ gynėjas Nemanja Nedovičius.

Italijos čempionas „Reyer“ antradienį Vilniuje žais Europos taurės rungtynes su „Rytu“. Venecijos klubas šalies pirmenybėse kol kas laimėjo pusę rungtynių – 3 iš 6.

Turkijos lyga

5 turas. „Gaziantep“ (Š.Vasiliauskas 20) – Izmyro „Karşıyaka“ 67:83,

Stambulo „Galatasaray“ – Stambulo „Fenerbahçe“ 83:64, Ankaros „Türk Telekom“ – Stambulo „Darüşşafaka“ 85:70, „Bahçeşehir“ – Bursos „Tofaş“ 85:92, „Afyon“ – Stambulo „Beşiktaş“ 73:68, „Busaspor“ (A.Freemanas 30) – Stambulo „Anadolu Efes“ (V.Micičius 21) 86:95.

Pirmauja: „Karşıyaka“ – 5, „Tofaş“, „Anadolu Efes“, „Fenerbahçe“ ir „Galatasaray“ – po 4.

Lietuvių komandos: „Gaziantep“ – 1.

Dvi Turkijos komandos šią savaitę žais su Lietuvos klubais. Trečiadienį „Türk Telekom“ viešės Lietuvoje ir susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“, o penktadienį „Fenerbahçe“ priims „Žalgirį“.

Turkijos lygoje „Fenerbahce“ per 5 turus iškovojo 4 pergales, „Türk Telekom“ – 3.

Vokietijos lyga

5 turas. Viurcburgo „s.Oliver“ (R.Pipiras 8) – Miuncheno „Bayern“ 82:90, Hamburgo „Towers“ – Bambergo „Brose“ (A.Marei 21) 59:89.

Pirmauja: Krailsheimo „Merlins“ ir „Bayern“ – po 5/5, ALBA – 4/4, „Brose“ ir Liudvigsburgo „Riesen“ – 4/5.

Kitos lietuvių komandos: „s.Oliver“ – 2/5.

Prancūzijos lyga

6 turas. Limožo CSP (O.Varanauskas 2) – Šalono-Reimso „Champagne“ 92:79,

Roano „Chorale“ – Vilerbano ASVEL 69:73, Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ (N.De Jongas 31, T.Leslie 21) – „Boulogne-Levallois“ 110:114 (po pratęsimo), „Monaco“ (D.Bostas 17) – Strasbūro SIG (J.Grantas 10) 86:70, Dižono JDA – Gravlino-Diunkerko „Maritime“ 95:76.

Pirmauja: ASVEL – 7/7, „Boulogne-Levallois“ – 6/6, „Monaco“, Burgo „Jeunesse Laique“ ir JDA – po 5/6.

Lietuvių komandos: CSP – 2/6.

Graikijos lyga

5 turas. Atėnų „Panathinaikos“ – Salonikų „Aris“ (M.Gecevičius 23) 108:86,

„Rethymno“ – Atėnų AEK (J.Mačiulis 3, 1/5 metimų) 75:67,

Atėnų „Peristeri“ – „Laurio“ 88:62, Limno „Efaistos“ – Patrų „Prometheas“ 72:75, Rodo „Kolossos“ – Salonikų PAOK 87:66.

Pirmauja: „Panathinaikos“ ir „Peristeri“ – po 5, „Prometheas“ – 4.

Lietuvių komandos: „Aris“ ir AEK – po 1.

PAOK klubas antradienį namie žais Čempionų lygos rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“. Graikijos lygoje PAOK kol kas laimėjo tik vienerias rungtynes su „Larisa“, o praėjusį šeštadienį patyrė trečiąjį iš eilės pralaimėjimą.

Rusijos lyga

5 turas. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ (M.Kalnietis 8) 80:86,

Permės „Parma“ (A.Juškevičius 7, 6 rez.perd., E.Žukauskas 6) – Talino „Kalev-Cramo“ 85:74,

Minsko „Cmoki“ – Kazanės „Uniks“ 80:84.

Pirmauja: „Chimki“ – 5/5, „Lokomotiv“, „Nižnij Novgorod“ ir Krasnojarsko „Jenisej“ – po 3/4.

Kitos lietuvių komandos: „Parma“ – 1/4.

Izraelio lyga

4 turas. Tel Avivo „Maccabi“ – Jeruzalės „Hapoel“ (M.Kupšas neregistruotas) 89:73.

Pirmauja: Tel Avivo „Maccabi“ – 4/4, „Gilboa Galil“ – 3/3, Jeruzalės „Hapoel“ ir Rišono „Maccabi“ – po 3/4.

Adrijos lyga

4 turas. „Zadar“ – Zagrebo „Cibona“ (D.Sabeckis neregistruotas) 78:82,

Liublianos „Olimpija“ – Belgrado „Partizan“ 85:69, Koperio „Primorska“ – Baro „Mornar“ (D.Needhamas 15, D.Markota 13, M.Bjelica 12) 101:83, Podgoricos „Budućnost“ – Novo Mesto „Krka“ 80:60, Belgrado „Crvena Zvezda“ – Belgrado „Mega“ 88:70.

Pirmauja: „Olimpija“ – 4, „Budućnost“, „Primorska“ ir FMP – po 3.

Lietuvių komandos: „Cibona“ – 1.

Lenkijos lyga

5 turas. Ostrovo „Stal“ (P.Dambrauskas 19, 6 atk.kam.) – Ščecino „King“ (tr.M.Budzinauskas) 71:96,

Torūnės „Polski Cukier“ – „Dąbrowa“ 100:64, Liublino „Start“ – Gdynės „Arka“ 66:95.

Pirmauja: „Polski Cukier“ – 5, Vloclaveko „Anwil“, „Arka“, „King“ ir Sopoto „Trefl“ – po 4.

Kitos lietuvių komandos: „Stal“ – 1.

Rumunijos lyga

3 turas. A grupė.

Klužo „Universitatea“ (D.Tarolis 11, 6 atk.kam.) – „Oradea“ (A.Valeika 11, 7 atk.kam.) 89:82,

„Craiova“ – Piteščio „Argeš“ (J.Tamulis 0) 80:76.

Pirmauja: „Universitatea“ – 3, „Sibiu“ ir „Craiova“ – po 2, „Oradea“ ir „Argeš“ – po 1.

B grupė. Bukarešto „Voluntari“ (D.Borovnjakas 19, S.Buterlevičius 17) – „Mediaš“ 85:72.

Pirmauja: „Voluntari“ – 3.

Latvijos-Estijos lyga

Rygos VEF (J.Blūmas 20) – „Jūrmala“ (D.Krestininas 10) 99:71,

Talino „Kalev-TLU“ – „Tartu Ülikool“ (A.Drungilas 4, 8 atk.kam., G.Vasiliauskas nežaidė) 73:68, Rygos LU – „Ventspils“ 61:98.

Pirmauja: VEF ir „Ogre“ – po 6/6, „Ventspils“ ir „Rapla“ – po 5/6.

Lietuvių komandos: „Jūrmala“ – 3/5, „Tartu Ülikool“ – 1/5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.