EUROLYGA 2023

Po košmariškos Eurolygos savaitės – R. Kurtinaičio prisipažinimas dėl pagrindinės „Chimki“ bėdos

„Tai buvo sunkios rungtynės. Mes pradėjome gerai, bet vėliau praradome žaidimo kontrolę“, – po dar vienos nesėkmės Eurolygoje kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

 R.Kurtinaitis su Rusijos klubu patyrė du pralaimėjimus iš eilės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Kurtinaitis su Rusijos klubu patyrė du pralaimėjimus iš eilės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2019, 9:07 AM

Lietuvio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ komanda dvigubą Eurolygos savaitę išvykoje sužaidė tiesiog tragiškai. Rusijos klubas abu mačus žaidė Ispanijoje, kur antradienį beviltiškai 76:104 pralaimėjo Madrido „Real“ komandai, o ketvirtadienį 84:89 nusileido „Valencia“ krepšininkams.

„Chimki“ galingai pradėjo rungtynes ir per pirmąsias 10-imt minučių sumetė 33 taškus. Tačiau vėliau „Valencia“ atsakė savo spurtu antrajame kėlinyje ir persvėrė rezultatą. Po pertraukos „Valencia“ buvo atitrūkusi (66:57), bet Rusijos klubui pavyko priartėti. Rungtynių likimas sprendėsi per lemiamas minutes.

„Chimki“ po Stefano Jovičiaus tritaškio metimo likus žaisti 1 min. 39 sek. sumažino atsilikimą iki minimumo (84:85). Tačiau per likusį laiką R.Kurtinaičio auklėtiniai apsiginti nesugebėjo, o patys taškų taip pat nepelnė

„Iki rungtynių pabaigos buvome sugrįžę į dvikovą, tačiau paskutinėmis minutėmis nežaidėme sau įprasto krepšinio. Padarėme kelias klaidas ir užsidirbome nesportinę pražangą. Varžovai žaidė daug geriau, todėl žinoma ir laimėjo. Sveikinimai jiems.

Turėjome rungtynėse daugybę bėdų: su atkovotais kamuoliais, gynyba du prieš du. Ketvirtame kėlinyje keitėme savo gynybos schemą ir pavyko sustabdyti jų puolimą du prieš du.

Mūsų pagrindinės bėdos buvo taktinės, bet galiausiai per abejas rungtynes smarkiai pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Su „Real“ atkovojome 13-a kamuolių mažiau, su „Valencia“ – 10-imt. Manau, kad tai ir yra mūsų pagrindinė problema“, – dėstė R.Kurtinaitis.

„Chimki“ komandai tai buvo ketvirtasis pralaimėjimas, o „Valencia“ klubui – ketvirtoji pergalė sezone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo