EUROLYGA 2023

Lietuvių ekipos Eurolygoje pralaimėjo Rusijos klubams

Europos taurės turnyre puikiai žaidžianti Bydgoščiaus „Artego“ puolėja Laura Miškinienė pasiekė jau trečią dvigubą dviženklį ir su komandos draugėmis šventė trečią pergalę. Dvigubu dviženkliu per laimėtas rungtynes pasižymėjo ir kita Lietuvos krepšininkė Laura Juškaitė iš Gožuvo AZS.

Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido Orenburgo „Nadežda“ klubui.<br>G.Šiupario nuotr.
Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido Orenburgo „Nadežda“ klubui.<br>G.Šiupario nuotr.
Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido Orenburgo „Nadežda“ klubui.<br>„Mskruzomberok.sk“ nuotr.
Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido Orenburgo „Nadežda“ klubui.<br>„Mskruzomberok.sk“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 1, 2019, 12:27 PM

Tuo tarpu Eurolygoje abi lietuvės šią savaitę žaidė nerezultatyviai, o jų komandos pripažino Rusijos klubų pranašumą. Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido Orenburgo „Nadežda“ klubui, o Venecijos „Reyer“ su Gintare Petronyte trečiadienį nepasipriešino Eurolygos čempionės vardą ginančiai Jekaterinburgo UGMK ekipai.

Eurolygos trečiajame ture „Castors“ krepšininkės šią savaitę keliavo į Pietų Urale esantį Orenburgo miestą, kuriame po lygios kovos pralaimėjo „Nadežda“ komandai 55:62.

Įtampa Orenburgo arenoje tvyrojo visas 40 minučių – pirmaujanti komanda keitėsi net 17 kartų, o didžiausias skirtumas buvo vos 7 taškai. Viešnioms iš Belgijos nutolti tokiu skirtumu pavyko trečiajame kėlinyje, o šeimininkės didžiausią persvarą susikrovė paskutinėmis akimirkomis.

„Castors“ vidurio puolėja E.Šikšniūtė žaidė 22 min., pelnė 4 taškus (2/5 dvitaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

„Reyer“ su kita Uralo krašto komanda UGMK žaidė namie, bet tik pirmajame kėlinyje sugebėjo priešintis Eurolygos čempionėms. Jau antrajame kėlinyje Jekaterinburgo krepšininkės pradėjo sparčiai tolti ir laimėjo 86:61. G.Petronytė žaidė 13 min., pelnė 4 taškus (1/3 dvitaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

G.Petronytės vidurkiai yra 9,7 taško ir 5,7 atkovoto kamuolio, E.Šikšniūtės – 6,7 taško ir 5 atkovoti kamuoliai.

„Reyer“ ir „Castors“ per tris turus iškovojo po vieną pergalę ir A grupėje dalijasi ketvirtąją vietą. Pirmauja visas trejas rungtynes laimėjusios UGMK ir Prahos USK komandos, „Nadežda“ nugalėjo du kartus.

Europos taurės trečiajame ture „Artego“ krepšininkės namie po permainingos kovos palaužė Stambulo „Galatasaray“ komandą 79:75. Po trijų kėlinių „Artego“ atsiliko 56:64, o likus žaisti 4 min. rezultatas buvo lygus 71:71, bet pabaigoje geriau žaidė šeimininkės.

Trečią dvigubą dviženklį pasiekusi „Artego“ puolėja L.Miškinienė visas 40 min. žaidė be keitimo. Ji pelnė 14 taškų (5/11 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų) ir atkovojo 13 kamuolių. L.Miškinienės sezono vidurkiai – 15,3 taško ir 15 atkovotų kamuolių.

Kitoje Lenkijos ir Turkijos klubų dvikovoje dvigubu dviženkliu pasižymėjo Gožuvo AZS puolėja Laura Juškaitė. Gožuvo komanda savo aikštėje nugalėjo Adanos „Botas“ klubą 72:67, o geriausias sezono rungtynes sužaidusi L.Juškaitė per 33 min. pelnė 21 tašką (5/11 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 14 kamuolių. Europos taurės turnyre L.Juškaitė pelno vidutiniškai 17 taškų ir atkovoja 9,7 kamuolio.

Žymiau mažiau prie savo komandos pergalės prisidėjo Gernikos „Bizkaia“ puolėja Gintarė Mažionytė. Per rungtynes, kuriose „Bizkaia“ išvykoje sutriuškino Koimbros „Olivais“ klubą 70:46 , G.Mažionytė žaidė 24 min., pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir atkovojo 6 kamuolius. Jos vidurkiai – 4 taškai ir 3,7 atkovoto kamuolio.

Nieko gero šį sezoną nenuveikia „Luleå“ gynėja Santa Baltkojienė. „Luleå“ ketvirtadienį namie pralaimėjo Sfentu Georgės „Sepsi“ klubui 74:81, o S.Baltkojienė per 17 min. nepelnė nė taško (0/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio). Jos vidurkis yra 4 taškai.

„Artego“ per tris turus iškovojo tris pergales, AZS ir „Bizkaia“ laimėjo po du kartus, o „Luleå“ pralaimėjo visas trejas rungtynes.

Eurolyga. 3 turas

A grupė

Orenburgo „Nadežda“ – Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 4, 5 atk.kam.) 62:55,

Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 4) – Jekaterinburgo UGMK 61:86,

Prahos USK – Mersino „Cukurova“ 82:28, Rygos TTT – Buržo „Tango“ 55:70.

Lentelė: USK ir UGMK – po 3, „Nadežda“ – 2, „Reyer“, „Cukurova“, „Tango“ ir „Castors“ – po 1, TTT – 0.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ – Gdynės „Arka“ 68:48, „Lattes-Montpellier“ – Kursko „Dinamo“ 76:64, Žeronos „Spar“ – „Sopron“ 64:58, Skijaus „Famila“ – Liono ASVEL 69:59.

Lentelė: „Sopron“, „Lattes-Montpellier“, „Dinamo“, „Fenerbahçe“ ir „Famila“ – po 2, ASVEL ir „Spar“ – po 1, „Arka“ – 0.

Europos taurė. 3 turas

A grupė

Gožuvo AZS (L.Juškaitė 21, 14 atk.kam.) – Adanos „Botas“ 72:67.

Lentelė: „Botas“, AZS ir Ramlos „Elicur“ – po 2, Brno KP – 0.

E grupė

Bydgoščiaus „Artego“ (L.Miškinienė 14, 13 atk.kam.) – Stambulo „Galatasaray“ 79:75,

„Luleå“ (S.Baltkojienė 0, 0/6 metimų) – Sfentu Georgės „Sepsi“ 74:81.

Lentelė: „Artego“ – 3, „Sepsi“ – 2, „Galatasaray“ – 1, „Luleå“ – 0.

F grupė

Koimbros „Olivais“ – Gernikos „Bizkaia“ (G.Mažionytė 4, 6 atk.kam.) 46:70.

Lentelė: Salamankos „Perfumerias Avenida“ – 3, „Bizkaia“ – 2, Djoro „Uni“ – 1, „Olivais“ – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.