EUROLYGA 2023

Krepšinio savaitgalis: nutrauktos nesėkmių serijos ir pažeminta „Olimpija“

Nors Lietuvos krepšininkai Martynas Gecevičius ir Adas Juškevičius pelnė mažiau taškų nei paprastai, jų komandos praėjusį savaitgalį nutraukė pralaimėjimų serijas Graikijos ir Rusijos lygose. Ledus pralaužė ir pirmąją pergalę Lenkijos lygoje iškovojęs Martyno Paliukėno klubas, o Simo Buterlevičiaus netaiklūs metimai nesutrukdė jo komandai pratęsti pergalių seriją Rumunijoje. Sezono rezultatyvumo rekordą pasiekė Ovidijus Varanauskas, naudingai rungtyniavo po traumos atsigavęs Šarūnas Vasiliauskas, o brolių Lavrinovičių komanda sėkmingai baigė Britanijos lygos taurės pirmąjį etapą.

Martynas Gecevičius <br>Twitter nuotr.
Martynas Gecevičius <br>Twitter nuotr.
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius
Broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai<br>S.Čirbos/sostinsskl.lt nuotr.
Broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai<br>S.Čirbos/sostinsskl.lt nuotr.
Broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai<br>S.Čirbos/sostinsskl.lt nuotr.
Broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai<br>S.Čirbos/sostinsskl.lt nuotr.
Š.Vasiliauskas (su kamuoliu) pajuto „Fenerbahce“ ir kitų Eurolygos ekipų jėgą.<br>„Gaziantepbasketbol.com.tr.“ nuotr.
Š.Vasiliauskas (su kamuoliu) pajuto „Fenerbahce“ ir kitų Eurolygos ekipų jėgą.<br>„Gaziantepbasketbol.com.tr.“ nuotr.
Įspūdinga CSP komandos pergale prieš „Rytą“ džiaugėsi ir O.Varanauskas (Nr.9).<br>CSP nuotr.
Įspūdinga CSP komandos pergale prieš „Rytą“ džiaugėsi ir O.Varanauskas (Nr.9).<br>CSP nuotr.
D.Redikas<br>R.Stankevičiūtės nuotr.
D.Redikas<br>R.Stankevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 12:15 AM

Aukštyn

I.Buva. „Gaziantep“ komandoje žaidžiantis kroatas Ivanas Buva pasiekė Europos arenose labai retą rezultatą – dvigubą dvigubą dviženklį. 28 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas per Turkijos lygos rungtynes, kuriose „Gaziantep“ namie nugalėjo Stambulo „Buyukcekmece“ ekipą 88:73, pelnė 21 tašką ir atkovojo 22 kamuolius.

Įdomu, kad I.Buvos vidurkiai iki šio mačo buvo tik 9,7 taško ir 5,3 atkovoto kamuolio. Neblogai žaidė ir po traumos atsigaunantis „Gaziantep“ gynėjas Šarūnas Vasiliauskas.

Tiesa, jis atakavo gana netaikliai (1/4 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 3/4 baudų), tačiau ne tik pelnė 8 taškus, bet ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir išprovokavo 6 pražangas.

„Gaziantep“ per 9 rungtynes iškovojo 3 pergales ir dalijasi devintąją vietą, o Š.Vasiliausko vidurkiai yra 8,5 taško ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

O.Varanauskas. Limožo CSP gynėjas Ovidijus Varanauskas sužaidė geriausias sezono rungtynes. Jis šeštadienį per 22 min. įmetė 13 taškų (1/4 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 2/2 baudų) į Orleano „Loiret“ krepšį, o CSP savo aikštėje pasiekė įtikinamą pergalę 99:87.

O.Varanauskas sezono pradžioje žaidė labai nerezultatyviai (Prancūzijos lygoje per 6 rungtynes pelnė 8 taškus, Europos taurėje per 7 rungtynes – 10 taškų). Tačiau praėjusią savaitę jis parodė, jog gali pataikyti ir per Europos taurės rungtynes pirmą kartą surinko 11 taškų.

Limožo komanda per 10 rungtynių iškovojo 4 pergales ir užima 11-ąją vietą. „Loiret“, kuriai sezono pradžioje atstovavo Paulius Valinskas, irgi laimėjo 4 kartus.

„Royals“. „London City Royals“ klubas, kurį šį rudenį sustiprino broliai Lavrinovičiai, tapo BBL taurės Pietų grupės nugalėtoju.

„Royals“ per 10 rungtynių iškovojo 8 pergales ir užtikrintai pateko į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, po 7 rungtynes žaidusių Lavrinovičių indėlis nebuvo labai didelis: Darjušas pelnydavo 10,7 taško, Kšištofas – 3 taškus. Rezultatyviausiai Londono komandoje žaidė amerikietis Matthew Scottas (20,9 tšk.) ir anglas Andrew Lawrence‘as (15,5 tšk.).

Britanijos krepšinio lygos varžybų sistema šį sezoną yra neįprasta. BBL čempionatas prasidės tik gruodį, o rudenį komandos žaidė BBL taurės grupių etape.

Lietuviai atstovavo dar dviem ekipoms, bet „Glasgow Rocks“ su Tadu Rinkūnu (penktoji vieta Šiaurės grupėje) ir „Plymouth Riders“ su Kostu Jonuška (šeštoji vieta Pietų grupėje) į atkrintamąsias varžybas nepateko.

BBL taurės ketvirtfinalyje, kuris prasidės lapkričio pabaigoje, „Royals“ kovos su Pietų grupėje ketvirtąją vietą užėmusiu „London Lions“.

„Aris“. Šešių pralaimėjimų seriją nutraukė gana netikėtai Graikijos lygos lentelės apačioje įstrigęs Salonikų „Aris“ klubas, kuriame žaidžia Martynas Gecevičius.

Sekmadienį „Aris“ namie nelauktai įtikinamai 72:59 įveikė Atėnų „Peristeri“ komandą, kuri užima antrąją vietą ir atsilieka tik nuo čempiono vardą ginančio Atėnų „Panathinaikos“ klubo.

Tiesa, M.Gecevičius prie pergalės prisidėjo nežymiai – per 22,5 min. pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/3 tritaškių). Lietuvio vidurkis yra gerokai didesnis – 11,1 taško.

Nors nugalėjo, per 8 turus vos dukart laimėjęs „Aris“ vis dar dalijasi paskutiniąją vietą su „Rethymno“, „Larisa“ ir Atėnų „Panionios“ komandomis.

K.Hermetas. 22 metų Kregoras Hermetas ėmėsi pavaduoti „Tartu Ülikool“ lyderį Adomą Drungilą, kuris praleido Latvijos-Estijos lygos rungtynes dėl traumos.

K.Hermetas išvykoje į Talino „TalTech“ krepšį įmetė net 38 taškus, o „Tartu Ülikool“ šventė pergalę 85:81. Tartu komanda Latvijos-Estijos lygoje laimėjo 4 iš 9 rungtynių ir su „TalTech“ dalijasi aštuntąją vietą.

„Polpharma“. Martynas Paliukėnas padėjo pralaužti lėdus Starogardo „Polpharma“ komandai. Lenkijos lygos autsaiderių dvikovoje „Polpharma“ šeštadienį svečiuose nugalėjo Varšuvos „Legia“ komandą 81:77 ir iškovojo pirmąją pergalę, o M.Paliukėnas per 26 min. pelnė 10 taškų (2/8 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 0/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir 6 kartus suklydo.

Per 9 turus tik kartą laimėjusi „Polpharma“ lieka paskutinėje 16-ojoje vietoje, o priešpaskutinėje vietoje esanti „Legia“ turi dvi pergales.

Žemyn

J.Tamulis. Šį sezoną labai prastai žaidžiantis Piteščio „Argeș“ gynėjas Justas Tamulis penktadienį per Rumunijos lygos rungtynes nepataikė nė vieno iš 6 metimų (0/1 dvitaškio, 0/5 tritaškių) ir nepelnė nė taško.

„Argeș“ svečiuose pralaimėjo Bukarešto „Dinamo“ komandai 72:86. Per 7 turus Piteščio krepšininkai iškovojo vos vieną pergalę ir A grupėje (stipresniojoje) užima paskutinę aštuntąją vietą. J.Tamulio vidurkis yra vos 3 taškai. Praėjusį sezoną atstovaudamas „Sibiu“ klubui jis pelnydavo 14,5 taško.

Rumunijos lygos A grupėje pirmauja visas 7 rungtynes laimėjusi Klužo „Universitatea“, kurioje sėkmingai žaidžia Donatas Tarolis (11,3 tšk., 5,4 atk.kam.).

S.Buterlevičius. Simui Buterlevičiui buvo juoda diena. Bukarešto „Voluntari“ gynėjas pataikė tik 1 iš 8 metimų (1/3 dvitaškių, 0/5 tritaškių) ir pelnė vos 2 taškus, bet prastas lietuvio taiklumas nesukliudė jo komandai išvykoje įveikti „Targu Jiu“ klubą 85:64 ir pratęsti pergalių seriją Rumunijos lygoje.

„Voluntari“ per pirmąjį ratą laimėjo visas 7 rungtynes ir užima pirmąją vietą B grupėje (silpnesniojoje). S.Buterlevičiaus vidurkis yra 10,1 taško, o vienas naudingiausių Bukarešto ekipoje yra buvęs Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Dejanas Borovnjakas (16,6 tšk., 7 atk.kam.).

D.Redikas. Dovydas Redikas nesugebėjo nuliūdinti savo buvusios komandos. Vasarą iš Limasolio „Apollon“ į Limasolio AEL perėjęs krepšininkas penktadienį pelnė 9 taškus (1/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 10 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 8 pražangas, bet AEL savo aikštėje pralaimėjo „Apollon“ klubui 71:83.

AEL laimėjo tik 1 iš 6 rungtynių ir Kipro lygoje užima paskutinę devintąją vietą. Buvusi D.Rediko komanda „Apollon“ iškovojo 5 pergales ir atsilieka tik nuo visas 6 rungtynes laimėjusio Nikosijos „Keravnos“.

D.Redikas pelno 11,5 taško, atkovoja 6,2 kamuolio, atlieka 6,8 rezultatyvaus perdavimo ir išprovokuoja 6,8 pražangos.

Lietuviai Ispanijoje. ACB lygos 10-ajame ture Lietuvos krepšininkai žaidė nerezultatyviai, o visos keturios komandos, kurių dvyliktukuose buvo lietuviai, patyrė pralaimėjimus. Madrido „Estudiantes“ su Dovydu Giedraičiu (0 taškų) nusileido Burgoso „San Pablo“ 76:78, „Fuenlabrada“ su Egidijumi Mockevičiumi (1 taškas) – Badalonos „Joventut“ 95:98, „Bilbao“ su Arnoldu Kulboka (8 taškai) – Malagos „Unicaja“ 70:77, „Manresa“ su Deividu Dulkiu (buvo registruotas, bet nežaidė) – „Zaragoza“ 79:86. Saragosos ekipai priklausantis Renaldas Seibutis vis dar negali žaisti dėl nugaros skausmų.

Sėkmingai sezoną pradėjusi „Zaragoza“ (7 pergalės) užima trečiąją vietą ir atsilieka tik nuo ACB lygos favoritų Madrido „Real“ (9) ir „Barcelona“ (8). „Bilbao“ iškovojo 5 pergales, „Fuenlabrada“ – 4, „Estudiantes“ – 3, „Manresa“ – 2.

„Victoria Libertas“. Pėzaro „Victoria Libertas“ komanda, kurioje sezoną pradėjo Tautvydas Lydeka, vis dar lieka be pergalių Italijos lygoje. Pėzaro krepšininkai pralaimėjo visas 9 rungtynes, užima paskutinę 17-ąją vietą ir nuo priešpaskutinė vietos atsilieka 2 taškais.

Daugumoje kitų stipriausių Europos nacionalinių ir regioninių lygų (Ispanijos, Turkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Graikijos, Lietuvos, Adrijos lygoje) nelaimėjusių komandų jau nebeliko. Autsaideriai pergalės skonio nepatyrė tik Vieningoje lygoje, kurioje visas 7 rungtynes pralaimėjo Minsko „Cmoki“.

„Olimpija“. Žeminantį pralaimėjimą patyrė viena Adrijos lygos favoričių Liublianos „Olimpija“. Garsiausia Slovėnijos komanda sekmadienį išvykoje net 63:101 nusileido „Zadar“ klubui, kuris iki tol nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės.

Sirgalius ypač liūdino „Olimpija“ snaiperiai: Jaka Blažičius nepataikė nė vieno tritaškio iš 5, Marko Simonovičius pataikė 1 iš 6, Ryanas Boatrightas – 1 iš 5.

Adrijos lygoje „Olimpija“ laimėjo 6 iš 8 rungtynių ir dalijasi antrąją vietą su Slovėnijos čempione Koperio „Primorska“. Vienvalde lydere tapo 7 pergales iškovojusi Podgoricos „Budućnost“, kuri sekmadienį namie nugalėjo Belgrado „Partizan“ klubą 65:60.

Ispanijos lyga

10 turas. „Zaragoza“ (R.Seibutis traumuotas) – „Manresa“ (D.Dulkys nežaidė) 86:79,

„Fuenlabrada“ (E.Mockevičius 1, 7 atk.kam.) – Badalonos „Joventut“ 95:98,

Malagos „Unicaja“ – „Bilbao“ (A.Kulboka 8) 77:70,

Madrido „Estudiantes“ (D.Giedraitis 0) – Burgoso „San Pablo“ 76:78,

Santjago „Obradoiro“ – „Andorra“ 75:73, Lagūnos „Tenerife“ – Sevilijos „Real Betis“ 94:89, Mursijos UCAM – „Barcelona“ 83:87, Vitorijos „Baskonia“ – „Valencia“ 85:74, Madrido „Real“ (N.Laprovittola 16) – Las Palmaso „Gran Canaria“ 92:76.

Pirmauja: „Real“ – 9, „Barcelona“ – 8, „Zaragoza“ – 7, „Tenerife“, „San Pablo“ ir „Joventut“ – po 6.

Kitos lietuvių komandos: „Bilbao“ – 5, „Fuenlabrada“ – 4, „Estudiantes“ – 3, „Manresa“ – 2.

Italijos lyga

10 turas. Milano „Olimpia“ (A.Gudaitis traumuotas) – Sasario „Dinamo“ (P.Sorokas neregistruotas) 90:78,

Brindizio „Happy Casa“ – Pistojos „Oriora“ 100:67, Venecijos „Reyer“ – Trento „Dolomiti Energia“ 79:69, Kantu „Acqua S.Bernardo“ – Bolonijos „Fortitudo“ 82:84 (po pratęsimo).

Pirmauja: Bolonijos „Virtus“ – 9/9, „Happy Casa“ – 7/9, „Dinamo“ – 6/9, Brešos „Leonessa“, „Olimpia“ ir „Fortitudo“ – po 6/10.

Turkijos lyga

9 turas. „Gaziantep“ (I.Buva 21, 22 atk.kam., Š.Vasiliauskas 8, 10 rez.perd., 6 išpr.praž.) – Stambulo „Buyukcekmece“ 88:73,

Bursos „Tofaş“ – Stambulo „Beşiktaş“ 86:80, Ankaros „Türk Telekom“ – „Bandirma“ 81:91, „Afyon“ – Izmyro „Karşıyaka“ 66:75, Stambulo „Galatasaray“ – „Ormanspor“ 105:73, Stambulo „Fenerbahçe“ – Stambulo „Darüşşafaka“ 83:75.

Pirmauja: „Karşıyaka“ ir „Fenerbahçe“ – po 8/9, Stambulo „Anadolu Efes“ – 7/8, „Tofaş“ ir „Bandirma“ – po 7/9, „Galatasaray“ – 6/9.

Lietuvių komandos: „Gaziantep“ – 3.

Vokietijos lyga

9 turas. Berlyno ALBA (R.Giedraitis 12, 9 atk.kam.) – Oldenburgo EWE 90:77,

Viurcburgo „s.Oliver“ (R.Pipiras nežaidė) – Liudvigsburgo „Riesen“ 84:89, Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ – Miuncheno „Bayern“ 86:96, Frankfurto „Skyliners“ – Bambergo „Brose“ 72:87, Krailshaimo „Merlins“ – Fechtos „Rasta“ 101:88.

Pirmauja: „Bayern“ – 8/8, „Riesen“ – 8/9, „Brose“ – 7/9, ALBA ir „Merlins“ – po 6/8.

Kitos lietuvių komandos: „s.Oliver“ – 5/9.

Prancūzijos lyga

10 turas. Limožo CSP (O.Varanauskas 13) – Orleano „Loiret“ 99:87, Le Mano „Sarthe“ – Strasbūro SIG 82:90, „Monaco“ (D.Bostas 21) – „Nanterre“ 79:69, „Cholet“ – Dižono JDA 72:85.

Pirmauja: Vilerbano ASVEL – 9/9, „Boulogne-Levallois“ – 10/11, JDA – 8/10, „Monaco“ – 7/9, „Cholet“ – 7/10.

Lietuvių komandos: CSP – 4/10.

Graikijos lyga

8 turas. „Laurio“ – Atėnų AEK (K.Langfordas 33, J.Mačiulis 10, 5 atk.kam.) 60:73,

Salonikų „Aris“ (M.Gecevičius 5) – Atėnų „Peristeri“ 72:59,

Patrų „Prometheas“ – Atėnų „Panionios“ 87:76, Salonikų PAOK – „Rethymno“ 78:58.

Pirmauja: Atėnų „Panathinaikos“ – 7/7, „Prometheas“ ir „Peristeri“ – po 6/8, „Laurio“ ir Limno „Efaistos“ – po 5/8.

Lietuvių komandos: AEK – 4/8, „Aris“ – 2/8.

Rusijos lyga

Permės „Parma“ (E.Žukauskas 9, 5 atk.kam., A.Juškevičius 7, 6 rez.perd., tr.K.Maksvytis) – Saratovo „Avtodor“ 97:81,

„Chimki“ (tr.R.Kurtinaitis) – Minsko „Cmoki“ 77:73.

Pirmauja: „Chimki“ – 8/8, Maskvos CSKA – 5/7, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Krasnojarsko „Jenisej“ – 4/6, Kazanės „Uniks“ – 4/7.

Kitos lietuvių komandos: „Parma“ – 2/8.

Permės komanda nutraukė trijų pralaimėjimų seriją, bet lieka priešpaskutinėje 12-ojoje vietoje. Prasčiau žaidžia tik visas 7 rungtynes pralaimėjęs „Cmoki“.

Adrijos lyga

8 turas. Novo Mesto „Krka“ – Aleksandrovaco „Igokea“ (V.Kariniauskas 5, 5 rez.perd.) 76:75,

Podgoricos „Budućnost“ – Belgrado „Partizan“ 65:60, „Zadar“ – Liublianos „Olimpija“ 101:63, Koperio „Primorska“ (Ž.Dimecas 10) – Belgrado FMP 86:81, Belgrado „Mega“ – Zagrebo „Cibona“ 72:76.

Pirmauja: „Budućnost“ – 7, „Olimpija“ ir „Primorska“ – po 6, FMP ir „Partizan“ – po 5.

Lietuvių komandos: „Igokea“ – 1.

Latvijos-Estijos lyga

„Jūrmala“ (D.Krestininas 19, 11 atk.kam., 9 išpr.praž.) – „Rakvere“ 76:75, Talino „Kalev-TLU“ (M.Mažeika 12) – „Valmiera“ 98:79, Talino „TalTech“ – „Tartu Ülikool“ (K.Hermetas 38, A.Drungilas traumuotas) 81:85, „Rapla“ – „Ventspils“ 69:91, „Ogre“ – „Valga-Valka“ 100:66.

Pirmauja: „Ogre“ – 11/11, Rygos VEF – 9/9, „Ventspils“ – 8/10, „Kalev-Cramo“ – 7/9.

Lietuvių komandos: „Jūrmala“ – 5/9, „Tartu Ülikool“ – 4/9, „Kalev-TLU“ – 2/10.

Lenkijos lyga

9 turas. Stargardo „Spojnia“ (J.Gintvainis 0) – Torūnės „Polski Cukier“ 73:82,

Varšuvos „Legia“ – Starogardo „Polpharma“ (M.Paliukėnas 10, 5 atk.kam., 5 rez.perd., 5 per.kam., 5 išpr.praž., 6 kl.) 77:81,

Ostrovo „Stal“ (P.Dambrauskas 12) – Sopoto „Trefl“ 89:71,

Bydgoščiaus „Astoria“ – Gdynės „Arka“ 72:81, Vloclaveko „Anwil“ – Vroclavo „Śląsk“ 96:85.

Pirmauja: „Polski Cukier“ – 8, Zeliona Guros „Stelmet“ ir Liublino „Start“ – po 7.

Lietuvių komandos: „Spojnia“ ir „Stal“ – po 3, „Polpharma“ – 1.

Rumunijos lyga

7 turas. A grupė. Bukarešto „Steaua“ – Klužo „Universitatea“ (D.Tarolis 16, 6 atk.kam.) 64:88, „Oradea“ (A.Valeika 7, 12 atk.kam.) – „Craiova“ 70:61, Bukarešto „Dinamo“ – Piteščio „Argeș“ (J.Tamulis 0, 0/6 metimų) 86:72.

Pirmauja: „Universitatea“ – 7, „Oradea“ – 5, „Sibiu“ – 4, ... „Argeș“ – 1.

B grupė. „Targu Jiu“ – Bukarešto „Voluntari“ (D.Borovnjakas 20, S.Buterlevičius 2, 1/8 metimų) 64:85.

Pirmauja: „Voluntari“ – 7, „Medias“ – 6.

Kipro lyga

7 turas. Limasolio AEL (D.Redikas 9, 10 atk.kam., 7 rez.perd., 8 išpr.praž.) – Limasolio „Apollon“ 71:83.

Pirmauja: „Keravnos“ – 6/6, „Apollon“ – 5/6, ... AEL – 1/6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.