EUROLYGA 2023

Keturis kartus iš eilės „Olympiakos“ parklupdęs Š. Jasikevičius patvirtino: „Žalgiris“ bus stipriausios sudėties

Ketvirtadienį po pietų Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau krovėsi lagaminus į Graikiją ir treniruotėje sveikino su nauju postu ekipos asistentą Darių Maskoliūną. „Kaip sutikome? Pasveikinome Darių – o kaip kitaip dar galima jį sutikti?“, – juokėsi „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius, dabar savo štabe turintis ir Lietuvos rinktinės strategą D.Maskoliūną.

 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Zalgiris.lt nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra vadovauja „Olympiakos“<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Kęstutis Kemzūra vadovauja „Olympiakos“<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-11-14 12:45, atnaujinta 2019-11-14 12:56

Kauniečiai penktadienį išvykoje Eurolygos aštuntojo turo akistatoje žais Pirėjuje su Kęstučio Kemzūros treniruojama „Olympiakos“

Į Pirėjų „Žalgiris“ vyksta šiek tiek nusivylęs – praėjusią savaitę kauniečiai namie ilgai stengėsi išlupti pergalę iš Eurolygos favoritės „Barcelona“ ekipos, tačiau galiausiai krito 86:93.

Po šio pralaimėjimo Kauno klubas Eurolygos turnyro lentelėje su trimis laimėjimais atsidūrė vienuoliktoje pozicijoje.

Tačiau tai kur kas geresnis rezultatas už „Olympiakos“ pasirodymus, kur Pirėjo klubas po septynių akistatų turi vos 2 laimėjimus ir žengia penkioliktoje pozicijoje.

Graikai jau du mačus negali Eurolygoje iškovoti pergalės ir abukart nusileido triuškinančiais skirtumais – pradžioje juos namie sutriuškino Tel Avivo „Maccabi“ 90:65, po to tai pat namie nepasigailėjo turkų Stambulo „Anadolu Efes“ 86:67.

Tiesa, Pirėjo klubas turi ir garsią pergalę – svečiuose sugebėjo įveikti vieną turnyro lyderių Maskvos CSKA (84:79).

„Kaip pasikeitė žaidimas K.Kemzūrai tapus ekipos strategu ir perėmus vadžias iš Davido Blallto? Sunku pasakyti, nes D.Blattas komandai vadovavo tik viename mače, – apie būsimą akistatą kalbėjo Š.Jasikevičius. – Tirai nežinau, ar ji pasikeitė. Žinoma, Kęstutis kažkiek pakoregavo sudėtį, bando į žaidimą įvesti naujokus. Kaip bebūtų, tie patyrę krepšininkai Willie Reedas ir Tayloras Rochestie yra rimtas papildymas. Jie gali nuimti tam tikrą spaudimą nuo tų pačių Vassilio Spanoulio ir Georgio Printezio ir tai svarbiausi pasikeitimai komandoje“.

Abiem komandoms penktadienio akistata itin svarbi siekiant padidinti savo pergalių kraitį.

Žalgiriečiai būsimoje akistatoje su Pirėjo krepšininkais lenkia varžovus pagal daugumą statistikos rodiklių.

„Mums reikia suprasti prieš ką ginamės, kiekvienas žaidėjas turi savo pliusų, tačiau reikia galvoti, kur galima rizikuoti. Svarbiausia, teks kautis, nes namie žaidžiantis Pirėjus kovoja kur kas su didesne fizine jėga nei išvykoje. Kitą vertus, kol kas visi dabar banguojame turnyre – tiek mes, tiek ir jie“, – tikino „Žalgirio“ strategas.

Graikijos komanda žaidžia itin nerezultatyviai – vidutiniškai sukrapšto tik po 71,7 taško, tuo tarpu „Žalgiris“ – 75,7 taško.

Šioje kategorijoje „Olympiakos“ yra priešpaskutinis Eurolygoje.

K. Kemzūros auklėtiniai yra paskutiniai turnyre pagal rezultatyvius perdavimus – vid. 12,9, graikai labai prastai meta baudas – tik 68,9 proc. taiklumu. „Žalgiris“ gali pasigirti, kad nuo baudų linijos pataiko 84,3 proc. tikslumu.

„Žalgiris“ taip pat akivaizdžiai pranoksta oponentus tritaškių taiklumu – atitinkamai 36,9 ir 29,9 proc. Ir šioje šioje statistikos skiltyje „Olympiakos“ užima paskutinę vietą.

„Olympiakos“ gretose daugiausia taškų pelno veteranas sunkusis puolėjas Georgios Printezis – vidutiniškai po 12. Jis atkovoja 3,6 kamuolio, renka 13,6 naudingumo balo.

Vidurio puolėjas Nikola Milutinovas įmeta 9,6 taško, sugriebia net 11,1 kamuolio. Serbas yra geriausias Eurolygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių. Jis sukaupia 19,7 naudingumo balo.

Gynėjas Brandonas Paulas pelno 10,1 taško. Veteranas gynėjas Vassilis Spanuolis įmeta po 9 taškus, atlieka 3,3 perdavimo, bet iš toli atakuoja tik 28,3 proc. tikslumu.

Buvęs žalgirietis antrosios linijos žaidėjas Willas Cherry renka 4,5 taško.

„Olympiakos“ su „Žalgiriu“ šiuolaikinėje Eurolygoje tarpusavyje kovos 23-iąjį kartą ir kol kas 12-10 pirmauja Graikijos komanda, tačiau kauniečiai triumfavo pastarosiose ketveriose tarpusavio rungtynėse.

– Kaip situacija su Mariaus Grigonio čiurnos trauma?, – buvo paklaustas Š.Jasikevičius.

– Taip pat, kaip ir buvo.

– Tačiau Pirėjuje žais visi? Visi žaidėjai sveiki?

– Taip. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.