EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kelyje – istoriškai sunkiai įveikiamas klubas

Šį penktadienį Kauno „Žalgiris“ surems ginklus Eurolygoje su „Barcelona“ komanda ir sieks ketvirtosios pergalės.

Į Kauną su „Barcelona“ atvyko du buvę „Žalgirio“ žaidėjai – K.Pangosas ir šiemet persikraustęs B.Daviesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į Kauną su „Barcelona“ atvyko du buvę „Žalgirio“ žaidėjai – K.Pangosas ir šiemet persikraustęs B.Daviesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brandonas Daviesas grįžo į Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brandonas Daviesas grįžo į Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2019, 9:26 AM

Lrytas.lt apžvelgia būsimus Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių varžovus.

Klubas. Įkurtas 1899 m. Krepšinio padalinys veikia nuo 1926 m. Spalvos – mėlyna ir granatinė. Arena – 1971 m. atidarytoje „Palau Blaugrana“ yra 7,5 tūkst. vietų.

Laimėjimai. Ispanijos čempionė – 18 kartų (pirmąjį – 1959 m., pastarąjį – 2014 m. Ispanijos taurės laimėtoja – 25 kartus (pastarąjį – 2019 m.). Eurolygos čempionė – 2003 ir 2010 m. Europos Taurių laimėtojų taurės laimėtoja – 1985 ir 1986 m. R.Koračo taurės laimėtoja – 1987 ir 1999 m.

Praėjusį sezoną. Ispanijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2 vietą (27 ir 7), finale pralaimėjo Madrido „Real“ 1:3. Ispanijos taurės finale nugalėjo „Real“ 94:93. Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 5 vietą (18 ir 12), ketvirtfinalyje pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ 2:3.

Optimalus penketas. Thomas Heurtelis (Prancūzija, 30, 189), Cory Higginsas (JAV, 30, 195, Maskvos CSKA), Adamas Hanga (Vengrija, 30, 200), Nikola Mirotičius (Juodkalnija, 28, 208, „Milwaukee Bucks“), Brandonas Daviesas (JAV, 28, 208, Kauno „Žalgiris“). Treneris Svetislavas Pešičius (Serbija, nuo 2018 m. vasario).

Komanda. Jau penkis sezonus iš eilės susigrąžinti Ispanijos čempionės vardo ir patekti į Eurolygos finalo ketvertą nesugebanti „Barcelona“ vasarą krepšinio rinką sudrebino keliais skambiais pirkiniais.

Neabejotinai garsiausia viso Eurolygos tarpsezonio bomba buvo „mėlynų-granatinių“ sutartis su juodkalniečiu N.Mirotičiumi, kuris prieš dešimtmetį į krepšinio žvaigždyną pakilo atstovaudamas Madrido „Real“ klubui, o praėjusius penkis sezonus sėkmingai žaidė NBA čempionate (beje, visus penkis sezonus jo rezultatyvumo vidurkis buvo dviženklis).

Jei į Katalonijos sostinę nebūtų atvykęs N.Mirotičius, vadintis garsiausia tarpsezonio bomba pretenduotų bet kuris iš keturių kitų „Barcelona“ pirkinių: po trijų NBA praleistų sezonų grįžęs Alexas Abrinesas, šių metų Eurolygos čempionas C.Higginsas, praėjusį sezoną į geriausių Eurolygos krepšininkų penketą išrinktas ir iš Kauno „Žalgirio“ į Barseloną persikraustęs B.Daviesas, kuris naujoje komandoje sutiko savo buvusį komandos draugą Keviną Pangosą, bei prieš keturis sezonus į geriausių Eurolygos žaidėjų penketą patekęs Malcolmas Delaney.

Palyginti su šiais pirkiniais, Kevino Seraphino ir Chriso Singletono išvykimas atrodo lyg paminėjimo nevertas mažmožis.

Nors tarpsezoniu „Barcelona“ sudarė visiškai naują branduolį, o sezono pradžioje žaidžia be kelių traumuotų krepšininkų, naujokai ir senbuviai greitai rado bendrą kalbą. Barselonos komanda Eurolygoje ilgiausiai išvengė nesėkmės ir pirmą kartą suklupo tik praėjusią savaitę.

Traumos. Šį sezoną dėl traumų nė vienerių rungtynių dar nežaidė Th.Heurtelis, K.Pangosas ir P.Ribasas. Prancūzijos rinktinės stovykloje susižeidęs Th.Heurtelis turėtų pasveikti tik po Naujųjų metų, o K.Pangosas ir P.Ribasas gali grįžti jau artimiausiu metu. Lapkričio pradžioje susižeidė ir dar apie mėnesį nežais V.Claveras.

Šį sezoną. Ispanijos supertaurės finale pralaimėjo „Real“ 79:89 (B.Daviesas 23, N.Mirotičius 14).

Ispanijos lygoje laimėjo 5 iš 7 rungtynių ir užima trečiąją vietą (pirmauja 7 kartus laimėjęs „Real“ ir 6 kartus laimėjusi „Zaragoza“). „Barcelona“ pralaimėjimus patyrė žaisdama išvykose su „Andorra“ ir „Zaragoza“, o praėjusį sekmadienį namie nugalėjo „Fuenlabrada“ 87:74 (M.Delaney ir B.Daviesas po 12). Lyderiai: N.Mirotičius (21,6 tšk., 5,7 atk.kam.), B.Daviesas (15,7 tšk., 6,7 atk.kam.), M.Delaney (12 tšk., 4,4 rez.perd.) ir C.Higginsas (12 tšk.).

B.Daviesas buvo išrinktas geriausiu rugsėjo mėnesio, N.Mirotičius – geriausiu spalio mėnesio ACB lygos krepšininku. N.Mirotičius yra rezultatyviausias lygos žaidėjas.

Eurolygoje laimėjo 5 iš 6 rungtynių ir dalijasi pirmąją vietą su Maskvos CSKA ir Milano „Olimpia“. „Barcelona“ turnyro pradžioje iškovojo 5 iš eilės pergales, bet praėjusią savaitę patyrė pirmąjį pralaimėjimą svečiuose „Olimpia“ 70:83 (B.Daviesas 15, N.Mirotičius 13). Lyderiai: N.Mirotičius (18,3 tšk., 5,8 atk.kam.), C.Higginsas (11,2 tšk.), K.Kuricas (11 tšk.), B.Daviesas (10,7 tšk.) ir M.Delaney (6,3 tšk., 4,3 rez.perd.). N.Mirotičius turnyre užima ketvirtąją vietą pagal rezultatyvumą.

„Žalgiris“ prieš „Barcelona“. Šios komandos žaidė 29 oficialias rungtynes, per kurias „Žalgiris“ iškovojo 5 pergales. Šiuolaikinėje Eurolygoje „Žalgiris“ laimėjo 5 iš 26 rungtynių. Praėjusį sezoną abejas rungtynes laimėjo „Barcelona“ 88:85 (Kaune) ir 78:72 (Barselonoje), bet prieš tai „Žalgiris“ nugalėjo triskart paeiliui.

Čempionatas startuos lapkričio 28 dieną ir vyks iki gruodžio 8 dienos. Varžybų organizatoriai teigia, kad žiūrovai į renginį bus įleidžiami nemokamai.

„Varžybos vyks kiekvieną dieną nuo 9 valandos ryto. Sportininkai ir sportininkės varžysis šešiose skirtingose amžiaus kategorijose. Tikrai žadame įdomų renginį tiek šio sporto entuziastams, tiek galbūt pirmą kartą tokias varžybas matantiems“, – teigia Lietuvos jėgos trikovės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.