EUROLYGA 2023

LKF generalinis sekretorius M. Špokas apie gautą atrankos turnyrą: „Turėsime ramesnį pasirengimą“

FIBA penktadienį paskelbė keturias šalis, kuriose vyks olimpiados atrankos turnyrai. Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pasiekė savo – kvalifikacija vyks ir Lietuvoje, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Špokas.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Špokas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 1:55 PM, atnaujinta Nov 15, 2019, 5:06 PM

Taip pat dėl likusių keturių bilietų į Tokiją bus varžomasi  Kroatijos Splito mieste, Serbijoje – Belgrade bei Kanadoje – Viktorijoje.

Jau aišku, kad Darius Maskoliūno auklėtiniai tikrai nežais vienoje atrankoje su minėtų šalių atstovais, tad taip išvengs trijų ypač pajėgių varžovių. Burtai bus traukiami lapkričio 27-ąją.

„Džiaugiamės įvertinimu ir skirtu dėmesiu, – iškart po FIBA olimpinių atrankos turnyro šalių paskelbimo kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Mes turime patirtį ir bagažą rengti tokius turnyrus – tad reikės parodyti viską iš naujo.

Dabar teks susidėlioti visus darbus ir sudaryti rinktinei geriausias sąlygas rengtis olimpinei atrankai.

– Kalbėjotės apie olimpinę atranką Lietuvoje su naujuoju strategu Dariumi Maskoliūnu?

– Be abejo, kalbėjomės, ar turėti tą turnyrą ir jis pritarė tam. Nes tuomet yra pačios geriausios sąlygos rengtis atrankai – juk jei reikėtų vykti į kitą šalį ar žemyną ir ten aklimatizaciją surengti, ieškoti su kuo žaisti kontrolinius mačus, tai būtų tikrai komplikuota.

Dabar turėsime ramesnį pasirengimą. Taip pat turime ir sirgalių armiją, kuri yra mūsų šeštasis žaidėjas ir neabejoju, kad bus labai puiki atmosfera „Žalgirio“ arenoje.

Už galimybę surengti olimpinį atrankos turnyrą Lietuva privalės sumokėti 2,1 mln. eurų mokestį, taip pat pateikti FIBA 300 tūkst. Šveicarijos frankų depozitą ir 25 tūkst. eurų paaraiškos mokestį.

Vis dėlto, be šių grėsmingų komandų dar yra nemažai ekipų, kurios tikrai yra įvardijamos kaip potencialios kovotojos dėl olimpinio kelialapio.

Visos atrankoje kovosiančios rinktinės: Angola, Brazilija, Kanada, Kinija, Kroatija, Čekija, Dominikos Respublika, Vokietija, Graikija, Italija, Pietų Korėja, Lietuva, Meksika, Naujoji Zelandija, Lenkija, Puerto Rikas, Rusija, Senegalas, Serbija, Slovėnija, Tunisas, Turkija, Urugvajus, Venesuela.

Keturi atrankos turnyrai vyks birželio 23–28 dienomis. Kiekviename turnyre varžysis po 6 rinktines ir tik nugalėtoja gaus bilietą į Tokiją.

Į olimpiadą jau iškopė Japonija, Ispanija, Prancūzija, JAV, Argentina, Australija, Nigerija ir Iranas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.