EUROLYGA 2023

Čempionų lygos savaitė: Ž. Šakičiaus veiksnys, lyderiu tapęs „Neptūnas“ ir Š. Vasiliausko sugrįžimas

Pirmą kartą šį sezoną krepšinio Čempionų lygoje viename ture laimėjo abi Lietuvos komandos. Varžovus pranoko ir namie žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“, ir pirmą pergalę svečiuose iškovojęs Panevėžio „Lietkabelis“. Šeštajame ture rezultatyviai žaidė traumą išsigydęs „Gaziantep“ gynėjas Šarūnas Vasiliauskas, bet kitų užsienio klubams atstovaujančių lietuvių indėlis buvo nežymus.

„Neptūno“ klubas<br>G.Šiupario nuotr.
„Neptūno“ klubas<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Delininkaitis rengia<br>Facebook nuotr.
Tomas Delininkaitis rengia<br>Facebook nuotr.
 Ž.Šakičius<br>kklietkabelis.lt nuotr.
 Ž.Šakičius<br>kklietkabelis.lt nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>G.Šiupario nuotr.
 Šarūnas Vasiliauskas<br>FIBA com nuotr.
 Šarūnas Vasiliauskas<br>FIBA com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 21, 2019, 12:21 PM, atnaujinta Nov 21, 2019, 12:23 PM

Klaipėdiečiai. Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai daro viską, kad nepasikartotų pernykštė istorija, kai jiems dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas reikėjo kovoti iki paskutiniųjų grupės etapo sekundžių. Šį sezoną klaipėdiečiai įsitaisė tarp Čempionų lygos lyderių ir iš savo arenos tuščiomis išlydėjo dar vieną varžovą Stambulo „Beşiktaş“ klubą, kurį trečiadienį nugalėjo rezultatu 86:80.

Klaipėdos komanda svečiams trumpam išsiveržti į priekį leido tik pirmojo kėlinio pradžioje ir antrojo kėlinio pabaigoje. Užtat trečiajame kėlinyje šeimininkai sužaidė kone tobulą 7 min. atkarpą, kurią laimėjo 17:0. Po šio spurto „Neptūnas“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą 62:45.

Nors šeimininkai per anksti patikėjo pergale ir po trumpos pertraukėlės, skiriančios trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius, į aikštę grįžo nebe žaisti, o laukti finalo sirenos, skirtumui pradėjus mažėti „Neptūnas“ vėl susikaupė ir nuslopino „Beşiktaş“ aktyvumo bangą.

Net penkių „Neptūno“ krepšininkų rezultatyvumas buvo dviženklis. Puolant estafetę vienas iš kito perimdavo Simas Galdikas (14 taškų), Tomas Delininkaitis (13), Osvaldas Olisevičius (12), Deividas Gailius ir Žygimantas Janavičius (po 11). S.Galdikas ir T.Delininkaitis pasiekė šio sezono asmeninius rezultatyvumo rekordus.

Varžovams daugiau nei pusę taškų įmetė du amerikiečiai Shaquielle‘as McKissicas (27) ir Jordanas Theodore‘as (21).

Panevėžiečiai. Be Tomo Lekūno ir Stefano Sinoveco į Prancūziją iškeliavęs Panevėžio „Lietkabelis“ pirmą kartą šį sezoną laimėjo žaisdamas ne Lietuvoje. Panevėžio krepšininkai nugalėjo irgi traumų išretintą Strasbūro SIG komandą 66:63.

Panevėžiečiai jau antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, o trečiajame kėlinyje padidino skirtumą iki 16 taškų.

Tiesa, po to Strasbūro ekipos spaudimas išmušė svečius iš vėžių ir, „Lietkabeliui“ pažėrus visą virtinę vaikiškų klaidų, šeimininkai persvėrė rezultatą 59:58 (likus 3 min.). Tačiau netrukus Vytenis Lipkevičius dviem baudos metimais sugrąžino Panevėžio komandai pranašumą, o vėl puikiai žaidusio Željko Šakičiaus tritaškis įstūmė SIG į beviltišką padėtį.

Būtent šiedu krepšininkai buvo pagrindiniai „Lietkabelio“ pergalės kalviai. Ž.Šakičius pelnė 21 tašką (2/4 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 8/10 baudų), asmeninį sezono rekordą pasiekęs V.Lipkevičius – 14 taškų.

Ž.Šakičius savo vidurkį jau pakėlė iki 18,5 taškų ir rezultatyviausių Čempionų lygos žaidėjų lentelėje pakilo į šeštąją vietą.

Pertrauka. Dabar Čempionų lygoje prasidės nedidelė pertrauka. Septintojo turo rungtynės bus žaidžiamos tik gruodžio 3-4 dienomis. „Lietkabelis“ pirmąjį ratą pabaigs namie dvikova su Holono „Hapoel“ klubu, o „Neptūnas“ keliaus į Vengriją ir susitiks su šios šalies čempione Sombathejaus „Falco“ komanda.

Pirmoji turnyro atkarpa „Neptūnui“ buvo daug paprastesnė negu „Lietkabeliui“. Maža to, kad klaipėdiečiai pateko į aiškiai silpnesnę grupę, jie per šešis turus net keturis kartus žaidė savo aikštėje. Tuo tarpu panevėžiečiai turėjo daug keliauti ir namie rungtyniavo tik du kartus.

Nieko stebėtino, jog „Neptūno“ padėtis turnyro lentelėje yra daug geresnė. Tomo Rinkevičiaus vadovaujama komanda iškovojo keturias pergales ir D grupėje dalijasi pirmąją vietą su Bonos „Telekom“ ir Dižono JDA ekipomis.

Lyderiams ant kulnų mina po tris pergales iškovojusios Brindizio „Happy Casa“ ir „Zaragoza“, kuriai dėl traumos negali padėti Renaldas Seibutis.

„Lietkabelis“ laimėjo tik du kartus ir A grupėje dalijasi penktąją vietą. Šioje grupėje pirmauja po penkis kartus laimėjusios Ankaros „Türk Telekom“ ir Sasario „Dinamo“ (su Pauliumi Soroku), keturias pergales iškovojo „Manresa“ (su Deividu Dulkiu).

Pasveiko. Po kelių savaičių pertraukos į aikštę grįžo traumą išsigydęs „Gaziantep“ gynėjas Šarūnas Vasiliauskas. „Gaziantep“ trečiadienį namie įveikė „Nižnij Novgorod“ komandą 79:76, o Š.Vasiliauskas iškart ėmėsi tvarkyti savo komandos puolimą ir per 23,5 min. pelnė 13 taškų (2/2 dvitaškių, 3/5 tritaškių) bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau nebaigė mačo dėl ketvirtojo kėlinio viduryje gautos penktos pražangos.

Kai Š.Vasiliauskas priverstinai paliko aikštę, „Gaziantep“ atsiliko 57:65. Tačiau paskutines 5 minutes Gaziantepo komandos puolimas buvo kone uraganinis, o pergalę šeimininkams išplėšė paskutinėmis akimirkomis tritaškį pataikęs Jamarras Sandersas.

„Gaziantep“ iškovojo dar tik antrąją pergalę ir C grupėje užima šeštąją vietą.

Legionieriai. Kiti užsienio klubams atstovaujantys lietuviai šiame ture žaidė nerezultatyviai.

Tiesa, asmeninį sezono rekordą (skaičiuojant visus turnyrus) pakartojo „Manresa“ gynėjas Deividas Dulkys, tačiau jis į aikštę buvo įleistas tik tada, kai jo komanda triuškino varžovus. „Manresa“ namie nugalėjo „Ostende“ klubą 85:58, o D.Dulkys per 5,5 min. pelnė 8 taškus.

Kol kas 31 metų gynėjo indėlis yra labai menkas. Ispanijos lygoje D.Dulkys pelno 3,4 taško, Čempionų lygoje – 5,3 taško.

Sasario „Dinamo“ gynėjas Paulius Sorokas šiame ture pelnė 2 taškus, o jo komanda po dramatiškos kovos išvykoje 94:92 palaužė Holono „Hapoel“ klubą, kuris trečiajame kėlinyje buvo įgijęs 15 taškų persvarą.

Gana netikėtai krito Atėnų AEK ekipa, namie nusileidusi Fechtos „Rasta“ komandai 75:79. AEK puolėjas Jonas Mačiulis pelnė 5 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Jeruzalės „Hapoel“ tuščiomis grįžo iš Ispanijos, kur pralaimėjo Burgoso „San Pablo“ klubui 84:91. „Hapoel“ vidurio puolėjas Mindaugas Kupšas pelnė 2 taškus.

Jeruzalės komanda, kuri neseniai buvo vienvaldė B grupės lyderė, patyrė antrąją iš eilės nesėkmę. Dabar šioje grupėje pirmauja po keturias pergales iškovojusios „Hapoel“, AEK ir „Rasta“ komandos.

Vis dar be traumuoto Renaldo Seibučio žaidžianti „Zaragoza“ trečiadienį svečiuose pralaimėjo Salonikų PAOK klubui 78:93.

Lyderiai ir autsaideriai. Čempionų lygoje per šešis turus visas šešerias rungtynes laimėjo tik C grupės lyderė Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“. Po penkias pergales iškovojo Ankaros „Türk Telekom“, Sasario „Dinamo“ (A grupė) ir „Nymburk“ (C grupė), po keturias – „Manresa“ (A grupė), Jeruzalės „Hapoel“, Fechtos „Rasta“, Atėnų AEK (B grupė), Bambergo „Brose“ (C grupė), Bonos „Telekom“, Dižono JDA ir Klaipėdos „Neptūnas“ (D grupė).

Prasčiausiai Čempionų lygoje žaidžia dar nė karto nelaimėjusi Baro „Mornar“ (C grupė). Tik po vieną pergalę šventė Torūnės „Polski Cukier“ (A grupė) ir Rygos VEF (C grupė).

Čempionų lyga. 6 turas

A grupė

Strasbūro SIG (J.Grantas 14) – Panevėžio „Lietkabelis“ (Ž.Šakičius 21, V.Lipkevičius 14, M.Normantas 10) 63:66,

Holono „Hapoel“ – Sasario „Dinamo“ (P.Sorokas 2) 92:94, „Manresa“ (D.Dulkys 8) – „Ostende“ 85:58, Torūnės „Polski Cukier“ – Ankaros „Türk Telekom“ 73:95.

Lentelė: „Türk Telekom“ ir „Dinamo“ – po 5, „Manresa“ – 4, „Hapoel“ – 3, SIG, „Ostende“ ir „Lietkabelis“ – po 2, „Polski Cukier“ – 1.

B grupė

Atėnų AEK (J.Mačiulis 5, 6 atk.kam.) – Fechtos „Rasta“ 75:79, Burgoso „San Pablo“ – Jeruzalės „Hapoel“ (M.Kupšas 2) 91:84,

„Bandirma“ – Vloclaveko „Anwil“ 86:87, Antverpeno „Giants“ – Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ 74:69.

Lentelė: „Hapoel“, „Rasta“ ir AEK – po 4, „San Pablo“ ir „Anwil“ – po 3, „Giants“, „Bandirma“ ir „Elan Bearnais“ – po 2.

C grupė

„Gaziantep“ (Š.Vasiliauskas 13) – „Nižnij Novgorod“ 79:76, Rygos VEF – Lagūnos „Tenerife“ 64:68, „Nymburk“ – Baro „Mornar“ 91:74, Bambergo „Brose“ – Atėnų „Peristeri“ 72:69.

Lentelė: „Tenerife“ – 6, „Nymburk“ – 5, „Brose“ – 4, „Nižnij Novgorod“ ir „Peristeri“ – po 3, „Gaziantep“ – 2, VEF – 1, „Mornar“ – 0.

D grupė

Klaipėdos „Neptūnas“ (S.Galdikas 14, T.Delininkaitis 13, O.Olisevičius 12, Ž.Janavičius ir D.Gailius po 11) – Stambulo „Beşiktaş“ 86:80,

Salonikų PAOK (A.Smithas 31) – „Zaragoza“ (R.Seibutis traumuotas) 93:78, Dižono JDA – Bonos „Telekom“ 66:78, Brindizio „Happy Casa“ – Sombathejaus „Falco“ 98:92.

Lentelė: „Telekom“, JDA ir „Neptūnas“ – po 4, „Happy Casa“ ir „Zaragoza“ – po 3, „Beşiktaş“, „Falco“ ir PAOK – po 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.