EUROLYGA 2023

Vilniaus „Ryto“ kelyje – serbiškas išbandymas

Vilniaus „Ryto“ krepšininkams užteko dviejų savaičių, kad žymiai pagerintų savo padėtį Europos taurės turnyre.

Sostinės komanda sieks įveikti Belgrado klubą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sostinės komanda sieks įveikti Belgrado klubą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2019, 1:09 PM

Įveikę Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Limožo CSP komandas, vilniečiai iš grupės autsaiderių tapo vidutiniokais, o trečiadienį pratęsti pergalingą žygį ir dar labiau priartėti prie tikslo bandys Serbijos sostinėje, kur susitiks su viena grupės lyderių Belgrado „Partizan“ ekipa.

Vilniaus komanda dabar netgi turi teisę suklysti. Vienas pralaimėjimas nebūtų pražūtingas, nes „Ryto“ likimas vis tiek liktų jo paties rankose ir laukti palankių rezultatų konkurentų dvikovose nereikėtų. Kita vertus, pergalė Belgrade būtų jau ne mažas žingsnelis, o didelis žingsnis „Top 16“ etapo link.

Per septynis turus „Rytas“ iškovojo tris pergales ir B grupėje užima ketvirtąją vietą (būtent keturios komandos pateks į kitą etapą). Autsaideriai „Lokomotiv“ bei CSP turi po dvi pergales ir šiame ture žais tarpusavyje.

Dainiaus Adomaičio auklėtinius šiuo metu lenkia „Partizan“, Venecijos „Reyer“ (po 5 pergales) ir Bursos „Tofaş“ (4 pergalės). Iki pirmojo etapo pabaigos liko trys turai.

Šio turo varžovas „Partizan“ pasižymi gana nestabiliu žaidimu. „Partizan“ buvo vienintelis klubas, per Europos taurės pirmąjį ratą visas penkerias rungtynes. Jei Belgrado komanda būtų laimėjusi užpraėjusią arba praėjusią savaitę, ji jau būtų užsitikrinusi kelialapį į „Top 16“. Tačiau Serbijos vicečempionai suklupo dukart paeiliui, tad pirmasis tikslas vis dar lieka nepasiektas.

Nors Europos taurės turnyre „Partizan“ krepšininkai pastaruoju metu trypčioja vietoje, vilniečius pasitinka būdami pakilios nuotaikos. Praėjusį sekmadienį Adrijos lygoje „Partizan“ laimėjo dvikovą su principine varžove Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda.

„Partizan“ ekipoje šį rudenį naudingai žaidžia visi keturi amerikiečiai, treneris Andrea Trinchieri tikriausiai neturi esminių priekaištų ir patyrusiam naujokui Nemanjai Gordičiui.

Tačiau pasiteisino anaiptol ne visi „Partizan“ vasaros pirkiniai. Bent kol kas nuvilia abu į Belgradą persikėlę buvę LKL krepšininkai. Žanis Peineris pelno tik 3,3 taško, Arciomas Parachovskis – 1,6 taško.

Jei pirmosiomis sezono savaitėmis A.Trinchieri bandė pasikliauti A.Parachovskiu, tai pastaruoju metu buvęs „Ryto“ vidurio puolėjas žaidžia labai trumpai, o praėjusią savaitę nei per Europos taurės, nei per Adrijos lygos rungtynes nebuvo įtrauktas į dvyliktuką.

Serbijos žiniasklaidoje netgi buvo pasirodę pranešimai, kad „Partizan“ nutraukė sutartį su baltarusiu, tačiau klubas šiuos pranešimus paneigė ir tvirtino, kad A.Parachovskis treniruojasi su komanda. Sekmadienį po Belgrado derbio A.Trinchieri paaiškino, kad šio vidurio puolėjo į paraišką neįtraukė, nes nėra patenkintas jo fizine forma.

Belgrado „Partizan“

Adrijos lyga. Laimėjo 5 iš 7 rungtynių ir dalijasi trečiąją vietą (pirmauja po 6 pergales iškovojusios Podgoricos „Budućnost“ ir Liublianos „Olimpija“). Abu pralaimėjimus patyrę svečiuose žaisdamas su dviem Slovėnijos klubais Koperio „Primorska“ ir „Olimpija“. Praėjusį sekmadienį namie nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ 75:72 (C.Waldenas 12, N.Gordičius 12) ir iškovojo trečiąją iš eilės pergalę.

Lyderiai: O.Jaramazas (10,6 tšk.), C.Waldenas (10,2 tšk.), N.Gordičius (9,6 tšk., 4 rez.perd.) ir R.Thomasas (9,6 tšk.).

Europos taurė. Laimėjo 5 iš 7 rungtynių ir dalijasi pirmąją vietą su Venecijos „Reyer“. Pirmajame rate „Partizan“ laimėjo visas 5 rungtynes, bet per praėjusias dvi savaites pralaimėjo namie „Reyer“ 69:83 ir svečiuose Bursos „Tofaş“ 72:82 (N.Gordičius 15, S.Birčevičius 11).

Lyderiai: R.Thomasas (13,6 tšk., 6 atk.kam.), N.Gordičius (10,7 tšk., 3,9 rez.perd.), R.Zagoracas (9,7 tšk.), M.Paige‘as (9,3 tšk.) ir W.Mosley (9,1 tšk., 7,1 atk.kam.).

Pirmosios rungtynės. Vilniuje „Rytas“ pralaimėjo 61:66 (P.Cruzas ir E.Bendžius po 15, E.Kairys 10/ M.Paige‘as 17, N.Gordičius 13, W.Mosley 11). Iki šių rungtynių „Rytas“ buvo įveikęs „Partizan“ klubą šešis kartus iš eilės.

Grupės lentelė: „Reyer“ ir „Partizan“ – po 5, „Tofaş“ – 4, „Rytas“ – 3, „Lokomotiv“ ir CSP – po 2. Kitos šio turo rungtynės: „Tofaş“ – „Reyer“, CSP – „Lokomotiv“. Jei „Partizan“ šiame ture laimės, užsitikrins kelialapį į kitą etapą. Kelialapį į kitą etapą šiame ture taip pat gali užsitikrinti „Reyer“, bet irgi tik tuo atveju, jei iškovos pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.