EUROLYGA 2023

Turkiją prisijaukinęs Š. Vasiliauskas – apie „Fenerbahce“ bėdas ir ypatingą Eurolygos sezoną

„Sunku kažkaip patikėti, bet jau pripratau čia ir kažkaip niekas nebešokiruoja“, – apie gyvenimą Turkijoje pastaruosius metus lrytas.lt pasakojo krepšininkas Šarūnas Vasiliauskas.

 Š.Vasiliauskas Turkijoje žaidžia ketvertus metus.<br>FIBA com nuotr.
 Š.Vasiliauskas Turkijoje žaidžia ketvertus metus.<br>FIBA com nuotr.
 Š.Vasiliauskas Turkijoje žaidžia ketvertus metus.<br>FIBA com nuotr.
 Š.Vasiliauskas Turkijoje žaidžia ketvertus metus.<br>FIBA com nuotr.
 Š.Vasiliauskas Turkijoje žaidžia ketvertus metus.<br>Twitter.com nuotr.
 Š.Vasiliauskas Turkijoje žaidžia ketvertus metus.<br>Twitter.com nuotr.
 Stambulo komanda penktadienį priima žalgiriečius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Stambulo komanda penktadienį priima žalgiriečius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis su Rusijos klubo žingsniuoja pergalingai.<br>Twitter.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis su Rusijos klubo žingsniuoja pergalingai.<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Specialiai lrytas.lt, Stambulas (Turkija)

2019-11-01 11:44, atnaujinta 2019-11-01 16:46

Sportininkas pripažino, kad pirma pažintis su šia šalimi buvo sunkoka, tačiau vėliau gyvenimas Turkijoje ėmė patikti.

„Pirmi metai buvo labai sunkūs. Tikėjimas kitoks, vairavimo ypatumai skiriasi nuo Lietuvos, pats maistas kitoks. Teko prie visko prisitaikyti. Dabar jau galima sakyti, kad viskas tapo įprasta ir tikrai patinka čia gyventi.

Labai pasijaučia kainų skirtumas, kadangi čia viskas pigiau nei Europoje ar Lietuvoje, ypač kalbant apie maistą.

Čia gali už penkis eurus gauti du bilietus į kiną ir dar gausi spragėsių bei atsigerti. Tas tikrai patinka“, – savo patirtimi svečioje šalyje dalinosi Š.Vasiliauskas.

30-metis gynėjas jau ketvertus metus rungtyniauja Turkijos aukščiausioje lygoje ir šiuo metu vilki „Gaziantep“ komandos marškinėlius. Praėjusiame sezone žaidėjas su savo komanda Turkijoje reguliariajame sezone finišavo penktoje vietoje, o atkrintamosiose buvo eliminuoti Stambulo „Galatasaray“ krepšininkų.

Vis tik šis sezonas Š.Vasiliauskui prasidėjo itin sunkiai ir komanda buksuoja: Turkijoje laimėjo tik kartą, o FIBA Čempionų lygoje patyrė tris nesėkmės paeiliui.

Pats krepšininkas Turkijos lygoje pelno 8,6 taško per rungtynes ir atlieka 3,4 rezultatyvaus perdavimo. Paskutinėse čempionato rungtynėse jis blykstelėjo ir į Izmyro „Karsıyaka“ krepšį sumetė 20 taškų.

„Sezonas prasidėjo mums ne taip, kaip visi norėjo, o ypač, kaip praėjusį buvo iškovoję daug pergalių. Tačiau šiemet pasikeitė nemažai žaidėjų ir tas pergales pasiekt tapo vis sunkiau. Tai rodo, kad pasitempė kitos Turkijos komandos. Tiesa, vietiniame fronte visos mūsų varžovės buvo Eurolygos arba Europos taurės dalyvės.

Taigi, sezono startas sunkokas, turime naujų žaidėjų, matysime, kaip viskas klostytis toliau“, – atskleidė Š.Vasiliaukas.

Spalio 6 dieną jam teko stoti į dvikovą ir prieš Eurolygoje košmariškai startavusią Stambulo „Fenerbahce“ komandą. Lietuvis į Željko Obradovičiaus auklėtinių krepšį įsūdė tris tolimus metimus, tačiau tai „Gaziantep“ nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir jo komanda nusileido 75:84.

Būtent „Fenerbahce“ penktadienį Eurolygoje namuose priims Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Stambulo komanda kol kas savo kišenėje turi vos vieną pergalę po penkių turų. Ir nors tai puikus šansas tuo pasinaudoti „Žalgiriui“ ir iškovoti svarbų tašką Eurolygoje, tačiau Š.Vasiliauskas tiki, kad sezono eigoje „Fenerbahce“ bėdas išspręs ir žais finalo ketverte.

„Juos kamuoja traumos nuo praėjusio sezono pabaigos. Kažkas pasveiksta, kažkas vėl iškrenta. Jų žaidėjams tenka didelis krūvis, žaidžia ne tik Eurolygoje, bet ir labai stiprioje Turkijos lygoje, kur visi nori nukauti Eurolygos grandus. Juolab, kad vietiniame čempionate gali žaisti tik penki legionieriai.

Tačiau „Fenerbahce“ tikrai dar neatranda savo žaidimo nei Turkijoje, nei Eurolygoje. Bet tai nereiškia, kad jie nebus finalo ketverte. Sunkus sezono startas ir jiems, bet dar yra laiko viską susitvarkyti“, – apie būsimus Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių varžovus įžvalgomis dalinosi krepšininkas.

Š.Vasiliauskas akylai stebi įvykius Eurolygoje, o šiame sezone daugybę lietuviškų akcentų ketvirtadienius ir penktadienius padaro itin laukiamus.

„Mana labai patinka domėtis visais lietuviškais akcentais. Džiugu dėl pergalingai žingsniuojančios „Chimki“ komandos, kur visas trenerių štabas lietuviškas, o kai kuriuos ir asmeniškai pažįsti, tai prideda dar daugiau traukos stebėti jų žaidimą.

Ne ką mažiau džiugu ir Kęstučio Kemzūros ir Mindaugo Kuzminsko, kur jie galbūt susiderės ir pradės eiti pergalingu keliu, o prie jų dar ir Donaldas Kairys prisijungė, nes treneriai iš Lietuvos gali ir daugiau pritraukti mūsiškių.

Smagu, kad Roko Giedraičio žaidimo, jis tikrai yra didelį potencialą turintis žaidėjas ir būtent tą jis įrodinėja. Ir ne bet kur kitur, o Eurolygoje.

Visi šitie dalykai, prijungus dar „Žalgirį“, padaro ketvirtadienius ir penktadienius ypač laukiamus“, – atskleidė iš Kauno kilęs krepšininkas.

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ išvykoje pasiners į dar vieną Eurolygos dvikovą, kuomet išvykoje susikaus su Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkais. Rungtynės prasidės 19 val. 45 min. Lietuvos laiku.

Po penkių turų kauniečiai turi iškovojo 2 pergales ir rikiuojasi 11-oje vietoje, o „Fenerbahce“ kol kas turi vieną pergalę ir turnyro lentelėje užima klubui košmariškai atrodančią priešpaskutinę vietą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.